Δευτέρα 10 Ιουλίου 2006

Επιτυχής η δοκιμή του κινητήρα που θα στείλει τους Κινέζους στη Σελήνη


Η Κίνα δοκίμασε με επιτυχία τον ισχυρό πυραυλοκινητήρα που θα χρησιμοποιηθεί στις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τα τοπικά μέσα.

Η δοκιμαστική πυροδότηση του κινητήρα «ήταν απόλυτη επιτυχία» δήλωσε στο πρακτορείο Νέα Κίνα αξιωματούχος της Κινεζικής Εταιρείας Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, ο κινητήρας του νέου πυραύλου Long March 3 χρησιμοποιεί ως καύσιμα υγρό υδρογόνο και κηροζίνη και προσφέρει προωστική ισχύ 120 τόνων, τρεις φορές μεγαλύτερη από ό,τι στους σημερινούς κινεζικούς πυραύλους.

Η αυξημένη ισχύς του κινητήρα θα επιτρέψει την εκτόξευση βαρύτερων δορυφόρων αλλά και την υλοποίηση φιλόδοξων επανδρωμένων αποστολών σε τροχιά αλλά και στη Σελήνη την ερχόμενη δεκαετία.

Το 2003, η Κίνα έγινε μόλις η τρίτη χώρα του κόσμου, μετά τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση, που στέλνει άνθρωπο στο διάστημα.

Η τρίτη κινεζική επανδρωμένη αποστολή αναμένεται το 2008. Την άνοιξη του 2007 θα προηγηθεί η εκτόξευση σκάφους που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, ενώ η πρώτη ρομποτική αποστολή στο φεγγάρι προγραμματίζεται για το 2010.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου