Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Εκκενωστε τη Γη - Ντοκιμαντέρ


Αν αντιμετωπίσουμε μια αντίστροφη μέτρηση για την καταστροφή του πλανήτη μας, θα μπορούσαμε να οικοδομήσουμε ένα διαστημικό σκάφος για να μας μεταφέρει σε νέους και κατοικήσιμους κόσμους; Μπορούμε να Εκκενώσουμε τη Γη; Ειδικοί εξετάζουν αυτό το τρομακτικό, αλλά επιστημονικά πιθανό σενάριο διερευνώντας τον τρόπο που θα μπορούσαμε να ενωθούμε για να εξασφαλίσουμε την επιβίωση του ανθρώπινου γένους.

Έλεγχος δακτυλικών αποτυπωμάτων στην «επόμενη γενιά» iPhone;


Καθώς η χρήση φορητών συσκευών αυξάνεται όλο και περισσότερο, αυξάνεται και ο όγκος των προσωπικών δεδομένων που αποθηκεύουν σε αυτές οι χρήστες τους, καθιστώντας απαραίτητη την ανάπτυξη όλο και πιο εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας. Εν έτει 2013, οι «παραδοσιακοί» κωδικοί κρίνονται πλέον ανεπαρκείς, καθώς δεν είναι ικανοί να σταματήσουν έναν αποφασισμένο χάκερ. Ως εκ τούτου, είναι πολλές οι εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας που επιδεικνύουν ενδιαφέρον για σύγχρονους τρόπους προστασίας των συσκευών τους, όπως η βιομετρική τεχνολογία.

Όταν τα iPhone φτιάχνονται σε συνθήκες δουλείας


Την ίδια στιγμή που η Apple καταστρώνει σχέδια για την παραγωγή ενός νέου, φτηνού iPhone, νέο σκάνδαλο, αναφορικά με τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσιά της, έρχεται να πλήξει ακόμα μία φορά το κύρος της. Υστερα από τον σάλο που είχε προηγηθεί με τις πολυάριθμες αυτοκτονίες στα εργοστάσια τροφοδοσίας της, Foxconn, νέα έκθεση του Παρατηρητηρίου Εργασίας στην Κίνα (CLW), το οποίο εδρεύει στη χώρα, αποκαλύπτει ότι η εταιρεία εξακολουθεί να μην τηρεί τις δεσμεύσεις της για βελτίωση των συνθηκών.

ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΠΟΛ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ: Ντιτρόιτ & Ατλάντα: Το τέλος του αμερικανικού ονείρου


To Ντιτρόιτ είναι ένα σύμβολο της παρακμής της παλιάς οικονομίας. Δεν είναι μόνο η εγκατάλειψη στο κέντρο της πόλης. Η μητροπολιτική περιοχή στο σύνολό της έχασε πληθυσμό το διάστημα 2000-2010, με την χειρότερη επίδοση μεταξύ των μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ.

Η Ατλάντα, αντίθετα, κέρδισε περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα κατά την ίδια περίοδο, φτάνοντας περίπου στα επίπεδα του Ντάλας και του Χιούστον, χωρίς την επιπλέον ώθηση από το πετρέλαιο.

Αλλά σε ένα σημαντικό θέμα η Ατλάντα μοιάζει πολύ με το χρεοκοπημένο Ντιτρόϊτ: και τα δύο είναι μέρη όπου το αμερικανικό όνειρο φαίνεται να πεθαίνει, όπου τα παιδιά των φτωχών έχουν μεγάλη δυσκολία να ανέβουν την οικονομική κλίμακα.

Πέντε χρόνια γύρω από τον Άρη σε τρία λεπτά


Δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις μέσα σε λίγες ημέρες έχει προσελκύσει ένα βίντεο από φωτογραφίες από τον Πλανήτη Άρη που τράβηξε η μπροστινή κάμερα του Spirit.

Το Spirit ήταν το ένα από τα δύο τζιπάκια που η Nasa έστειλε στον Άρη τον Ιανουάριο του 2004, με προοπτική να δουλέψουν ως ιχνηλάτες της για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Το τζιπάκι που κατέβηκε στον κόκκινο πλανήτη εξερεύνησε κομμάτια του και έστειλε πίσω δεδομένα και ενδείξεις για νερό και ζέστη στο παρελθόν του. Εργάστηκε φιλότιμα μέχρι τον Μάιο του 2009, όταν χάλασε ένας από τους έξι τροχούς του. Το ρομπότ παγιδεύτηκε τότε στην άμμο και απέτυχε να στρέψει τους συλλέκτες του προς τον ήλιο.

Ανακαλούνται αλλαντικά με απαγορευμένη ουσία


Διαπιστώθηκε πως περιείχαν τη χρωστική Ε120, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως πρόσθετο μη επιτρεπόμενο στα συγκεκριμένα είδη τροφίμων...


Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την απόσυρση σειράς αλλαντικών από τις επιχειρήσεις που τα παράγουν και κάλεσε τους πολίτες να μην τα καταναλώνουν, καθώς περιέχουν απαγορευμένη ουσία.

Αυτό προέκυψε έπειτα από ελέγχους των Περιφερειακών διευθύνσεων Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας του φορέα.

Κρυπτεία: Η πρώτη μυστική υπηρεσία της αρχαίας Ελλάδας


Η Κρυπτεία είναι ένας από τους αρχαιότερους θεσμούς που μας έρχεται από την Αρχαία Λακεδαιμονία και είναι σύμφυτη με το στρατιωτικό πνεύμα της πόλης και τις μεγάλες απαιτήσεις εσωτερικής ασφαλείας που υπήρχαν.

Ήταν η Μυστική Υπηρεσία της εποχής, επιφορτισμένη με τη Φύλαξη της Λακεδαίμονος από εσωτερικούς στην αρχή εχθρούς, όπως οι είλωτες, και αργότερα και από εξωτερικούς εχθρούς.

Ήταν η ίδια Ομάδα που μετά από χρόνια παρακολούθησης, εκτέλεσε παραδειγματικά τον Εφιάλτη, ή Επιάλτη, τον Γεφυραίο χωλό (κουτσό στην πιο ... Μυστική Παράδοση) που πρόδωσε στους Πέρσες το μονοπάτι των Θερμοπυλών, με αποτέλεσμα τη σφαγή των 301 Σπαρτιατών και 700 Θεσπιέων.

Ο χορός των πλανητών του Γαλαξία


Πόσους πλανήτες φιλοξενεί ο γαλαξίας; Πόσοι μοιάζουν με τη Γη και είναι φιλικοί στη ζωή; Οι επιστήμονες αναζητούν απαντήσεις και τα στοιχεία που αποκαλύπτονται είναι εντυπωσιακά


Ομάδα αστρονόμων στις ΗΠΑ προσπάθησε να υπολογίσει τον αριθμό των πλανητών που υπάρχουν στον γαλαξία μας. Οι ερευνητές επικέντρωσαν την προσοχή τους σε ένα πλανητικό σύστημα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, το οποίο θεωρούν αντιπροσωπευτικό των πλανητικών συστημάτων που σχηματίζονται στον Γαλαξία. Δεν μπορούν φυσικά να δώσουν με ακρίβεια έναν αριθμό, αλλά δίνουν μια τάξη μεγέθους αναφέροντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον 100 δισ. πλανήτες στον γαλαξία μας.

Πυρρίχιος: Ο Πολεμικός χορός των αρχαίων Ελλήνων


Για την δημιουργία του πολεμικού αυτού χορού των αρχαίων Ελλήνων, υπάρχουν τρεις μυθικές εκδοχές:

1. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Κρόνου, πριν τις Τιτανομαχίες και ενώ ο Ζευς ήταν ακόμα βρέφος, οι Κουρήτες χόρευαν τον πυρρίχιο γύρω του κάνοντας δυνατό θόρυβο με τα όπλα και τις ασπίδες τους για να μην ακούσει ο παιδοκτόνος Κρόνος το κλάμα του.

2. Στην πολιορκία της Τροίας, ο Αχιλλέας, πριν κάψει το νεκρό του Πατρόκλου, χόρεψε τον Πυρρίχιο πάνω στην πλατφόρμα των καυσόξυλων πριν παραδώσει τον Πάτροκλο στη νεκρική πυρά (πυρά - Πυρρίχιος).

3. Ο Πύρρος (γιος του Αχιλλέα) κάτω από τα τείχη της Τροίας, χόρεψε σε αυτό τον ρυθμό, από τη χαρά του για το θάνατο του Ευρύπυλου (Πύρρος - Πυρρίχιος).

Τι δουλειά έχει o Codex Alimentarius στα βιβλιάρια υγείας των Ελλήνων;


Σήμερα πρωί Τετάρτης 31/7 ξεκινήσαμε μια έρευνα για μια καταγγελία που δεχθήκαμε από κάποιον αναγνώστη μας σχετικά με τις "παρτίδες" που έχει η ανοίξει η Ελλάδα και κυρίως οι δωσίλογοι που την κυβερνούν με τον Codex Alimentarius ...

Παλαιότερα σας είχαμε δείξει ένα σχετικό άρθρο με την άφιξη του στο πιάτο μας και στην ζωή μας...

Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ :

Αποφάσισαν την ολοκληρωτική εξόντωσή μας! Άφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα

Απ' ότι φαίνεται όμως το πράγμα έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις για εμάς τους Έλληνες αφού πλέον το συναντάμε και σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος...

Τι λέει καθηγητής για τις πόλεις-ρoμπότ του 2040


Ρομπότ θα περιπολούν τις πόλεις έως το 2040 σύμφωνα με τον καθηγητή Noel Sharkey, ο οποίος προβλέπει ότι τα καθήκοντά τους θα περιλαμβάνουν αναζήτηση ταυτότητας, όπλο τάζερ για τη σύλληψη υπόπτων, καθώς και τον έλεγχο του πλήθους.

Σε ένα άρθρο με τίτλο 2084: Το μεγάλο ρομπότ σας παρακολουθεί, ο Sharkey, καθηγητής ρομποτικής στο Πανεπιστήμιο του Sheffield, προβλέπει έναν κόσμο στον οποίο οι θέσεις εργασίας θα έχουν επιβολή εποπτείας, ασφάλειας και δικαίου σε μεγάλο βαθμό αφού θα έχουν παραδοθεί στην τεχνητή νοημοσύνη.

ΑΜΕRICAN ENTERPRISE INSTITUTE: "Προσοχή στην Κύπρο και τις τουρκικές απειλές"


Αμερικανικό ίδρυμα κρόυει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή επέμβαση των Τούρκων στην Κύπρο λόγω φυσικού αερίου.Με βάση τα δεδομένα που διαμορφώνονται στη Μεσόγειο το American Enterprise Institute, σε έκθεση τους που παρέδωσαν στις 25 Ιουλίου, καλούν τις Ηνωμένες Πολιτείες να αυξήσουν την επαγρύπνηση τους πάνω από την Τουρκία και την πολιτική της για την ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την αμερικανική Δεξαμενή Σκέψης, η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεράστια στρατιωτική της δύναμης για να αποσταθεροποιήσει την Ανατολική Μεσόγειο, στο διαγωνισμό για την διεκδίκηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου.

Η Κεντρική Τράπεζα που βοήθησε τους Ναζί στην πώληση χρυσού


Σύμφωνα με την μέχρι σήμερα αδημοσίευτη ιστορία των δραστηριοτήτων της Τράπεζας της Αγγλίας την περίοδο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, η κεντρική τράπεζα πούλησε χρυσό για λογαριασμό της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Διαβάστε όλο το άρθρο.


Οξειδωτικό στρες εξαιτίας κινητού


Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπει η συσκευή αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου


Νέα επιστημονικά ευρήματα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, έρχονται να ενισχύσουν εκείνα προηγούμενων μελετών, σύμφωνα με τα οποία η υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου αποτελεί απειλή για την υγεία του κατόχου του.

Με σκοπό να εξετάσουν τον συσχετισμό ανάμεσα στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και της χρήσης του κινητού, οι ισραηλινοί επιστήμονες προχώρησαν στην ανάλυση σάλιου των κατόχων συσκευών.

Καθώς το κινητό τοποθετείται κοντά στους σιελογόνους αδένες κατά τη χρήση του, οι επιστήμονες υπέθεσαν ότι θα μπορούσαν να εξετάσουν τη σύσταση του σάλιου, προκειμένου να εντοπίσουν ενδείξεις που να ενισχύουν ενδεχομένως τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.


Γιατί συνδέσουν το... λιώσιμο των πάγων με την παγκόσμια οικονομία


Σοβαρές επιπτώσεις και στην παγκόσμια οικονομία φαίνεται πως έχει η κλιματική αλλαγή, αφού οι τεράστιες ποσότητες μεθανίου που απελευθερώνονται με τον λιώσιμο των πάγων θα έχουν κλιματικές επιπτώσεις με κόστος μεγαλύτερο των 40 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Το μεθάνιο είναι ένα ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου που διατηρείται για περίπου δέκα χρόνια στην ατμόσφαιρα, ενώ οπως αναφέρουν οι ερευνητές, μεγάλες συγκεντρώσεις μεθανίου υπάρχουν στην παγωμένη τούνδρα της Αρκτικής, αλλά και κάτω από την θάλασσα σε ημιστερεά μορφή. Πρόσφατα ωστόσο δημοσιεύθηκε μία Ολλανδική έρευνα, η οποία απεικονίζει για πρώτη φορά την καταστροφή που προκαλείται από την απελευθέρωση του μεθανίου.

Για 4η χρονιά Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά


Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η «καρδιά» του Ποντιακού Ελληνισμού θα χτυπήσει στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα στον Πόντο.
Πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξέχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 15 Αυγούστου 2013 στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα του Πόντου.

Η Παναγία Σουμελά αποτελεί το σύμβολο της ποντιακής πίστης, αν και η πρώτη ονομασία της θαυματουργής εικόνας ήταν Αθηνιώτισσα.


Σύστημα εντοπίζει την κίνηση πίσω από τους τοίχους


Το σύστημα ονομάζεται Wi-Vi και μεταδίδει ένα χαμηλής ισχύος Wi-Fi σήμα που ανακλάται από τους ανθρώπους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση τους.

Έρχεται από ερευνητές του MIT και θα μπορεί να ενσωματωθεί στο μέλλον στις ηλεκτρονικές συσκευές με σκοπό το εντοπισμό της ανθρώπινης κίνησης πίσω από τους τοίχους.

Η παράλειψη του πρωινού φαγητού «χτυπά» στην καρδιά


Οι άνθρωποι που δεν τρώνε πρωινό, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, εμφράγματος και πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που δείχνει ότι πιθανώς το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας από άποψη υγείας του οργανισμού.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι είτε κανείς παραλείπει το πρωινό, είτε τρώει πολύ αργά το βράδυ, διαταράσσει τον μεταβολισμό του, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για την καρδιά του. Ακόμα κι αν κανείς προσέχει τη διατροφή του, ασκείται σωματικά, δεν καπνίζει και γενικά ζει υγιεινά, αν δεν τρώει πρωινό ή συνηθίζει να τρώει αργά τη νύχτα, η καρδιά του επιβαρύνεται.

Διεθνής ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι υπάρχει «φράκτης» στο IQ και δημιουργήθηκε ως «ασπίδα προστασίας»


Διεθνής ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι υπάρχει ανώτατο όριο στο επίπεδο της ευφυΐας των ανθρώπων και μάλιστα ότι αυτός ο «φράκτης» στο IQ δημιουργήθηκε ως «ασπίδα προστασίας».

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι αυξημένες νοητικές ικανότητες (πολύ ισχυρή μνήμη κ.α.) έχουν επιπτώσεις σε άλλες λειτουργίες και ικανότητες του ανθρώπου.

Το AIDS δημιουργήθηκε εργαστηριακά με στόχο την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού!


Η αλήθεια δεν είναι πάντα ευχάριστη, διαπίστωση που επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση του ιού ΗIV. Το pentapostagma.gr μετά από έρευνα σας παρουσιάζει ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο μέσω του οποίου αποδεικνύεται ότι το AIDS δημιουργήθηκε σε εργαστηριακές συνθήκες και χρησιμοποιήθηκε για να καθυποτάξει την ανθρωπότητα στον φόβο και να οδηγήσει σε σταδιακή μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Τύχη ο γίγαντας κρυμμένος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα


Φαίνεται σχεδόν σαν ένα αστείο, και ακόμη περιμένει την επιβεβαίωση από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα για την παρουσία ενός πλανήτη που συμβάλλει στην αλλαγή κατεύθυνσης των κομητών και αστεροειδών που εισέρχονται στο ηλιακό μας σύστημα.


Ένας νέος γιγαντιαίος κρυφός πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα

Αυτός ο πλανήτης ονομάζεται Τύχη και είναι ο μεγαλύτερος από τους γνωστούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Η ύπαρξή του έχει προταθεί σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ίκαρος, το Νοέμβριο του 2010 από τους αστροφυσικούς John Matese και Daniel Whitmire του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες σχετικά με την αλλαγή της κατεύθυνσης των κομητών και αστεροειδών που εισέρχονται στο ηλιακό μας σύστημα.
Τώρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, και τα στοιχεία τους για την ύπαρξη του γίγαντα του φυσικού αερίου, έχουν εντοπίσει από το διαστημικό τηλεσκόπιο WISE της NASA, απλά περιμένουν να αναλυθούν.


Οι 10 πιο θανατηφόρες ασθένειες στην ιστορία της ανθρωπότητας


Μέχρι να κάνει την εμφάνισή του το ΑΙDS, η ανθρωπότητα ένιωθε ασφαλής ότι η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα είχε καταφέρει να «αφανίσει» από προσώπου Γης σχεδόν όλες τις ασθένειες που μπορούσαν να προκαλέσουν μαζική θνησιμότητα.

Αυτές είναι οι 10 ασθένειες που θεωρήθηκαν μάστιγα για το ανθρώπινο είδος, και πλέον είτε δεν υπάρχουν, είτε συνεχίζουν να σκοτώνουν ανθρώπους σε τρομακτική κλίμακα:

Εντοπίστηκε εξωπλανήτης μέσω τηλεσκοπίων ακτινών-Χ


Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αστρονόμοι πρώτη φορά κατάφεραν να εντοπίσουν έναν εξωπλανήτη μέσω διαστημικών τηλεσκοπίων ακτινών-Χ και όχι μέσω οπτικών παρατηρητηρίων όπως μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, το τηλεσκόπιο ακτινών-Χ «Chandra» της αμερικανικής NASA και το ανάλογο τηλεσκόπιο ακτινών-Χ "XMM Newton" του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) παρατήρησαν έναν εξωπλανήτη να περνά μπροστά από το μητρικό άστρο του (HD 189733), που βρίσκεται σε απόσταση 63 ετών φωτός από τη Γη.

Η έλευση της γενετικής διαστροφής - Υβρίδια Ανθρώποι-ζώα


Ξέρετε ότι σε όλο τον κόσμο, πολλοί επιστήμονες έχουν την πρόθεση για τη δημιουργία εξαιρετικά παράξενων χιμαιρών, που προκύπτουν από τη συγχώνευση γονιδίων των ανθρώπων και ζώων.

Κατά την τελευταία δεκαετία, στον τομέα της γενετικής τροποποίησης δεν είχαμε εξαιρετική πρόοδο. Σήμερα φοιτητές είναι κυριολεκτικά σε θέση να δημιουργήσουν νέες μορφές ζωής ακόμα και στο γκαράζ τους.

Δυστυχώς, ο νόμος δεν συμβαδίζει με την επιστημονική πρόοδο, και σε πολλές χώρες υπάρχουν πολύ λίγα όρια σε αυτό που οι επιστήμονες σιωπηρά επιτρέπεται να κάνουν.


Οι κατάσκοποι του Βατικανού


CIA, NSA, KGB, Στάζι, ΜΙΤ, Μοσάντ, NKVD… Ονόματα μυστικών υπηρεσιών που έσπερναν -και σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζουν να το κάνουν- τον φόβο στους απανταχού αντιπάλους των κυβερνήσεων που υπηρετούσαν. Μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών που κατά καιρούς έχουν καθορίσει τις τύχες εθνών, υπάρχουν κάποιες οι οποίες είναι πρακτικά άγνωστες: χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μυστικές υπηρεσίες ενός εκ των αρχαιοτέρων πόλων ισχύος του κόσμου, του Βατικανού.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών και οι κατάσκοποι, αν και τις περισσότερες φορές απέχουν πολύ από τις κινηματογραφικές εκδοχές τους, δεν έπαψαν ποτέ να αποτελούν τους «άρχοντες των σκιών» , ενορχηστρώνοντας ανόδους και πτώσεις κυβερνήσεων, εισβολές, «σκοτεινές» αγοραπωλησίες και πολλές άλλες δραστηριότητες οι οποίες διαμορφώνουν την εικόνα του κόσμου μας.

"Άμυνα" στον καρκίνο του δέρματος η μεσογειακή διατροφή


Ολοένα και περισσότερα εμφανίζονται τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος τις τελευταίες δεκαετίες. Ήδη το 2000 καταγράφηκαν παγκοσμίως 37.000 θάνατοι και 132.000 περιστατικά που διαγνώστηκαν με μελάνωμα, όπως αναφέρεται σε άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Oncology. Στην Ευρώπη εκτιμάται ότι το 2000 προκλήθηκαν 9.000 θάνατοι και διαγνώστηκαν 35.000 περιστατικά με μελάνωμα του δέρματος.

Συνεπώς ο καρκίνος του δέρματος έχει αναγνωριστεί ως μία μορφή καρκίνου, η οποία θα παίξει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στα πλαίσια της δημόσιας υγείας τις επόμενες δεκαετίες εάν σήμερα κιόλας δεν φροντίσουμε για αποτελεσματική πρόληψη. Και βέβαια, η οδηγία της αποφυγής υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο είναι σωτήρια.

Συρία: Άνοιξε δρόμος για το Χαλέπι και την τελική νίκη…


Η ιστορική πόλη – προπύργιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Συρία, η Χομς, η αποκαλούμενη και ως «πρωτεύουσα της επανάστασης», έπεσε τελικά στα χέρια των δυνάμεων του συριακού Στρατού και της Χεζμπολάχ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την οριστική ανακατάληψη του Χαλεπιού, της μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, που θα σημάνει και την τελική επικράτηση των δυνάμεων του Άσαντ έναντι των διαιρεμένων και εξαντλημένων – ίσως και «προδομένων» – αντικαθεστωτικών.

«Αλλάξτε ρότα, διαγράψτε το χρέος»


Συνέντευξη Τζ. Γκάλμπρεϊθ στη Sueddeutsche Zeitung


Αιχμή για λύση θεωρεί τη διαγραφή του χρέους ο αμερικανός (κεϊνσιανός) οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. «Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», δηλώνει


Σε μια φάση που η ύφεση στην Ελλάδα παρομοιάζεται με την ύφεση που ακολούθησε το κραχ του 1929 στις ΗΠΑ, ο Γκάλμπρεϊθ ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία, διαγράφοντας μέρος του ελληνικού χρέους, μεριμνώντας για τις ελληνικές τράπεζες, εφαρμόζοντας αναπτυξιακά μέτρα και διασφαλίζοντας τους αδυνάτους.

Υποστηρίζει δε ότι η Ευρώπη «βρίσκεται πιο κοντά στην κατάρρευση παρά στη λύση» και προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης ολόκληρης της Ευρωζώνης, εάν η Ελλάδα υποχρεωθεί να την εγκαταλείψει.

«Αλλάξτε ρότα!», καλεί τους Ευρωπαίους ο Αμερικανός οικονομολόγος σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung και προτείνει τη δημιουργία κοινωνικού συμφώνου, το οποίο θα αμβλύνει την ένδεια.

Σκότωσαν νεογέννητα με το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β


Οι οικογένειες τριών μωρών που πέθαναν αμέσως μετά από τη λήψη του στερεότυπου εμβολίου για την ηπατίτιδα Β, θρηνούν την απώλεια των παιδιών τους.

Τα μωρά, εμβολιάστηκαν στο Βιετνάμ στα πλαίσια του Εθνικού προγράμματος της χώρας για την ανοσοποίηση, και πέθαναν στις 20 Ιουλίου στην κεντρική επαρχία Quang Tri.

Το Υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ έχει επιλέξει να διακόψει τη χρήση των δύο παρτίδων απο τα  εμβόλια σε όλη τη χώρα για την προστασία και των υπολοίπων μωρών από μια παρόμοια, τραγική μοίρα.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: Aπόρρητο βίντεο της KGB με υπερφυσικές δυνάμεις


Στο φως έρχεται ένα απόρρητο βίντεο της KGB στο οποίο η Nina Kulagina, μία Ρωσίδα με υπερφυσικές δυνάμεις, μπορούσε να κινήσει με το μυαλό της σχεδόν οτιδήποτε.

Γεννήθηκε το 1926 και την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε στο πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ.

Ασχολήθηκε πειραματικά με τα φαινόμενα της παραψυχολογίας.

Απαγορεύουν τη συλλογή αρωματικών φυτών στα Χανιά

   
Με εξαφάνιση απειλούνται πολλά αρωματικά φυτά της Κρήτης, όπως η μαλοτήρα, η ματζουράνα, το φασκόμηλο και η ρίγανη, και για τον λόγο αυτόν η Διεύθυνση Δασών Χανίων αναγκάζεται να λάβει επείγοντα μέτρα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα «μετά τη διαπίστωση της μαζικής συλλογής αυτών των αρωματικών φυτών και για εμπορία, με αποτέλεσμα να απειλούνται με εξαφάνιση, απαγορεύεται για πέντε χρόνια (έως 31/12/2018) η εκρίζωση ή η ολοκληρωτική κοπή των βλαστών όλων των αρωματικών φυτών, καθώς και η συλλογή για εμπορία, μαλοτήρας, ματζουράνας, φασκόμηλου, ρίγανης, στις περιοχές Natura των Χανίων».

Νεκρός από «άγνωστα αίτια» ο διάσημος χάκερ Μπάρναμπι Τζακ

   
Παραμένουν άγνωστα τα αίτια θανάτου του χάκερ Μπάρναμπι Τζακ, ο οποίος πέθανε τη Πέμπτη στο Σαν Φρανσίσκο. Η αυτοψία βρίσκεται σε εξέλιξη, εκτιμάται όμως ότι τα αποτελέσματα της μπορεί να πάρουν παράταση έως και ένα μήνα. Η αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Ο Μπάρναμπι Τζακ πέθανε εν όψει της παρουσίασης τρωτών σημείων σε ιατρικές συσκευές στη συνδιάσκεψη Black Hat στο Λας Βέγκας στη 1η Αυγούστου, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Στα καλύτερα νησιά του κόσμου


Κρήτη και Σαντορίνη έφτασαν στο top 20 των καλύτερων νησιών του κόσμου!

Οι αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού Travel+Leisure ψήφισαν και ανέδειξαν και φέτος τα καλύτερα νησιά παγκοσμίως. Στη λίστα φιγουράρει η Σαντορίνη στο νούμερο 4 και η Κρήτη στο νούμερο 16!


Πούτιν: "ο κυβερνοπόλεμος θα είναι χειρότερος από τον "συμβατικό" πόλεμο"


Πρόσφατα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι «η ανατρεπτική δύναμη» στις κυβερνο-επιθέσεις μπορεί να είναι ισχυρότερη από εκείνη των συμβατικών όπλων, και υπογράμμισε την ανάγκη της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των απειλών στον κυβερνοχώρο.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την αποτελεσματική απόκρουση και «συντριβή» των απειλών στον κυβερνοχώρο. Κι αυτό θα συμβεί  με την αύξηση του επιπέδου προστασίας των υφιστάμενων υποδομών, ιδιαίτερα των πληροφοριακών συστημάτων των στρατηγικών και των πλέον κρίσιμων εγκαταστάσεων», είπε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, που είχε σαν θέμα τη βελτίωση της στρατιωτικής οργάνωσης της Ρωσίας για την περίοδο έως το 2020. Ο Πούτιν είπε ακόμα ότι οι λεγόμενες «κυβερνο-επιθέσεις» ήδη εφαρμόζονται για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων στρατιωτικο-πολιτικής φύσεως. Σημείωσε δε, ότι η λεγόμενη «επιθετική ισχύς» στα πληροφοριακά συστήματα, μπορεί να είναι μεγαλύτερη από εκείνη των συμβατικών όπλων.

Οι δόσεις πηγαίνουν στα δάνεια. Μόλις το 2% μένει στην Ελλάδα

   
Μόλις το 1,6% των χρημάτων που λαμβάνει η χώρα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, καταλήγει στον κρατικό προϋπολογισμό και κατ’ επέκταση στην πραγματική οικονομία. Όπως έχει τονίσει μελέτη του δικτύου Attac, τα συγκεκριμένα δάνεια προορίζονται για τη διάσωση των τραπεζών και όχι των απλών πολιτών. «Αυτή ήταν εξαρχής η λογική του προγράμματος», επισημαίνει στο tvxs.gr ο καθηγητής Οικονομικών στο ΑΠΘ Δημήτρης Μάρδας.

Ο πίνακας που ακολουθεί φιλοξενείται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία και περιγράφει την πορεία των οικονομικών πόρων οι οποίοι διοχετεύονται από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης στην Ελλάδα και τελικά επιστρέφουν στους πιστωτές.

ΤΟ ΔΝΤ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ: "Προσπαθήστε κι άλλο" (μέχρι να πεθάνετε...)


Tην ανάγκη για βαθύτερες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο επεσήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά την έγκριση από το ΔΝΤ της εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα. Αν και επεσήμανε την «αξιέπαινη» πρόοδο της χώρας, τόνισε ότι πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες, οι οποίες «παραμένουν το κλειδί για την οικονομική ανάκαμψη και διαρκή ανάπτυξη».

Επειτα από τη συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου, η γενική διευθύντριά του υπογράμμισε ότι «οι (ελληνικές) αρχές λαμβάνουν διαρθρωτικά μέτρα για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου για μηδενικό πρωτογενές ισοζύγιο το 2013. Βαθύτερες μεταρρυθμίσεις του δημόσιου τομέα είναι ζωτικής σημασίας για να ολοκληρωθεί η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή».

Ο εφιάλτης του ΔΝΤ πάνω από την Ουκρανία


Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποφάσισε τη Δευτέρα ότι η Ουκρανία θα πρέπει να συμμετάσχει σ' ένα πρόγραμμα παρακολούθησης, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

Το ΔΝΤ είχε παγώσει το 2011 τη χρηματοοικονομική βοήθεια προς τη χώρα, ύψους περίπου 15 δισ. δολαρίων, αφού το Κίεβο δεν δέχτηκε να αυξήσει τις εγχώριες τιμές του φυσικού αερίου.

Τα ΜΜΕ μιλούν για πρώτη φορά για το παγκόσμιο φαινόμενο των θορύβων χαμηλής συχνότητας


Μπορείτε να ακούσετε το βουητό; Γιατί μόνο 1 στα 50 άτομα σε όλο τον κόσμο επηρεάζονται από το μονότονο θόρυβο χαμηλής συχνότητας που οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσου; Εκείνοι που το ακούν νιώθουν πονοκεφάλους, ναυτία, ζάλη, ρινορραγίες και διαταραχές του ύπνου.Αρχίζει να μας εκπλήσσει ο ξένος τύπος που δειλά δειλά αναδεικνύει θέματα που μέχρι στιγμής μόνο σε ιστολόγια 'συνωμοσιολόγων' συναντούσες. Έτσι μετά το θέμα της αμερικάνικης μυστικής υπηρεσίας που θέλει να ελέγξει τον καιρό, ένα νέο άρθρο δημοσιεύτηκε στην Daily Mail για το περίεργο φαινόμενο του βουητού που πολύς κόσμος έχει παραπονεθεί ότι ακούει τελευταία ανά τον κόσμο. Βέβαια, ως συνήθως, η μισή αλήθεια και κάποια πρόσθετα στοιχεία που περιπλέκουν το θέμα. Ειδικότερα αναφέρει:“ Είναι ένας θόρυβος ότι μόνο 2% των ανθρώπων μπορούν να ακούσουν, αλλά αυτός ο χαμηλός μονότονος ήχος είναι αρκετάγια να οδηγήσουν καθένα τρελλό.Οι επιστήμονες βρίσκονται σε αμηχανία, επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν τι προκαλεί το φαινόμενο 'Βουητό', ή γιατί επηρεάζει τόσο λίγους ανθρώπους.

Παραιτήσεις στον τουρκικό στρατό - Ανώτεροι αξιωματικοί υπέβαλαν παραιτήσεις


Διοικητές των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπέβαλλαν την παραίτησή τους ενόψει της συνεδρίασης του Στρατιωτικού Συμβουλίου που έχει οριστεί για τις αρχές Αυγούστου.

Πρόκειται,, σύμφωνα με την Hürriyet, για τους Νεζίχ Νταμτζί και  Ζιγιά Τζεμάλ Καντίογλου . Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου παρενέβη, προκειμένου να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις, αναφέρει η εφημερίδα.


Πεντέλη – Το φυσικό φαινόμενο πίσω από τα έργα


Παρ’ όλη την πληθώρα λαογραφικών παραδόσεων, η Πεντέλη έγινε ουσιαστικά γνωστή εξ αιτίας των ημιτελών έργων του 1977, στα οποία πρώτος αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαλάνος και των οποίων ο σκοπός εξακολουθεί να παραμένει αδικαιολόγητα άγνωστος. Οι δικαιολογίες των εμπλεκόμενων αρχών περί της κατασκευής υπογείου πενταόροφου αρχηγείου του ΝΑΤΟ, διέγειραν την περιέργεια δημοσιογράφων, ερευνητών και παραμυθάδων.

Τα έργα στην Πεντέλη κατέστρεψαν, με την ανοχή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ένα σπήλαιο με σημαντική αρχαιολογική σημασία, μιας και πρόκειται αποδεδειγμένα για το σπήλαιο των λατομείων του Παρθενώνα (Μανώλης Κορρές, «Από την Πεντέλη στον Παρθενώνα»).

Μεταλλαγμένοι άνθρωποι, πραγματικότητα μέχρι το 2045


Εικόνες απο το μέλλον έρχονται στιο μυαλό απο το δημοσίευμα της Daily Mail  για μεταλλαγμένους ανθρώπους. Μπορεί βλέποντας τις ταινίες όπου μεταλλαγμένοι άνθρωποι αξιοποιούν τις δυνάμεις που έχουν αποκτήσει, να ζηλεύουμε ώρες ώρες τα επιτεύγματά τους και να φανταζόμαστε να μπορούσαμε να τους μιμηθούμε, ωστόσο ας μην απογοητευόμαστε. Σε μερικά χρόνια όλα θα είναι δυνατά.

Αλήθειες και ψέματα για τα γενόσημα


Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα νέα φάρμακα, που έχουν μπει στη ζωή μας

Πώς μπήκαν τα γενόσημα φάρμακα στη ζωή μας ; Ποια είναι η διαφορά τους από τα πρωτότυπα ; Πόσο ασφαλή και αποτελεσματικά είναι τα ελληνικά σε σχέση με τα ξένα ; Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης συζητά με ειδικούς και επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα, μέσα από το ειδικό αφιέρωμα του news.gr.

Οι θεοί των Ελλήνων λατρευόταν σε όλη τη Βαλκανική χερσόνησο! Νέα ευρήματα στο φώς!


Αρχαιολόγοι στη Βουλγαρία ανακάλυψαν ναό και Ιερό του Δία και της Ήρας στην περιοχή Sredna Gora στο κεντρικό τμήμα της χώρας!

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην περιοχή Kozi Gramadi κοντά στο χωριό Starosel στο δήμο Hissarya από ομάδα αρχαιολόγων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου με επικεφαλής τον Ivan Hristov, αναπληρωτή καθηγητή και τον Bozhidar Dimitrov, διευθυντή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Επιβολή Πανθρησκείας: Από την αίρεση στην Παναίρεση!


Kαταρχάς γιατί πάλι επιβολή; Γιατί για ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν μπορούμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ να επιλέξουμε, να δημιουργήσουμε ή να μεταβάλλουμε ένα (ΕΣΤΩ ΕΝΑ) απ' όλα όσα μας αφορούν, αλλά πρέπει πάλι να δεχτούμε κάτι έτοιμο απ' έξω και να δούμε τι θα το κάνουμε; Την ίδια ώρα η Παναγιοτάτη Εκκλησία (μεγάλη η Χάρη της) περνάει από την εποχή των αιρέσεων στην εποχή των... παναιρέσεων. Και πέφτει πάλι στις συνήθεις σε σχέση με το ίδιο της το περιεχόμενο αντιφάσεις. Αντιφάσεις που ούτε την απασχόλησαν καν ποτέ και στις οποίες δεν απάντησε πραγματικά ποτέ!


Γράφει ο  Iωάννης Τάτσης
Θεολόγος


Πρόλογος: Χρυσαλία
Όχι θεολόγος, απλός άνθρωπος θηλυκού φύλου, γενημμένη χριστιανή, και συνεχώς επιμορφώμενη



H Επιστολή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με την οποία ζητείται η λήψη μέτρων κατά όσων κληρικών και πιστών αντιδρούν σε όσα γίνονται στο πλαίσιο της λεγόμενης οικουμενικής κίνησης είναι έγγραφο που φανερώνει πολλά από όσα βασανίζουν το λογισμό των οικουμενιστών.

Το απόρρητο σχέδιο-έκπληξη των Αμερικανών για την Ελλάδα


Κωδικός «Σταθερότητα»: Αυτός είναι ο τίτλος του απόρρητου σχεδίου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται λίγο πριν από τις γερμανικές εκλογές, με τελικό στόχο τη μετάθεση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους κατά πενήντα χρόνια, το 2063.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», οι Αμερικανοί έχουν χάσει την υπομονή τους με τους Γερμανούς και θεωρούν επικίνδυνη πολυτέλεια την αναμονή μέχρι την άνοιξη του 2014, προκειμένου να αρχίσουν οι συζητήσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Αξιολογούν προσεκτικά την κατάσταση στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, ανησυχούν για τη ρευστότητα σε Συρία, Αίγυπτο, Τουρκία και, επειδή θεωρούν την Ελλάδα, παρά τα προβλήματά της, όαση σταθερότητας (stability story), αποφάσισαν να κινηθούν στη μόνη χρονική συγκυρία που κρίνουν ότι οι Γερμανοί μπορούν να εκβιαστούν: Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας. Η καγκελάριος Μέρκελ, που δίνει τη μάχη για την επανεκλογή της στο αξίωμα με τους δικούς της όρους, δεν θέλει με τίποτε την επιστροφή του ελληνικού θέματος στην καρδιά των εκλογών.

Νανορομπότ, Χημικές ουρές και Βιολογικά όπλα


Συνδυάστε τις χημικές ουρές, τα νανορομπότ και τα βιολογικά όπλα με τα συστήματα ελέγχου όλα στην κατοχή των ψυχοπαθητικών Ελίτ σήμερα και έχετε την πιο επικίνδυνη απειλή για την ανθρωπότητα που έχει υπάρξει ποτέ. Παρακολουθήστε καθώς η νέα ανεξάρτητη ταινία Trance-Formation (τώρα με ελληνικούς υποτίτλους) παρουσιάζει πληροφορίες και λύσεις σχετικά με αυτό...


"Το φεγγάρι δεν είναι όμορφο, είναι άψυχο, έρημο και νιώθεις μοναξιά"


Το 1969, τρεις αστροναύτες επιλέχθηκαν προκειμένου να επανδρώσουν την αποστολή Apollo 11, την πρώτη που θα έφερνε τον άνθρωπο στη σελήνη. O Neil Armstrong, o Buzz Aldrin και ο Michael Collins. Ο τρίτος, έμεινε σε σεληνιακή τροχιά για να κατευθύνει το διαστημόπλοιο της επιστροφής.

Οι Armstrong και Aldrin προσεληνώθηκαν στο δορυφόρο της Γης, έβγαλαν φωτογραφίες, συνέλεξαν υλικό προς μελέτη, επικοινώνησαν με το κέντρο ελέγχου και μετά από μια μέρα, αναχώρησαν. Ωστόσο, οι περιγραφές και η αίσθηση που αποκόμισαν, από το ίδιο ακριβώς περιβάλλον, ήταν διαμετρικά αντίθετες.


Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Μπορεί το μυαλό να νικήσει τον πόνο;


Μπορεί η δύναμη του μυαλού να αποδειχθεί μεγαλύτερη από εκείνη του πόνου;

Είναι αλήθεια ότι τα φάρμακα παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην αντιμετώπιση του πόνου, αλλά σε περιπτώσεις χρόνιου πόνου η λήψη τους μπορεί να συνοδεύεται από σοβαρές παρενέργειες που επιβάλλουν φειδώ στην κατανάλωσή τους.

Ευτυχώς, έχει αποδειχθεί ερευνητικά ότι υπάρχουν και εναλλακτικές μέθοδοι στην αντιμετώπιση του πόνου, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο τον εγκέφαλό μας.

Πάλι ξεκίνησαν οι «σταυροφόροι»…


Απ’ όταν ξεκίνησαν τα γεγονότα στην Λιβύη, ήταν φανερό πως οι Η.Π.Α. μέσω ΝΑΤΟ θα επιδίωκαν την παρέμβαση σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου, προκειμένου να προχωρήσουν τα παγκοσμιοποιητικά σχέδια «εκδημοκρατισμού» των αραβικών χωρών και εν συνεχεία προσθήκης τους στο παγκόσμιο κράτος που οργανώνεται. Τον Καντάφι, ενώ στην κυριολεξία τον αγκάλιαζαν οι ηγέτες της Δυτικής Ευρώπης, όταν ήρθε η ώρα εφαρμογής των γεωστρατηγικών σχεδίων του ΝΑΤΟ, η Δύση τον βομβάρδισε κι αυτός είχε φρικτό τέλος.

Σήμερα η κατάσταση έχει επεκταθεί σε άλλες χώρες με Αίγυπτο, Τυνησία και Τουρκία να αντιμετωπίζουν «στημένες» και επιμέρους δικαιολογημένες εξεγέρσεις στα εδάφη τους. Οι Αμερικανοί, διακατεχόμενοι από την γνωστή εδώ και χρόνια σατανική υποκρισία, δείχνουν μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα το υποτιθέμενο «ενδιαφέρον» τους για την επικράτηση θεσμών democracy στις αραβικές χώρες.

Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Ελλάδα


Για  πρώτη φορά στην Ελλάδα Απο την 4 έως και 10 Αυγούστου 2013 οργανώνεται το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας από την Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP) και την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία - υπο την αιγίδα του ΟΗΕ-UNESCO και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το θέμα του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου είναι: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.


Μετά απο 15 ολόκληρα χρόνια, το ΨΕΜΑ για την Ελλάδα παραμένει! Γιατί;


Πριν απο 15 χρόνια, τα ΝΕΑ δημοσίευσαν μια είδηση που γκρέμισε όλη την απάτη περί της ελληνικής γραφής και γλώσσας!


Η είδηση αυτή είχε να κάνει με το πρώτο γραπτό κείμενο στην ιστορία της Ευρώπης, που είχε βρεθεί στη Καστοριά!

Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου! (Γιατί άραγε;)

Μετά απο 15 ολόκληρα χρόνια, η ανακάλυψη αυτή παρέμεινε στο σκοτάδι! Ποιοί και γιατί αποσιωπούν ένα απίστευτης ιστορικής σημασίας ντοκουμέντο;