Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Διευθυντής της CIΑ: "Δεν θέλουμε πλέον να ανατρέψουμε τον Μ.Άσαντ" - Αλλαγή στάσης των ΗΠΑ - Το ISIL εκτός ελέγχου


Για πρώτη φορά Αμερικανός στρατηγός εξέφρασε βάσιμο φόβο ότι ισλαμιστές-εξτρεμιστές του ISIL μπορούν να "εισβάλλουν" στις ΗΠΑ από την Καραϊβική και το Μεξικό και ταυτόχρονα ο διευθυντής της CIA δημοσίως δηλώνει ότι οι Αμεριικανοί δεν έχουν πλέον σκοπό να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο Μ.Άσαντ.

Είναι σαφές ότι και οι δύο δηλώσεις προέκυψαν υπό το βάρος της διεθνής κατακραυγής,αφού όλοι λίγο-πολύ έμαθαν ότι το ISIL δημιουργήθηκε και εξοπλίστηκε από τις ΗΠΑ ή από χώρες μαριονέτες των Αμερικανών όπως το Κατάρ και η Σ.Αραβία.

Ο "Φρανκεστάιν" μεγάλωσε και έγινε πλέον απειλή και για τους δημιουργούς του, διότι είναι ανεξέλεγκτος, και όποιος ελέγχει την δύναμή του έχει πια στα χέρια του την ισχύ ενός πανίσχυρου με υψηλό ηθικό,λόγω θρησκευτικού φανατισμού, στρατού.

Η κατακραυγή για τα εγκλήματα των ισλαμιστών κατά της Ιστορίας της Ανθρωπότητας (κατέστρεψαν χιλιάδες μνημεία, που δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ,ακόμα και τώρα που η Ουάσιγκτον αναθεωρεί τα "καπρίτσια" της, και εξόντωσαν χιλιάδες αθώων ανθρώπων είτε Ελληνορθόδοξους Ασσύριους,είτε Ρουμ Ορθοντόξ απόγονους των Βυζαντινών, είτε Σιίτες, είτε Αλεβίτες, είτε μετριοπαθείς Σουνίτες που δεν ήθελαν να δώσουν "συγχωροχάρτι" σε αυτά τα κτήνη) και των λαών του Ιράκ και της Συρίας, προκάλεσε μεγάλη επικοινωνιακή ηττα στο πρόσωπο της Αμερικής.

Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την ανατροπή Άσαντ, δήλωσε, για πρώτη φορά δημόσια, ο επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα έθετε την Συρία υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. Η Ουάσινγκτον έχει κάθε λόγο να ανησυχεί σχετικά με το ποίος θα διαδεχτεί τον πρόεδρο Άσαντ, αν το καθεστώς του καταρρεύσει.

«Πιστεύω πως είναι μια λογική ανησυχία καθώς το Ισλαμικό Κράτος και τα παρακλάδια της αλ Κάιντα κερδίζουν έδαφος, τελευταία, στην Συρία», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος. «Το τελευταίο πράγμα που επιθυμούμε είναι να τους επιτρέψουμε να προελάσουν στη Δαμασκό. Για αυτό είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τα μετριοπαθή στοιχεία της συριακής αντιπολίτευσης», είπε.

«Κανένας, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία, ούτε οι χώρες που μετέχουν στον κατά των τζιχαντιστών και άλλες περιφερειακές δυνάμεις δεν θέλουμε την πτώση της συριακής κυβέρνησης και των πολιτικών θεσμών στη Δαμασκό», είπε ο Μπρέναν.

Σχολιάζοντας την προσπάθεια προσέγγισης με το Ιράν είπε πως υπάρχει, εν μέρει, ταύτιση συμφερόντων των ΗΠΑ με το Ιράν, όσον αφορά τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ. «Εργαζόμαστε στενά με την ιρακινή κυβέρνηση, όπως και το Ιράν», είπε και υπεραμύνθηκε της πολιτικής Ομπάμα, σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ισλαμιστές μαχητές από όλο τον κόσμο συνεχίζουν να συρρέουν στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, οι ΗΠΑ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζουν προσεκτικά την  πιθανή περίπτωση  , οι μαχητές αυτοί  να βρουν « δίοδο» και να εισέλθουν  παράνομα  σε αμερικανικό έδαφος. Ενώ το Πεντάγωνο παρακολουθεί τους κινδύνους αυτούς.

Κατά την διάρκεια ενημέρωσης του Πενταγώνου, o στρατηγός Τζον Κέλι, διοικητής της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι οι περίπου 100 πολίτες της Καραϊβικής, μετέβησαν στην Συρία για  να πολεμήσουν , και αυτοί οι ίδιοι  θα μπορούσαν  να εισέλθουν  στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω των χωρών τους, για διεξάγουν τρομοκρατικές ενέργειες, στις ΗΠΑ.

«Εκατό άτομα σίγουρα δεν φαίνονται μεγάλος αριθμός , αλλά οι χώρες από τις οποίες προέρχονται , έχουν πλήρη αδυναμία να ασχοληθούν με το θέμα», είπε ο ίδιος, μιλώντας συγκεκριμένα για την Τζαμάικα, το Τρινιντάντ & Τομπάγκο, το Σουρινάμ, και την Βενεζουέλα.

Ο Στρατηγός υποστήριξε ότι με δεδομένο ότι τα έθνη αυτά, δεν διαθέτουν  εκτεταμένο σύστημα ασφαλείας, το οποίο είναι αναγκαίο για την παρακολούθηση των εσωτερικών απειλών, και των πολλών ακραίων ισλαμιστών μαχητών, οι μαχητές αυτοί  θα μπορούσαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, και στη συνέχεια να «διέλθουν» από τα σύνορα του Μεξικού , παράνομα στις ΗΠΑ .

«Είναι η παλιά ιστορία , αλλά πρέπει να το δούμε  », είπε ο ίδιος. «Η CIA, το FBI, και οι υπόλοιποι κυβερνητικοί αξιωματούχοι , κάνουν πολύ καλή δουλειά παρακολούθησης αυτών των δικτύων, αλλά ξέρετε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έρχονται και φεύγουν, αρκεί  όμως , μόνο ένας για να προκαλέσει  μεγάλα προβλήματα», τόνισε ο ίδιος.

Κύριο μέλημα, των αμερικανικών αρχών σύμφωνα με το  Kelly είναι, το δίκτυο διακίνησης που ήδη υπάρχει κατά μήκος των συνόρων, ως μέρος του παράνομου εμπορίου ναρκωτικών. O Αμερικανός Στρατηγός  τονίζει ότι θα ήταν σχετικά εύκολο για τους εξτρεμιστές να εισέλθουν στις ΗΠΑ,  μέσω αυτού του δικτύου.

Ο ίδιος επιμένει ότι αυτές οι ανησυχίες δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως κινδυνολογία, και δεν υποδηλώνουν  ότι έργα τύπου « τείχους του  Dang» ( σύνορα Μεξικό-ΗΠΑ), που τόσο συχνά επαινούνται  από συντηρητικούς πολιτικούς, αποτελούν τις τέλειες λύσεις.

Αντίθετα, ο Κέλι υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βοηθήσουν και τα άλλα έθνη στην περιοχή, ενισχύοντας τις υπηρεσίες πληροφοριών και επιβολής του νόμου των χωρών αυτών με νέες τεχνικές δυνατότητες .

Ο Kelly σημείωσε επίσης δεν υπάρχει καμία ένδειξη τρομοκρατικών επιθέσεων, να  σχεδιάζονται αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για το μέλλον.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, διευθυντής της Αμερικανικής  ΝSA Τζέιμς Κλάπερ  επιβεβαίωσε ότι 40 από τους κατ “εκτίμηση 180 Αμερικανούς πολίτες που ταξίδεψαν στην Συρία έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους. Αλλά ο ίδιος  επιμένει  ότι αυτοί οι πολίτες δεν αποτελούν άμεση απειλή.

Το τέρας που δημιούργησαν κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, είναι πλέον εκτός ελέγχου και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δοκιμάσει να φάει αυτούς που το "τάϊζαν".




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου