Τετάρτη 10 Απριλίου 2002

Δια νόμου απαγόρευση της κλωνοποίησης ανθρώπων ζήτησε από τη Γερουσία ο Μπους


Την έγκριση ενός νομοσχεδίου που θα απαγορεύει την κλωνοποίηση ανθρώπων (αλλά και των ανθρώπινων εμβρύων για ερευνητικούς σκοπούς) ζήτησε από την αμερικανική Γερουσία ο Τζορτζ Ο. Μπους την Τετάρτη. «Η ζωή είναι δημιουργία, όχι εμπόριο» τόνισε, μιλώντας σε ένα κοινό 175 γιατρών, επιστημόνων, γερουσιαστών, θρησκευτικών ακτιβιστών και αναπήρων.

«Οι εξελίξεις στη νέα βιοτεχνολογία δεν πρέπει ποτέ να αποβούν εις βάρος της ανθρώπινης συνείδησης» επισήμανε. «Ενόσω κυνηγούμε ότι είναι δυνατό, θα πρέπει διαρκώς να αναρωτιώμαστε τι είναι σωστό και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ακόμη και η πιο ευγενής κατάληξη δεν δικαιολογεί όλα τα μέσα».

Αναφερόμενος στη σχεδιαζόμενη απαγόρευση των εμβρύων για ιατρικούς σκοπούς, ξεκαθάρισε ότι «θα ήταν λάθος για την αμερικανική Γερουσία να επιτρέψει οποιουδήποτε είδους ανθρώπινης κλωνοποίησης να βγει από αυτό το νομοθετικό σώμα».

Δήλωσε πως οτιδήποτε λιγότερο από ολοκληρωτική απαγόρευση είναι ανήθικο και εντελώς αδύνατο να εφαρμοστεί. Οι περισσότεροι Αμερικανοί αντιτίθενται στον κλωνισμό, ισχυρίστηκε.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου