Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Τα δάνεια θηλιά στον λαιμό των λαών


Οι δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους αυξάνονται συνεχώς


Όπως επανειλημμένα έχει αναφερθεί στο prisonplanet.gr το σχέδιο της Νέας Τάξης να προωθήσει τον παγκόσμιο έλεγχο, μέσω της παροχής δανείων, αρχικά δανείζοντας κράτη κι επιχειρήσεις, σήμερα τον καθένα από εμάς, αποδίδει ικανοποιητικά αποτελέσματα στις μέρες μας.

Πολλές οι καταγγελίες των δανειοληπτών για τον βραχνά των υψηλών δόσεων, που αδυνατούν πλέον να τις πληρώσουν. Καταγγέλουν το κυνήγι που δέχονται με τηλεφωνήματα κάθε ώρα και στιγμή, απειλές και ταπεινώσεις από τις εταιρίες που κυνηγούν τους κακοπληρωτές και την ψυχολογική βία, που έχει οδηγήσει αρκετούς συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία. Μεγάλη και η αβεβαιότητα για το μέλλον, που εντέχνως καλλιεργείται, ώστε να κρατούν το λαό σε καθεστώς τρόμου κι αβεβαιότητας.

Όλο αυτό το κλίμα οδηγεί τον κόσμο σε απόγνωση κι απελπισία. Καταστάσεις που το μόνο που κάνουν στον άνθρωπο είναι να τον τσακίζουν συναισθηματικά και να τον οδηγούν πρώτα στον ψυχικό θάνατο κι έπειτα σε αρρώστιες και στον φυσικό θάνατο.

Οι αγορές αφού μας έδωσαν μπόλικο χρήμα τώρα το ζητάνε πίσω και με το παραπάνω. Το χρειάζονται; Αυτοί έχουν λεφτά. Στην πραγματικότητα έχουν όλα τα λεφτά. Αυτό που θέλουν όμως είναι να μας ελέγχουν απόλυτα. Για να μας ελέγχουν πρέπει να μας πάρουν όλα όσα αποκτήσαμε με κόπο, όλα όσα αποκτήσαμε ακόμα και με δάνεια. Αρκεί να μην έχουμε τίποτα, παρά μόνο ό,τι θα μας επιτρέπουν αυτοί να έχουμε. Κι αφού υποταχθούμε εντελώς σε αυτούς, μετά θα φέρουν και τον παγκόσμιο ηγέτη τους ως σωτήρα και λυτρωτή.

Ας μην τους κάνουμε το χατήρι να πεθαίνουμε για τα λεφτά, τα σπίτια ή τα αυτοκίνητα. Άλλωστε όλα εδώ θα μείνουνε. Εμείς είμαστε περαστικοί από τον πλανήτη φυλακή. Κι αν χάσουμε ότι έχουμε να μη μας φοβίζει. Αυτό που πρέπει πραγματικά να μας φοβίζει είναι το να χάσουμε την ψυχή μας.


Μαρκ. 8,35-8,37:
«ὃς γὰρ ἂν θέλῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ σῶσαι, ἀπολέσει αὐτήν· ὃς δ᾿ ἂν ἀπολέσῃ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν ἕνεκεν ἐμοῦ καὶ τοῦ εὐαγγελίου οὗτος σώσει αὐτήν. τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ;
ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ;»


Γι΄αυτό ας προσέξουμε τα λόγια του Χριστού, που είναι ο πραγματικός Σωτήρας και Λυτρωτής κι ας κοιτάξουμε να σώσουμε ψυχές, γιατί πολλοί από εμάς είναι έτοιμοι να πουλήσουν ακόμα και την ψυχή τους, αρκεί να μην χάσουν αυτά που απέκτησαν ακόμα και με δανεικά.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου