Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μυστικά τάγματα και οργανώσεις


Αν νομίζουμε ότι τα μυστικά τάγματα που έδρασαν στην πρόσφατη ιστορία όπως το Κοινό της Σιών, Οι Ιλουμινάτι, οι Ναίτες και πολλά άλλα..και που χρησιμοποιούσαν διάφορες διαδικασίες μύησης για την ένταξη νέων μελών στις τάξεις τους αλλά και που είχαν στην κατοχή τους απόκρυφες και μυστηριακές γνώσεις,είναι προνόμιο μόνο των άλλων λαών, ας το ξανασκεφτούμε…

Η ιστορία των μυστικών ταγμάτων και οργανώσεων ξεκινάει από παλιά…πολύ παλιά…Νομίζετε ότι στην Αρχαία Ελλάδα, πρωτοπόρο του πολιτισμού και όλων των τεχνών, δεν θα ήταν και πρωτοπόροι στην οργάνωση μυστικών ταγμάτων και οργανώσεων;

Το εφιαλτικό σενάριο της ταυτόχρονης επίθεσης της Τουρκίας σε στόχους του Αιγαίου "πέραν πάσης υποψίας"


Μόνο τυχαία δεν είναι η συνεχής κίνηση τουρκικών πολεμικών πλοίων γύρω από την Σκύρο, οι πτήσεις αεροσκαφών επιτήρησης και ηλεκτρονικού πολέμου γύρω απο το νησί και οι συνεχείς επισκέψεις της τουρκικής Αεροπορίας ελάχιστα μίλια από τις ακτές της (κατά κανόνα στα έξι μίλια).

Η Σκύρος δεσπόζει στο κέντρο του αιγαιακού Αρχιπελάγους, σε απόσταση 130 χλμ. από το μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας και 160 χλμ. από την Τένεδο και αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα του ελληνικού συστήματος αεράμυνας απέναντι στην απειλή εξ Ανατολών, ενώ έχει συγκεντρώσει στις αεροπορικές και ναυτικές εγκαταστάσεις της την «αφρόκρεμα» των πλέον προηγμένων συστημάτων μάχης του Πολεμικου Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει διάλογο με όλες τις θρησκείες για την δημιουργία της Πανθρησκείας!


Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση την Παρασκευή, για διάλογο μεταξύ των θρησκειών( την δουλειά του αυτός), για τον τερματισμό του ισλαμικού εξτρεμισμού, που μαστίζει τη Μέση Ανατολή, κατά την επίσκεψη στην Τουρκία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του, στον Πάπα Φραγκίσκο, τον πρώτο ξένο αξιωματούχο που επισκέπτεται το «αμφιλεγόμενο» νέο προεδρικό μέγαρο έξω από την Άγκυρα, από την πλευρά του, εξέδωσε μια ισχυρή προειδοποίηση για την αυξανόμενη ισλαμοφοβία στον κόσμο( και αυτός την δική δουλειά ).

Η επίσκεψη του Πάπα θεωρείται ως μια κρίσιμη δοκιμασία της ικανότητας του, να «χτίσει» γέφυρες μεταξύ των θρησκειών μέσα στην έξαλλη παραζάλη των συγκρούσεων, των ισλαμιστών μαχητών της Τζιχάντ στο Ιράκ και την Συρία, και τις ανησυχίες για τις διώξεις των χριστιανικών μειονοτήτων στην Μέση Ανατολή , αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

Οι Βρετανοί πήγαν να στήσουν επιχείρηση «Ελγίνεια» και στην Αμφίπολη!


Αποκαλύψεις από τον αρχαιολόγο Μιχάλη Λεφαντζή στη συνέντευξη Τύπου για τα ευρήματα στον τύμβο Καστά - Βρετανική ταξιαρχία ετοιμαζόταν να μεταφέρει 1.000 κομμάτια από τον περίβολο, μαζί με τον Λέοντα της Αμφίπολης, στο Λονδίνο

Μια τρομερή αποκάλυψη έκανε στη συνέντευξη Τύπου για τα ευρήματα του τύμβου Καστά ο κ. Μιχάλης Λεφαντζής, ο αρχιτέκτονας που βρίσκεται πίσω από τη σχεδιαστική αναπαράσταση του τάφου της Αμφίπολης.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Γιατί δεν ανοίγει ο τάφος του Μωάμεθ του Πορθητή; Τι φοβούνται οι Tούρκοι...


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος



Ενώ στην Τουρκία σπάει όλα τα ρεκόρ εισιτηρίων η κινηματογραφική επιτυχία, «Φατίχ 1453», η οποία όμως έχει κατηγορηθεί ακόμα και από Τούρκους ιστορικούς για μεγάλες ιστορικές ανακρίβειες, άνοιξε για άλλη μια φορά σε δημόσια συζήτηση το ζήτημα του τάφου του Μωάμεθ του Πορθητή και όλων των πιθανών μυστηρίων που κρύβονται εκεί και τα οποία... για πολλούς αποτελούν μεγάλο ταμπού για την ίδια την ύπαρξη της Τουρκίας.

Σε μια σημαντική ....συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, στις 15 Απριλίου 2012, ο Τούρκος συγγραφέας, Ahmet Ümit, παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο με τον τίτλο, «Να σκοτώσεις τον Σουλτάνο», ένα ιστορικό μυθιστόρημα που αναφέρεται στην ζωή του Μωάμεθ του Πορθητή, δηλώνει ότι υπάρχει ανάγκη να ανοιχτεί επιτέλους ο τάφος του για να ερευνηθεί τι ακριβώς έγινε με τον θάνατό του. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του έργου, «Σκοτώνοντας τον Σουλτάνο», ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατά πάσα πιθανότητα δεν πέθανε με φυσιολογικό τρόπο, αλλά δηλητηριάστηκε.

Η ιστορία του Phil Schneider για τις εξωγήινες υπόγειες βάσεις


Ο Phil Schneider πέθανε το 1996. Πριν από το θάνατό του έκανε μία περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες μιλώντας για διάφορα θέματα συμπεριλαμβανομένου της συμμετοχής του στην οικοδόμηση της μυστικής υπόγειας βάσης του στρατού Dulce, στο Νέο Μεξικό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είπε ότι είχε μια βίαιη συνάντηση με εξωγήινους στα τέλη της δεκαετίας του 1970

Το ντοκιμαντέρ διερευνά ορισμένες από τις πληροφορίες του Phil Schneider που είπε στο κοινό τη δεκαετία του 1990 με την λεπτομερή εξέταση τους από εμπειρογνώμονες, και τις απόψεις από τον Richard Dolan, Richard Sauder, Neil Γκουλντ και Cynthia Drayer (πρώην σύζυγος).

Ανακαλύφθηκε η μυθική Υπερβορεία στη Ρωσία;


Η Σεϊντόζερο είναι ένα από τα πιο μυστικιστικά μέρη της βορειοδυτικής Ρωσίας.

Τριγυρισμένη από βουνά, είναι κρυμμένη μέσα στην καρδιά της χερσονήσου Κόλσκι. Η ονομασία της σημαίνει «ιερή λίμνη» στη γλώσσα του γηγενούς πληθυσμού, Σαάμι.

Τη σέβονται σαν έναν ιδιαίτερο τόπο όπου επιτρέπεται να έρθεις μόνο αν είναι αναγκαίο, προκειμένου να επικοινωνήσεις με το Μεγάλο Πνεύμα, και να ζητήσεις συμβουλή ή προστασία. Στη Σεϊντόζερο δεν αποτολμά ο καθένας να πάει μόνο και μόνο από περιέργεια. Πόσο μάλλον, αφού η διαδρομή περνά μέσα από ένα σκοτεινό φαράγγι και ένα επικίνδυνο πέτρινο πέρασμα.


Στην Τουρκία ο πάπας Φραγκίσκος. Συναντήσεις με Βαρθολομαίο και Ερντογάν


Τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία ξεκινά την Παρασκευή ο πάπας Φραγκίσκος  με άξονα την υπεράσπιση της θέσης των χριστιανών και τον διαθρησκευτικό διάλογο σε μία εμπόλεμη Μέση Ανατολή, όπου οι χριστιανικές κοινότητες αισθάνονται απειλούμενες.

Ο Πάπας θα επισκεφθεί τους ίδιους συμβολικούς τόπους που επισκέφθηκε το 2006 και ο προκάτοχός του Βενέδικτος 16ος: στην Άγκυρα το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, στην Κωνσταντινούπολη το Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία.

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Αγκυρα το απόγευμα, ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί το μαυσωλείο του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας , πριν συναντηθεί με το πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρόεδρο Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκορμέζ.

Θεωρίες συνωμοσίας για τους «παράξενους» θανάτους μεγαλοτραπεζιτών


Ο μυστηριώδης θάνατος της Melissa Millian, αντιπροέδρου της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών «MassMutual» σε δρόμο του Κονέκτικατ πριν από τέσσερις ημέρες, αποτέλεσε την «κορυφή του παγόβουνου».

Στις 23 Νοεμβρίου, ερευνητές και δημοσιογράφοι άρχισαν να ανοίγουν πάλι τους φακέλους παλαιότερων ανεξιχνίαστων υποθέσεων δολοφονιών, αυτοκτονιών και αιφνίδιων θανάτων μεγαλοτραπεζιτών και στελεχών οικονομικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που καταγράφηκαν το 2014.

Πρόκειται για 20 υποθέσεις οι οποίες δημιουργούν πολλά ερωτήματα. Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αλλά και ακτιβιστές ξεκίνησαν τη συστηματική έρευνα, κάνοντας λόγο για θανάτους-μυστήριο ή περίεργες δολοφονίες πίσω από τις οποίες κρύβονται σκοτεινά συμφέροντα. Κοινή συνισταμένη των παρακάτω περιπτώσεων είναι οι υψηλόβαθμες θέσεις που κατείχαν οι θανόντες, με κάποιους απ” αυτούς να ασκούσαν -κατά το παρελθόν- επιρροή στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό «παιχνίδι».


Στη Ρεάλ κατάργησαν το σταυρό προς τέρψιν των Αράβων χορηγών


Αίσχος για όσους αγαπάμε την Ρεάλ, είναι κατάπτωση να αποποιείται την χριστιανική της ταυτότητα προς χάριν των Αράβων του Άμπου Ντάμπιπ. Έβγαλαν το σταυρό από το σήμα της Ρεάλ.

Η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Ρεάλ και μεγαλοεργολάβο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει φουντώσει για ακόμα μία φορά.

Αυτή τη φορά ο Πέρεθ, που είναι εθισμένος σε.. .δαπανηρές μεταγραφές και μεγαλεπήβολα πλάνα, προχώρησε σε μία μικρή "προδοσία" της ιστορίας της "βασίλισσας" προκειμένου να εξασφαλίσει τα εκατομμύρια των Αράβων: Για να πετύχει τη συμφωνία του συλλόγου με τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δέχθηκε να φύγει ο σταυρός από το σήμα του συλλόγου!

Γιατί χάθηκε ο τάφος του "τουρκοφάγου" Νικηταρά


Η τραγική ιστορία ενός από τους πιο φημισμένους οπλαρχηγούς του 1821. Αρχικά, είχε ταφεί δίπλα στον Κολοκοτρώνη, ωστόσο ο τάφος αγνοείται


Ο Νικηταράς ήταν ο πιο ακαταπόνητος οπλαρχηγός του 1821. Παρών σε όλα σχεδόν τα πεδία των μαχών της Επανάστασης έλαβε το προσωνύμιο «Τουρκοφάγος». Δεν δέχθηκε καμία αμοιβή για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα. Τελικά πέθανε τυφλός και πάμπτωχος ακολουθώντας τη σκληρή μοίρα των περισσότερων αγωνιστών εκείνης της περιόδου.

Το όργιο της φίμωσης του Τύπου στην Τουρκία


Απαγορεύθηκε στον τουρκικό Τύπο και στα τουρκικά ΜΜΕ να δημοσιεύσουν ή να μεταδώσουν ειδήσεις αναφορικά με τις ανακρίσεις της κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία εξετάζει τις κατηγορίες για διαφθορά. Πρόκειται για την πλέον εντυπωσιακή επέμβαση της κυβέρνησης στο χώρο της ενημέρωσης, για την πιο ωμή καταπάτηση της διαφάνειας.

Η επιτροπή της βουλής σχηματίστηκε για να ερευνήσει την υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται πρώην υπουργοί, ο γιός του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τραπεζίτες, τουρκο - ιρανοί «μεσάζοντες» κ.α. συνολικά  53 άτομα. Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση αντικαταστάθηκε πολύ γρήγορα - μόλις κάλεσε σε εξέταση δύο πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους - και ο αντικαταστάτης του έκρινε ότι «δεν συντρέχει λόγος» να συνεχιστεί η ανάκριση.

Περισσότερες οι καρκινογόνες ουσίες στα ηλεκτρονικά τσιγάρα


Περιέχουν δεκαπλάσια ποσότητα κάποιων ουσιών συγκριτικά με τα κανονικά τσιγάρα υποστηρίζει ιαπωνική μελέτη


Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να περιέχουν έως δέκα φορές μεγαλύτερες ποσότητες ορισμένων καρκινογόνων ουσιών σε σχέση με τα κανονικά τσιγάρα, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική έρευνα. Η ανακοίνωση αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που έχουν προβληθεί ως μια πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με τα παραδοσιακά.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή διεθνώς, ιδίως μεταξύ των νεότερων ανθρώπων, λειτουργούν θερμαίνοντας ένα υγρό με γεύση, το οποίο συχνά περιέχει νικοτίνη, δημιουργώντας έναν ατμό που εισπνέεται. Η αγγλική λέξη για το «ρούφηγμα» (vape) του ηλεκτρονικού τσιγάρου επιλέχθηκε από τα Λεξικά της Οξφόρδης ως η πιο χαρακτηριστική νέα λέξη του έτους.


Μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης, παίρνει η Μεγάλη Βρετανία


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, αναμένεται να παρουσιάσει την Παρασκευή τις προτάσεις του σχετικά με τον περιορισμό της μετανάστευσης στη χώρα από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επιδιώκει να κερδίσει την εύνοια των ψηφοφόρων λίγους μόλις μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το μεταναστευτικό αποτελεί την κύρια ανησυχία των ψηφοφόρων, ο Κάμερον δέχεται πιέσεις για να υιοθετήσει μια πιο σκληρή τακτική πάνω στο θέμα. Πολλοί από τους Συντηρητικούς βουλευτές έχουν εκφράσει τους φόβους τους σχετικά με την αύξηση της δημοτικότητας του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP).

Δεύτερη γλώσσα η Ελληνική στη Θράκη!


Εκπαιδευτική τουρκοποίηση της Θράκης - υποβιβασμός της Ελληνικής σε δεύτερη γλώσσα - βίαιος εκτουρκισμός των Πομάκων και Ρομά, καθώς και των Ελλήνων μουσουλμανοπαίδων στην ακριτική περιοχή.

Αυτός είναι ο τριπλός στόχος της Άγκυρας, που αποκαλύπτεται από την προκλητική πρόταση μέσα στην ελληνική βουλή την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν, που ζήτησε να διδάσκεται ως μητρική γλώσσα στα μειονοτικά μουσουλμανικά νηπιαγωγεία της Θράκης η τουρκική γλώσσα ως πρώτη και η ελληνική γλώσσα ως δεύτερη, προκαλώντας σάλο σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Τα ερπετοειδή που κυβερνούν τον πλανήτη και η θρυλική ταινία "Τhey Live"


Μια προχωρημένη θεωρία υπάρχει που λέει ότι ο πλανήτης κυβερνιέται από εξωγήινα ερπετοειδή, και για αυτό το λόγο φαίνεται να υπάρχει μια τόσο παράλογη κακία. Ανεξάρτητα από το εάν ισχύει ή όχι είναι μια θεωρία που θεωρείται βάσιμη από χιλιάδες πλέον ανθρώπους.

Το θέμα αυτό είχε αναδείξει και ο Τζον Κάρπεντερ στο θρυλικό του έργο Τhey Live. Όταν ο ήρωας της ταινίας μπορούσε να βλέπει χάρις σε ένα ζευγάρι μαύρα ειδικά γυαλιά ποιοι κρύβονται πραγματικά πίσω από την Ελίτ των κοινωνιών.

Το DNA επιβιώνει στο διάστημα - Νέα δεδομένα στις έρευνες για εξωγήινη ζωή


Σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη προχώρησαν οι επιστήμονες, διαπιστώνοντας πως το DNA μπορεί να επιβιώσει στις συνθήκες του διαστήματος αλλά και κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα.

Οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι από το γεγονός ότι περισσότερα από τα μισά δείγματα που είχαν τοποθετηθεί στο εξωτερικό περίβλημα ενός πυραύλου πααρέμειναν άθικτα κατά την επιστροφή του στη Γη.

ΩΓΥΓΙΑ: Ποιος και γιατί εξαφανίζει τα αρχαία χειρόγραφα


Τα τελευταία χρόνια στις περισσότερες έδρες σπουδών του εξωτερικού, δυστηχώς όμως όχι
και στις ελληνικές πανεπιστημιακές έδρες, υπάρχει μια αλλαγή στάσης απέναντι στα αρχαία ελληνικά συγγράμματα. Μετά την ανακάλυψη του αστρολάβου των Αντικυθήρων και των λειτουργιών που εκτελούσε, πολλοί ειδήμονες αντιλήφθηκαν ότι αυτά που γνώριζαν για την Αρχαία Ελλάδα είναι ελλιπέστατα.Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων υπολογίζει τις κινήσεις των αστεριών και είναι για την αρχαιότητα υψηλής τεχνολογίας και από πλευράς ακρίβειας κατασκευής και από πλευράς μαθηματικής δομής (οι Αμερικανοί έχουν φέρει ειδικό τομογράφο για να «δούν» στο εσωτερικό του και ίσως πλέον ότι έχει μέσα «διαφορικά» γρανάζια).

Αντιλήφθηκαν, λοιπόν, ότι αυτό που ονομάζουμε μυθολογία είναι ουσιαστικά και σε μεγάλο βαθμό κωδικοποιημένη, κρυφή ιστορία η οποία αποκρύπτεται εσκεμμένα από αφανή κέντρα, που προωθούν την Παγκοσμιοποίηση.

Andy: Τετράτροχος ρομποτικός εξερευνητής της Σελήνης


Τον Andy, ένα τετράτροχο ρομπότ για αποστολές στη Σελήνη, σχεδιασμένο για να κινείται σε απότομες πλαγιές και να αντέχει στις απότομες μεταβολές θερμοκρασιών και την ισχυρή ακτινοβολία που θα χαρακτηρίζουν την εξερεύνηση του φυσικού δορυφόρου της Γης, παρουσίασαν ερευνητές του Carnegie Mellon University.

«Κάθε ρομπότ για χρήση εκτός Γης έχει μέσα του λίγο ‘DNA’ από το Carnegie Mellon, αλλά ο Andy θα είναι το πρώτο ρομπότ που θα προέρχεται πραγματικά από το πανεπιστήμιο το οποίο θα κάνει το βήμα και θα φύγει από τη Γη» σημειώνει ο Ουίλιαμ «Ρεντ» Γουΐτακερ, καθηγητής ρομποτικής και διευθυντής του Field Robotics Center. «Πρόκειται για το αποκορύφωμα πολλής δουλειάς από πολύ κόσμο και είναι το επόμενο βήμα προς την κατεύθυνση της εξέλιξης του Carnegie Mellon σε ένα ‘διαστημοπόρο’ πανεπιστήμιο».

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ακόμη αρχαιότερος. Ξεκινά να μετρά από το 205 π.Χ.


Νέες εκτιμήσεις για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Τι αναφέρει σχετική δημοσίευση
 


Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, ο διάσημος αστρονομικός υπολογιστής που ανακαλύφθηκε το 1900 σε ένα αρχαίο ναυάγιο, είναι πιθανώς ακόμη πιο αρχαίος από τις έως τώρα εκτιμήσεις, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, ενός Αργεντινού και ενός Αμερικανού ερευνητή.

Το ναυάγιο πιστεύεται ότι συνέβη τον πρώτο αιώνα π.Χ. (μεταξύ 85 και 60 π.Χ.), ενώ ο μηχανισμός εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε μεταξύ του 100 και 150 π.Χ. Όμως η νέα εκτίμηση τοποθετεί την έναρξη του ημερολογίου του μηχανισμού στο 205 π.Χ., μόλις επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Αρχιμήδη.

Όταν ο προφητικός γερουσιαστής Larry McDonald αποκάλυπτε τα σχέδια της ΝΤΠ


Το Μάιο του 1983 και τέσσερεις μήνες πριν σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα ο δημοκρατικός γερουσιαστής Larry McDonald μιλώντας στην εκπομπή Crossfire των  Pat Buchanan καιTom Braden μιλά προφητικά για τη νέα τάξη πραγμάτων, την παγκόσμια κυβέρνηση και τις μυστικές ελίτ που κυβερνούν τον κόσμο.

Όλα αυτά σε μια εποχή που ακόμη ο «ψυχρός πόλεμος» ήταν στο  απόγειό του και που κανείς πλην ελαχίστων είχαν μια συγκροτημένη άποψη για τα “περίεργα” και τα “τρελά” που έλεγε ο γερουσιαστής των Δημοκρατιών. Και όμως ο άνθρωπος αυτός λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου θα σκοτωνόταν όταν ένα σοβιετικό Su-15 θα έστελνε στο βυθό της θάλασσας το Boeing 747 της πτήσης KAL 007 των νοτιοκορεατικών Αερογραμμών κοντά στη νήσο Σαχαλίνη.

Ανακαλύφθηκε μια επιπλέον «ασπίδα» προστασίας της Γης από την ακτινοβολία


Επιστήμονες εντόπισαν έναν ακόμη φυσικό μηχανισμό, άγνωστο μέχρι σήμερα, που «θωρακίζει» τον πλανήτη μας από δυνητικά επικίνδυνη ακτινοβολία. Πιο συγκεκριμένα, ο μηχανισμός μπλοκάρει τα ηλεκτρόνια που βρίσκονται στα εξωτερικά όρια των ζωνών Βαν Άλεν και τα οποία κινούνται με ταχύτητες κοντά στην ταχύτητα του φωτός. Έτσι, δεν επιτρέπει στα σωματίδια να προκαλέσουν βλάβες στους δορυφόρους ή, ακόμη χειρότερα, να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των αστροναυτών σε σκάφη τα οποία κινούνται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Εργαζόμενη της NASA: Είδα ανθρώπους να περπατούν στον Άρη το 1979


Είναι αυτή η πιο μνημειώδης συγκάλυψη στην ιστορία του διαστήματος; Η Jackie, που ισχυρίζεται ότι είναι πρώην εργαζόμενη της NASA, υποστήριξε πως το 1979 είδε δύο ανθρώπινες μορφές με διαστημικές στολές να περπατούν προς το όχημα προσεδάφισης Viking στην επιφάνεια του Άρη.

Αποκαλύπτοντας το περιστατικό στο Coast to Coast AM, η Jackie ζήτησε από τον παρουσιαστή να λύσει για την ίδια το μυστήριο των 27 ετών.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

H Coca Cola ετοιμάζει το δικό της γάλα!


Ένα νέο προϊόν πρόκειται να λανσάρει η Coca Cola στην αγορά το οποίο πρόκειται να κάνει κυριολεκτικά θραύση. Πρόκειται για το σούπερ γάλα της εταιρείας το οποίο θα φέρει το όνομα Fairlife όπως αναφέρει ο Guardian.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της εταιρείας πιστεύουν ότι το προϊόν θα αποδώσει και θα πάει πολύ καλά στις πωλήσεις, ακόμα και αν πωλείται σε τιμή διπλάσια από το κανονικό γάλα.

Πάπας στο Ευρωκοινοβούλιο: «Ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης είναι η εικόνα της Ευρώπης»


Με αναφορές στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, την Ευρωπαϊκή Ένωση να εργαστεί για την οικοδόμηση μιας Ευρώπης που «δεν ασχολείται μόνο με την οικονομία, αλλά κυρίως «με την ιερότητα του κάθε ανθρώπου γύρω από τις αιώνιες αξίες».

«Η Ευρώπη χρειάζεται φροντίδα, να υπερασπίζεται και να προστατεύει τον κάθε άνθρωπο, κάθε άνδρα και γυναίκα» τόνισε ο ποντίφηκας μέσα σε θυελλώδη χειροκροτήματα.

«Ένας από τους καλύτερους πίνακες του Ραφαήλ, που βρίσκεται στο Βατικανό, είναι η Σχολή των Αθηνών» σημείωσε ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας και πρόσθεσε:

Ο πλανήτης στα πρόθυρα του Γ’ παγκοσμίου πολέμου


H Oυάσιγκτον αποφάσισε να εξοπλίσει την Ουκρανία στις νέες στρατιωτικές επιθέσεις που σχεδιάζει να εξαπολύσει εναντίον των ρωσόφωνων αυτονομιστών στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ.

Ένας Ρώσος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε την απερίσκεπτη απόφαση της Ουάσινγκτον να προμηθεύσει με όπλα το Κίεβο, λέγοντας ότι συνιστά παραβίαση των συμφωνιών και καθιστά μια πολιτική επίλυση των συγκρούσεων λιγότερο πιθανή.

Βέβαια η δήλωση αυτή είναι περισσότερο περίπλοκη. Υποδηλώνει ότι η ρωσική κυβέρνηση μάλλον δεν έχει ακόμα «χωνέψει» το ότι η Ουάσιγκτον δεν τρέφει κανένα ενδιαφέρον για την επίλυση της σύγκρουσης. Σκοπός της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία και τους νεοναζί μισθοφόρους εναντίον της Ρωσίας. Όσο χειρότερες γίνονται οι συγκρούσεις, τόσο πιο ικανοποιημένη είναι η Ουάσινγκτον.

Στήβεν Χώκινγκ: Γιατί είμαι άθεος


Η επιστήμη προσφέρει πιο πειστικές εξηγήσεις από τα θαύματα των θρησκειών, υποστηρίζει ο διάσημος αστροφυσικός


"Δεν υπάρχει Θεός" δηλώνει για μία ακόμα φορά ο διάσημος αστροφυσικός, Στήβεν Χώκινγκ, εξηγώντας παράλληλα για πιο λόγο ο ίδιος είναι άθεος, σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας El Mundo.

"Πριν αναπτύξουμε τις επιστήμες, ήταν φυσικό να πιστεύουμε ότι ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν. Τώρα όμως, η επιστήμη προσφέρει μια πιο πειστική εξήγηση από τα θαύματα των θρησκειών" εξηγεί ο Χώκινγκ στο σχετικό video.

«Ο καρκίνος είναι η απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός»


Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ιταλία, μια κοινωνία πιστή στον καθολικισμό, οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Υγείας και ογκολόγου Ουμπέρτο Βερονέζι, ο οποίος είπε ότι το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς και ο καρκίνος είναι «απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός». Ο 88 χρονος γιατρός έκανε τα σχόλια σε μία νέα αυτοβιογραφία του με τίτλο «Η Τέχνη του Ανθρώπου» (Il mestiere di Uomo). «Έχω αντιμετωπίσει κάτι πιο ανεξήγητο από τον πόλεμο: τον καρκίνο» δήλωσε στην Il Messaggero. «Μετά το Άουσβιτς, ο καρκίνος είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο Θεός δεν υπάρχει», είπε ο Βερονέζι, ο οποίος υπηρέτησε τον ιταλικό στρατό κατά τη δεκαετία του 1940. «Η τρέλα του ναζισμού με οδήγησε να διερωτηθώ, όπως είχαν κάνει η Χάνα Άρεντ και ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄: “Πού ήταν ο Θεός στο Άουσβιτς;”», επισημαίνει και εξηγεί ότι αυτή ήταν μία από τις αιτίες που τον οδήγησαν να γίνει γιατρός.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Καταρρέει πλήρως η θεωρία της «υπερθέρμανσης»…


…και το κατεστημένο προσπαθεί να βρει δικαιολογίες που ο πλανήτης ψύχεται αντί να θερμαίνεται


Καταρρέει η θεωρία της «υπερθέρμανσης», η οποία αποτελεί μιας από τις αφορμές των παγκοσμιοποιητών, προκειμένου να επιβάλλουν την παγκόσμια χούντα, ενώνοντας δήθεν τους ανθρώπους σε κοινό σκοπό για την σωτηρία του περιβάλλοντος που «υπερθερμαίνεται» τελειώνει το νερό η τροφή κτλ. Σε αυτή την κατεύθυνση πληρώνουμε και τους «πράσινους φόρους» (π.χ. ΕΝΦΙΑ), ενώ πολλοί προβλέπουν και την εισαγωγή φόρου περιβάλλοντος αντίστοιχου με τον Φ.Π.Α. Για να μην ξεφτιλιστεί η παγκσμιοποιητική ελίτ των μεγάλο-οικολόγων από τους οικονομικούς οίκους, στρατολογεί, ως είθισται, «επιστήμονες» να βρουν δικαιολογίες που ο πλανήτης ψύχεται αντί να θερμαίνεται…

Ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους πεθαίνει από καρκίνο

O καρκίνος του πνεύμονα είναι ο καρκίνος που προκαλεί τους περισσότερους θανάτους 

Ένας στους τέσσερις θανάτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλεται σε καρκίνο, δείχνουν στοιχεία της Eurostat για τις αιτίες θανάτου το έτος 2011.

Το 2011 ο καρκίνος προκάλεσε 1,28 εκατομμύρια θανάτους στην «ΕΕ των 28», αριθμός που αντιστοιχεί στο 26,3% του συνόλου των θανάτων.

Η πιθανότητα θανάτου από καρκίνο είναι υψηλότερη για τα άτομα κάτω των 65 ετών (37,1%) και χαμηλότερη για τα άτομα άνω των 65 ετών και (23,8%).

Μάλιστα από το 2002 έως το 2011 σημειώθηκε αύξηση κατά 6,3% στο ποσοστό των θανάτων που οφείλονται σε καρκίνο.

Αρχαιότερος απ' ό,τι πιστεύαμε ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων;


Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, ο διάσημος αστρονομικός υπολογιστής που ανακαλύφθηκε το 1900 σε ένα αρχαίο ναυάγιο, είναι πιθανώς ακόμη πιο αρχαίος από τις έως τώρα εκτιμήσεις, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, ενός Αργεντινού και ενός Αμερικανού ερευνητή.

Το ναυάγιο πιστεύεται ότι συνέβη τον πρώτο αιώνα π.Χ. (μεταξύ 85 και 60 π.Χ.), ενώ ο μηχανισμός εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε μεταξύ του 100 και 150 π.Χ. Όμως η νέα εκτίμηση τοποθετεί την έναρξη του ημερολογίου του μηχανισμού στο 205 π.Χ., μόλις επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Αρχιμήδη.

Εννέα στους δέκα γαλαξίες «εχθρικοί για τη ζωή»


Δύο αστροφυσικοί υποστηρίζουν ότι ριπές θανάσιμης ακτινοβολίας τους καθιστούν ακατάλληλους για εμφάνιση ευφυούς ζωής


Το Σύμπαν ίσως είναι πιο ερημικό από ό,τι θέλουμε να πιστεύουμε: Ριπές θανάσιμης ακτινοβολίας καθιστούν εννέα στους δέκα γαλαξίες ακατάλληλους για την εμφάνιση ευφυούς ζωής, υπολογίζουν δύο αστροφυσικοί.

Στους περισσότερους γαλαξίες, λένε οι ερευνητές, οι οι πλανήτες σχεδόν αποστειρώνονται από τις λεγόμενες «εκλάμψεις ακτίνων γάμμα», ή GRB, τις ισχυρότερες εκρήξεις που γνωρίζουμε στο Σύμπαν.

H NTΠ επελαύνει - Το Facebook ζητά στοιχέια της ταυτότητας των χρηστών!


Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι χρήστες του Facebook βλέπουν τις σελίδες τους στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης «μπλοκαρισμένες» και ένα μήνυμα από την εταιρεία με το οποίο τους ζητά να «ανεβάσουν» τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, προκειμένου να συνδεθούν και να επανέλθει ο λογαριασμός τους.

Αρχικά, πολλοί ήταν οι πολίτες οι οποίοι μέσω ιστολογίων και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παράξενη αυτή κίνηση, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι ίσως έχουν πέσει θύματα χάκερ.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Θεωρία επιστήμονα στο Συνέδριο Αμερικανικής Φυσικής: Η αρχαία ζωή στον Άρη αφανίστηκε από πυρηνική επίθεση


Εάν σχεδιάζετε να πάτε στο ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Φυσικής Εταιρείας στο Ιλινόις, ίσως να σας περιμένει μία μικρή έκπληξη με την τελική ομιλία της ημέρας.

Ο φυσικός πλάσματος Δρ John Brandenburg θα παρουσιάσει τη θεωρία του ότι ένας αρχαίος πολιτισμός στον Άρη αφανίστηκε από πυρηνική επίθεση από μια άλλη εξωγήινη φυλή.

Η πρόοδος της τεχνολογίας «αφανίζει» την ανθρωπιά


Tο βίντεο που θα παρακολουθήσετε δείχνει πως με την πρόοδο της τεχνολογίας οι άνθρωποι έχουν χάσει τον... δρόμο τους!

Ένας άνδρας βρίσκεται στο κενό και κρατιέται μετά βίας από ένα μπαλκόνι προκειμένου μην πέσει κάτω και σκοτωθεί. Το ένα του παπούτσι φεύγει και προσγειώνεται στο κεφάλι ενός διερχόμενου.

Όταν αυτός αντιλαμβάνεται πως ο συνάνθρωπός του είναι σε κίνδυνο, αντί να τον βοηθήσει βγάζει το κινητό του και καταγράφει το περιστατικό.

Ο άνδρας που βρίσκεται σε κίνδυνο, καταφέρνει να σώσει τη ζωή του. Και τότε οι ρόλοι αλλάζουν.

Δείτε τη συνέχεια στο βίντεο και αναρωτηθείτε: Συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην εποχή μας;

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Τουρκία, ΗΠΑ, Συρία και Ισλάμ


Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Τουρκία του διδύμου Ερντογάν - Νταβούτογλου είναι αποφασισμένη σε διεθνές επίπεδο να ακολουθήσει πολιτική η οποία θα στηρίζεται στην αμέριστη αλληλεγγύη μεταξύ μουσουλμανικών χωρών, σε βαθμό που τα έθνη, τα κράτη και τα σύνορα δεν θα έχουν καμία σημασία μπροστά στη μουσουλμανική ταυτότητα. Μάλιστα, αυτή τη δομική αλλαγή στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, που συνιστά ταυτοχρόνως και γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της Τουρκίας, τα ισλαμικά μυαλά της Αγκυρας τη συνδυάζουν με τον ηγετικό ρόλο που θα πρέπει να αναλάβει η Τουρκία στο σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου.

Απόδειξη αυτής της κορυφαίας αλλαγής είναι η δήλωση του Ερντογάν, σύμφωνα με την οποία την Αμερική την ανακάλυψαν οι μουσουλμάνοι και όχι κάποιος έθνος με μουσουλμανική πίστη 300 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Η δήλωση αυτή έγινε για να αρχίσουν να νιώθουν όλοι οι μουσουλμάνοι υπεροχή έναντι των... απίστων, μια υπεροχή που την αποκτούν αυτοδικαίως επειδή πιστεύουν στη συγκεκριμένη θρησκεία και έχουν την εύνοια του Αλλάχ.

Βρέθηκε αυθεντική φωτογραφία αυτοψίας εξωγήινου


Ένας ερευνητής για την εξωγήινη ζωή υποστηρίζει ότι βρήκε μια αυθεντική φωτογραφία εξωγήινου, που φέρεται να προέρχεται από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στην άκρως απόρρητη περιοχή 51.

Η φωτογραφία σε φιλμ στάλθηκε στον Τόμ Κάρεϊ και επιβεβαιώθηκε ότι είναι φιλμ της Κόντακ του 1947, τη χρονιά που έγινε το περιστατικό Ρόσγουελ στο Νέο Μεξικό.

Ο κος Κάρεϊ επικοινώνησε με ιστορικούς της Κόντακ για να λάβει παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία που τραβήχτηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία.

Είπε ότι : «Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το φιλμ είναι του 1947».

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Επιβίωση στο βουνό: Προσανατολισμός στη φύση


Προσανατολισμός 

Κρίνετε απαραίτητο για λόγους επιβίωσης αλλά και διαβίωσης, να κατέχουμε γενικά μία γνώση για το προσανατολισμό, μπορεί να μας χρειαστεί ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε σημείο στην Ελλάδα, είτε αυτό αφορά κάποιο φυσικό περιβάλλον, είτε κάποιο δομημένο.
Αλλά ειδικά για όσους ασχολούνται με δραστηριότητες στη φύση, όπως η πεζοπορία, η ορειβασία, το ελεύθερο κάμπινγκ κ.ο.κ. , είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να αγνοούν, ακόμα και να έχουν κάποια συσκευή όπως το gps ή την πυξίδα.

Από την αρχαιότητα αυτός είναι που βοήθησε στα ταξίδια για οποιοδήποτε λόγο και αν έγιναν αυτά. Με την πάροδο του χρόνου η ανάγκη της πλοήγησης με μεγαλύτερη ακρίβεια, ασφάλεια αλλά και για λόγους ευκολίας, επέφερε και την εξέλιξη της μεθόδου που αυτή υλοποιείτε.

Δέκα από τα εκατοντάδες ψέμματα που μαθαίνουμε στο σχολείο


Υπάρχουν πράγματα που μαθαίνουμε στο σχολείο που δεν είναι αληθινά ή απολύτως διαπιστευμένα, είναι όμως γραμμένα στα βιβλία μας, αυτά που ακολουθούν είναι ένα δείγμα στην πραγματικότητα είναι πάρα πολλά για να καταμετρηθούν. "Μόρφωση είναι αυτό που απομένει, όταν κάποιος ξεχάσει αυτά που έμαθε στο σχολείο", έλεγε ο Αϊνστάιν


Η Γη «διανύει το θερμότερο έτος» που έχει καταγραφεί


Ο πλανήτης διανύει κατά πάσα βεβαιότητα τη θερμότερη χρονιά στην πρόσφατη ιστορία του


Παρά τη δριμεία επέλαση του χιονιά στις ΗΠΑ, ο πλανήτης διανύει κατά πάσα βεβαιότητα τη θερμότερη χρονιά στην πρόσφατη ιστορία του. Ο Οκτώβριος ήταν ο πέμπτος στη σειρά μήνας που σημειώθηκε ρεκόρ ζέστης.

Η ζωή άνθισε μετά το «διαζύγιο» Β. Αμερικής-Ανταρκτικής

Η διάσπαση της Β.Αμερικής με την Ανταρκτική ήταν το «φυτίλι» της έκρηξης ζωής στον πλανήτη σύμφωνα με τη νέα μελέτη

Η διάσπαση της υπερηπείρου Γκοντβάνα προκάλεσε την έκρηξη ζωής στη Γη στην Κάμβριο Περίοδο


Πριν οι ήπειροι πάρουν την τελική μορφή και θέση που έχουν σήμερα μετακινούνταν συνεχώς, προσέγγιζαν η μια την άλλη και μετά από κάποιο διάστημα απομακρύνονταν. Κάποια στιγμή πριν από περίπου 600 εκ. όλες οι ήπειροι ενώθηκαν σε μια, τη Παγγαία, η οποία αποτελούνταν από υπερηπείρους όπως η Γκοντβάνα. Η Γκοντβάνα περιλάμβανε την Αυστραλία, την Ανταρκτική, την Ινδία, την Αφρική, τη Νότιο και τη Βόρειο Αμερική. Την ίδια εποχή ξεκινά η γεωλογική περίοδος που έχει ονομαστεί Κάμβριος και θεωρείται από τις πιο σημαντικές στον πλανήτη.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Η «μεγάλη υποκλοπή» των webcams


Έντονο προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει αυτές τις ημέρες ένα φαινόμενο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «η μεγάλη υποκλοπή» των webcams παγκοσμίως: όπως έγινε γνωστό από αρχές προστασίας δεδομένων ανά τον κόσμο, ένα site το οποίο φαίνεται να εδρεύει στη Ρωσία μεταδίδει χιλιάδες «ζωντανά» feeds από συστήματα παρακολούθησης μωρών, webcams και συστήματα CCTV.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, η ιστοσελίδα μεταδίδει υλικό από συστήματα που χρησιμοποιούν είτε τους default κωδικούς είτε καθόλου κωδικούς, τα οποία βρίσκονται σε πάνω από 250 χώρες.

Τρεις απλές τεχνικές για να αποφύγετε την παραπλάνηση των Μ.Μ.Ε


Άρθρο του ακτιβιστή Bernie Suarez


3 απλοί τρόποι για να εμποδίσετε τις βλαβερές συνέπειες της επικρατούσας τάσης των μέσων μαζικής ενημέρωσης


Οι παρακάτω τεχνικές θα σας βοηθήσουν να εξασκήσετε το μυαλό σας προκειμένου να αποκτήσετε μια ισχυρή ελευθερία σκέψης. Όταν εφαρμόσετε αυτές τις τεχνικές θα μάθετε πώς να μην αφήσετε τη σκέψη σας να υποδουλωθεί.

Έχετε υπόψη ότι φυσικά η κυρίαρχη τάση των μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν δημιουργήθηκε μέσα σε μία μόνο ημέρα. Τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ χρονολογούνται πάνω από 200 χρόνια, από την ίδρυση του κράτους της Αμερικής. Τα ΜΜΕ αποτελούσαν πάντα μέρος ενός σχεδίου. Ρίχνοντας μια ματιά στο σήμερα, προσέξτε ότι η Κοινότητα Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ πήρε τον έλεγχο των ΜΜΕ ήδη από το 1948 κι ακόμα νωρίτερα.

Έρχονται οι φακοί επαφής… eye-Max!


Ξεχάστε τα «έξυπνα» γυαλιά ή άλλα ηλεκτρονικά αξεσουάρ. Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον, στο Νιού Τζέρσει, με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή δημιούργησαν ένα ζευγάρι φακών επαφής από το… μέλλον καθώς θα προσφέρουν στον χρήστη hi-tech λειτουργίες παρόμοιες με τα Google Glass, χωρίς όμως να φαίνονται.

Το μυστικό σύμφωνα με τους ειδικούς, κρύβεται στη διαδικασία της τρισδιάστατης εκτύπωσης πολλαπλών στρώσεων. Με τον τρόπο αυτόν, κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν φακό επαφής από πολυμερές υλικό, αποτελούμενο από πέντε διαφορετικές στρώσεις μέσα στις οποίες βρίσκονται ενσωματωμένα όλα τα απαραίτητα μέρη, συμπεριλαμβανομένων μικροσκοπικών φωτοδιόδων (LED) που εκπέμπουν φως απευθείας στα μάτια του χρήστη και σχηματίζουν ηλεκτρονικές διατάξεις. Κάτι τέτοιο, κατά τους επιστήμονες, θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί για την προβολή πληροφοριών ή ακόμα και βίντεο στο περιβάλλον μπροστά του.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση των αντιβιοτικών


Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά των  αντιβιοτικών και τα στοιχεία τα οποία δυστυχώς αναδεικνύουν την Ελλάδα ως χώρα με εξαιρετικά μεγάλη χρήση αντιβιοτικών, γεγονός που βοηθά στην μη καταπολέμηση πιθανών λοιμώξεων καθώς η υπερβολική τους χρήση έχει μειώσει τις αντιστάσεις του ο οργανισμού, ο κος Στάθης Σκληρός, Γενικός Ιατρός και Πρόεδρος της Ελληνικής  Εταιρείας  Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  μας ενημερώνει για το τι πρέπει να προσέχει κάποιος όταν κάνει χρήση αντιβιοτικών.

Όπως μας λέει, όταν έχουμε βήχα ή πονόλαιμο το καλύτερο που θα κάνουνε είναι να τα αφήσουμε να κάνουν «τον κύκλο τους» και όχι να πάρουμε αμέσως αντιβίωση καθώς και τα δύο δεν οφείλονται σε κάποια βακτηριακή λοίμωξη.


Σεραφείμ προς Βαρθολομαίο για τα περί "ένωσης των Εκκλησιών": "Λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο"


Πύρινη απάντηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθλομαίο για τα περί "ένωσης της Ορθοδόξου μετά της Καθολικής Εκκλησίας". Ανακοίνωση με αιχμές προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εξέδωσε το Γραφείο Αιρέσεων και Παραθρησκειών της Μητρόπολης Πειραιά .

Μετά την πρωτοφανή δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην αυστριακή εφημερίδα Κουρίρ με την οποία σημειώνει πως η αποκατάσταση της διάσπασης της και η επανένωση της Εκκλησίας συνιστά μεγάλο καθήκον της εποχής μας, και παραπέμπει στα πρώτα βήματα που ξεκίνησαν σε αυτή την κατεύθυνση πριν από 50 χρόνια ο Πάπας Παύλος ο Έκτος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας, απάντησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς λέγοντας μάλλιστα στον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι "λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο που έινια ο πιστός λαός".

Πέντε λόγοι ανησυχίας που προμηνύουν κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας


Η Ιαπωνία είναι και πάλι σε ύφεση, στο τελευταίο επεισόδιο μιας εύθραυστης παγκόσμιας οικονομίας…

Το σοκ στην Ασία έρχεται ως συνέχεια στοιχείων που δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος της Ευρωζώνης βρίσκεται σε στασιμότητα.

Αμέσως μετά τη συμφωνία των ηγετών του G20 για την ώθηση της παγκόσμιας ανάπτυξης, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι βλέπει «κόκκινα προειδοποιητικά λαμπάκια» να αναβοσβήνουν στην οικονομία.

Είμαστε λοιπόν στο χείλος μιας νέας κρίσης;

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Οι μηχανές των θεών (Ντοκιμαντέρ)


Στην αρχαιότητα βρίσκουμε τεχνολογία σε απίθανα μέρη.

Ιδικά στους ναούς οπού έχει αναφερθεί ότι υπήρχαν ιδικές μηχανές που δημιουργούσαν ψευδαισθήσεις.

Αγάλματα με ματωμένα δάκρυα, άρματα που σηκώνονταν στον αέρα, ναοί που δεχόντουσαν συνέχεια κεραυνούς, και πολλά άλλα που θα δούμε στην πορεία.

Αυτές ήταν οι μηχανές των Θεών.

Καστελόριζο το "κλειδί" για την ελληνική ΑΟΖ και το "αντικλείδι" που ψάχνει η Τουρκία


Του Χρήστου Καπούτση


Το μυστικό που κρύβει ή αποκαλύπτει , η τριμερής συμφωνία του Καίρου, που δυνητικά προβλέπει τη ρύθμιση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κυπριακής Δημοκρατίας, ονομάζεται ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι, δεν μπορεί να γίνει τμηματική ρύθμιση των θαλασσίων ζωνών (υφαλοκρηπίδα, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) στην Ανατολική Μεσόγειο μόνο μεταξύ τριών ή τεσσάρων κρατών (π.χ. Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ισραήλ), αλλά η ρύθμιση πρέπει να είναι συνολική, για να είναι λειτουργική. Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών της Ανατολικής Μεσογείου έχει νόημα και νομική υπόσταση, εφόσον συμφωνήσουν ΟΛΕΣ οι χώρες που εφάπτονται τα θαλάσσια σύνορά τους, που είναι: Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρος, Συρία, Λίβανος, Ισραήλ, Αίγυπτος Λιβύη και Ιταλία.

Το «κλειδί» για την Ελλάδα, σε αυτή τη ρύθμιση των θαλασσίων ζωνών, είναι να συμπεριληφθεί και το νησιωτικό συμπλέγματα του ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ, ως τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ. Αλλά για το θέμα αυτό, θα πρέπει να υπάρξει καταρχήν συμφωνία της Ελλάδας με την Τουρκία, που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Απόρρητα σχέδια και δισ. για μυστικά καταφύγια - Τι έρχεται;


Πολλές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο εκπονούν απόρρητα σχέδια για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και δαπανούν δισ. προκειμένου να φτιάξουν καταφύγια, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμη και μεγάλα οπλικά συστήματα.


Δείτε το βίντεο: