Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006

Ο άνθρωπος θα κατοικήσει τον Άρη μέχρι το 2046 προβλέπει ο Στίβεν Χόκινγκ


Ο διακεκριμένος συγγραφέας και επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ εκτιμά ότι ο άνθρωπος θα έχει κατοικήσει τη Σελήνη μέσα σε 20 χρόνια και θα δημιουργήσει αποικία στον Αρη έως το 2046.

Μιλώντας κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Χονγκ Κονγκ, ο Στίβεν Χόκινγκ επισήμανε ε ότι η εξερεύνηση του Διαστήματος θα είναι σημαντική για την επιβίωση του ανθρώπου εξαιτίας του φόβου ενός πυρηνικού πολέμου και του περιορισμού των φυσικών πόρων.

Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό RTHK, ο μετακινούμενος με αναπηρικό αμαξίδιο 64χρονος συγγραφέας του βιβλίου Μία Σύντομη Ιστορία του Χρόνου είπε ότι ο κίνδυνος ενός ολοκληρωτικού αφανισμού της ανθρώπινης φυλής αυξάνεται καθημερινά.

Όπως επισήμανε στους δημοσιογράφους, πιστεύει ότι ο άνθρωπος θα έχει δημιουργήσει οικισμούς στη Σελήνη μέσα στα επόμενα 20 χρόνια και μία αποικία στον Άρη μέσα στα επόμενα 40 χρόνια.

Στον Χόκινγκ επιφυλάχθηκε υποδοχή ...αστέρα της ροκ μουσικής στη πρώην βρετανική αποικία.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να σχηματίσει μία ανθρώπινη αλυσίδα για να συγκρατήσει τα πλήθη που περίμεναν να τον χαιρετίσουν όταν έφθασε αεροπορικώς τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο Τσεκ Λαπ Κοκ της πόλης.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου