Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ: Όταν η Γη είχε...δύο φεγγάρια!

  
Επανέρχεται το τελευταίο διάστημα μια επιστημονική θεωρία, που είχε πρωτοδιατυπωθεί προ διετίας, σύμφωνα με την οποία στο μακρυνό παρελθόν η Γη είχε όχι ένα αλλά... δύο φεγγάρια!

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, που αρχικά είχαν διατυπώσει ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βέρνης, κάποια στιγμή οι δύο φυσικοί δορυφόροι του πλανήτη μας συγκρούστηκαν δημιουργώντας τη Σελήνη.

Δύο χρόνια μετά, σε αντίστοιχο συμπέρασμα καταλήγει και νέα έρευνα επιστημόνων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη νέα θεωρία του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, αμέσως μετά τη δημιουργία της Γης, δηλαδή μερικά... εκατομμύρια χρόνια μετά, γύρω από τη Γη εμφανίσθηκαν δύο δορυφόροι το μέγεθος των οποίων ήταν μικρότερο από εκείνο της Σελήνης.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο μικρότερος εκ των δύο δορυφόρων προσέγγισε τον μεγαλύτερο, συγκρούστηκε και συγχωνεύθηκε με αυτόν δημιουργώντας το φεγγάρι που βλέπουμε μέχρι τις μέρες μας.

Υποστηρίζουν επίσης ότι οι κρατήρες και τα όρη της Σελήνης που παρατηρούμε είναι στην ουσία υπολείμματα του μικρότερου δορυφόρου.

Η νέα θεωρεία θα παρουσιαστεί σε όλο το εύρος της στο συνέδριο της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου