Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Υποχρεωτικό εμβολιασμό επιθυμούν στις ΗΠΑ


Αυτό που στην ουσία κάνουν τα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ άλλων οι ιστοσελίδες dailydot.com και npr.org, αναπτύσσουν μία θεωρία εκφοβισμού αναφερόμενες σε "ρίσκο" το οποίο προτίθενται πολλοί γονείς να πάρουν όσον αφορά την υγεία των παιδιών τους.

Σύμφώνα με τις πληροφορίες των παραπάνω, το θέμα έχει πάρει διαστάσεις ιδιαιτέρως στην Καλιφόρνια και αυτό λόγω της άρνησης πολλών γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ έντονη είναι και η συζήτηση στο διαδίκτυο για το εν λόγω θέμα. Ειδικότερα συζητιέται το θέμα ενός πατέρα ( από το Marin County ), ο οποίος αρνήθηκε να στείλει το παιδί του στο σχολείο λόγω του μεγάλου ρίσκου για την υγεία του παιδίου του. Ο λόγος ήταν το οτι ο 6χρονος γιός του αναρρώνει από λευχαιμία και θεωρήθηκε οτι δεν θα 'πρεπε να βρεθεί ανάμεσα σε παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σημειώνεται μάλιστα οτι το παιδί έχει την ατυχία να ζει στο Marin County της Καλιφόρνια, αφού το μέρος αυτό έχει μία ... κακή φήμη οτι έχει το χαρακτηριστικό να ξεχωρίζουν ιδιαίτερα οι "προσωπικές προτιμήσεις" και τα πιστέυω των ανθρώπων. Λόγω προσωπικών προτιμήσεων και εκτιμήσεων, ένα ποσοστό πάνω από 6% θεωρεί οτι δεν πρέπει να εμβολιάζει τα παιδιά του την ίδια στιγμή που ο νόμος επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Ο νόμος δεν επιβάλλει τα εμβόλια, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις πανδημίας, πράγμα που ισχύει και στην Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος πατέρας φαίνεται να υποστηρίζει οτι αν το παιδί κάποιου πεθάνει από ιλαρά, τότε αυτό γίνεται υπ'εύθυνη του και η απόφαση για τον εβολιασμό ή μη είναι δικαίωμά του, αλλά από τη στιγμή που επηρρεάζει και το δικό του παιδί, τότε δεν θα'πρεπε να είναι.

 


Don't Ask. Just Tell - Μην ρωτάτε , απλώς πείτε τους (την "αλήθεια")

Αυτό αναγράφεται στον τίτλο άρθρου του npr.org. Μη δώσετε δηλαδή τη δυνατότητα της αμφισβήτησης. Εξάλλου, μεταξύ των ανθρώπων που αρνούνται τους εμβολιασμούς, φαίνεται να βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι πείθονται εύκολα από "συνομωσιολόγους" και που δεν είναι πρόθυμοι να ακούσουν ή να δεχθούν στοιχεία που η επιστήμη έχει να καταθέσει. Πως είναι δυνατόν όμως να υποχρεώσουν τους πολίτες σε ιατρικές ενέργειες με τις οποίες δεν είναι σύμφωνοι και μάλιστα να πείσουν την κοινή γνώμη γι'αυτό, όταν πρόκειται για κάτι που γίνεται προληπτικά;

Πρέπει λοιπόν να αποδειχθεί πόσο "βλάκες" και "ανεύθυνοι" είναι όσοι αρνούνται να ακολουθήσουν την ίδια λογική αλλά φυσικά, το μεγάλο όπλο τους, πόσο επικίνδυνή μπορεί να είναι για την υγεία των παιδιών συνολικά η εν λόγω στάση. Διώχνουμε τις φοβίες για τις επιπτώσεις του εμβολιασμού στην υγεία και καταρρίπτουμε κάθε αμφιβολία, με το να σπέρνουμε νέες φοβίες!

Η αναφορά σε γεγονότα όπως τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, δεν αφορούν γενικώς την ανάγκη οι εμβολιασμοί να γίνονται υποχρεωτικοί, αλλά οι συγκεκριμένες διαταγές προήλθαν μετά από την έξαρση ασθενειών όπως η ιλαρά και η ερυθρά. Το Reuters αναφέρει οτι παρουσιάστηκε έξαρση Ιλαράς στην Καλιφόρνια η οποία έχει μολύνει 100 ανθρώπους από τον Δεκέμβριο.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζεται οτι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα σώσει ζωές, ή ,ακόμη μια πιο τεχνοκρατική άποψη, από αυτές που δεν συναντάμε στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό, οτι θα αποδειχθεί πόσο δίκιο έχει η επιστήμη στα θέματα υγείας. Αν δηλαδή αποδειχθεί οτι κάπου έχει άδικο η επιστήμη, ο άνθρωπος και η κοινωνία δεν θα βγουν κερδισμένοι; Μάλιστα τονίζεται ευθαρσώς οτι τα παιδιά που δεν εμβολιάζονται, δεν πρέπει να γίνονται δεκτά στα σχολεία (πολύ δημοκρατικό αυτό) και μάλιστα το μέτρο αυτό να συνδυαστεί με άλλα όπως την κατάργηση του στρατιωτικού "προσυλητισμού" με τον οποίο προσελκύονται μαθητές στον στρατό, ή την κατάργηση κάποιων εκκλησιαστικών δραστηριοτήτων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου