Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Η CIA θέλει να "ακούει" τα iphone! Απόρρητο πρόγραμμα για να "σπάσει" κωδικούς από το 2006!


Οι ερευνητές της CIA έχουν εργαστεί για σχεδόν μια δεκαετία για να “σπάσουν” τα συστηματα ασφαλείας της Apple σε τηλέφωνα και tablets.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει το Reuters υπάρχουν σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν αυτους τους ισχυρισμούς, τα οποία προέρχονται από τον Edward Snowden που δουλευε για την NSA.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται και στηριζονται σε απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ είχαν δημιουργήσει μια έκδοση του Xcode, της εφαρμογής λογισμικού “εργαλείου” της Apple, προσπαθώντας να δημιουργήσουν “κερκόπορτες” στην ασφάλεια προγραμμάτων που διανέμονται από App Store της Apple.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Glenn Greenwald, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ για τα ρεπορτάζ του σχετικά με τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, τα τελευταία έγγραφα, που καλύπτουν τη περίοδο 2006 - 2013, δεν αποκαλύπτουν αν τελικά η CIA τα κατάφερε! Η προσπάθεια να “σπάσει” τους κωδικούς ασφαλείας του iphone ξεκίνησε από τη CIA το 2006, ένα χρόνο πριν η Apple παρουσιάσει το πρώτο της iphone!

Η παραβίαση της ασφάλειας των προϊόντων της Apple ήταν μέρος ενός άκρως απόρρητου πρόγραμματος .

Στη Silicon Valley οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν τους τελευταίους μήνες προσπαθήσει να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο ότι τα προϊόντα τους δεν έχουν γίνει εργαλεία για “εκτεταμένη επιτήρηση” των πολιτών από τις κυβερνήσεις τους.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Apple ενίσχυσε τις μεθόδους κρυπτογράφησης για τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο iPhone, λέγοντας ότι οι αλλαγές διασφάλιζαν ότι κανένα δεδομένο χρήστη δεν μπορεί να είναι διαθέσιμο ακόμη και μετά από κυβερνητική εντολή.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου