Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ποινικοποιεί το Bitcoin η Ρωσία

  
Με αυστηρές κυρώσεις προειδοποίησαν τους χρήστες του εικονικού ψηφιακού νομίσματος, Bitcoin, οι εισαγγελικές αρχές της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας ανακοινώθηκε πως το εικονικό ψηφιακό νόμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα χρήματος ή για οικονομική τρομοκρατία και πως είναι παράνομη η αντιμετώπισή του ως παράλληλου νομίσματος. Παράλληλα η Γενική Εισαγγελία συνεργάζεται με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή του νόμου και την αποτροπή χρήσης εικονικών νομισμάτων.

«Τα συστήματα για ανώνυμες πληρωμές και κυβερνονομίσματα που έχουν αποκτήσει σημαντική κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένου του πιο γνωστού, του Bitcoin, είναι υποκατάστατα νομισμάτων και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ιδιώτες ή νομικές οντότητες» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ακόμη πως «βάσει της ρωσικής νομοθεσίας το ρούβλι είναι το μοναδικό επίσημο νόμισμα και ως εκ τούτου είναι παράνομη η εισαγωγή οποιασδήποτε άλλης νομισματικής μονάδας ή υποκατάστατου».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου