Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Η... ξεχασμένη Ελληνοτουρκική Ομοσπονδία


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ – ΜΠΑΜΠΑΤΖΑΝ


Η οικονομική στήριξη της Ελλάδας και της Τουρκίας δια του δόγματος Τρούμαν το 1952 και η μετέπειτα είσοδος των χωρών αυτών στο ΝΑΤΟ, ήταν η πρώτη προσπάθεια περικύκλωσης της Σοβιετικής Ευρασιατικής Επικρατείας δια της οποίας:

1. Εμποδίζεται η έξοδος των Σοβιετικών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και παραμένει εγκλωβισμένη στη Μαύρη Θάλασσα η Σοβιετική Ενωση.
2. Καλύπτονται από την ανατολική πλευρά οι πετρελαιοπηγές της Μέσης Ανατολής και
3. Καλύπτονται από βόρεια η διώρυγα του Σουέζ η οποία οδηγεί στον Περσικό Κόλπο και στον Ινδικό Ωκεανό.

Εκ των δύο αυτών χωρών η Τουρκία εθωρείτο από τους Αμερικανούς  σχεδιαστές εξωτερικής πολιτικής μεγαλύτερης στρατιωτικής και γεωπολιτικής σπουδαιότητας από την Ελλάδα για τους επομένους λόγους.


1. Μεγαλύτερος πληθυσμός και μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη.
2. Εκτεταμένα χερσαία και θαλάσσια σύνορα με την Σοβιετική Ενωση
3. Εξασφαλίζει μια ισχυρή στρατιωτική δύναμη πρώτης ανάσχεσης των Σοβιετικών.

Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά με τον έλεγχο του θαλάσσιου και εναέριου Αιγιακού χώρου και του Μακεδονικού «λαιμού» αποτελούσε φραγμό μεταξύ Μαύρης Θάλασσας  και Ανατολικής Μεσογείου. Επειδή οι στρατηγικοί ρόλοι των δύο αυτών πλευρών ήσαν αλληλοσυμπληρούμενοι  με τον ελληνικό γεωπολιτικό χώρο να συμπληρώνει την στρατηγική σπουδαιότητα της Τουρκίας, οι στρατηγικοί σχεδιαστές των ΗΠΑ έκριναν ότι η Ελληνική και η Τουρκική επικράτεια συνιστούν ενιαίο γεωπολιτικό και στρατηγικό χώρο.

Με αυτά τα δεδομένα από τη δεκαετία του 1960 και προ της στρατιωτικής επανάστασης των συνταγματαρχών του 1961  γεννήθηκε η ιδέα της ελληνοτουρκικής ομοσπονδίας της οποίας η πατρότητα ανήκει στον Πατριάρχη Αθηναγόρα και καλλιεργήθηκε  με διάφορα δημοσιεύματα μέχρι των ημερών μας από τους Δ. Κιτσίκη, Γ. Γεωργαλά και πολλούς άλλους. Μεταξύ αυτών και ο αρχηγός της στρατιωτικής χούντας Γ. Παπαδόπουλος δια τον οποίο λέγεται ότι με δηλώσει τους στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», στις 29/5/1971 ανέφερε ότι σε συζήτησή του με το γαμπρό του Ισμέτ Ινονού συζήτησαν το θέμα της ελληνοτουρκικής  ομοσπονδίας με ταυτόχρονη λύση του Κυπριακού με το σύστημα που και σήμερα συζητείται ήτοι την «διζωνική ομοσπονδία».

Μολονότι δημοσιεύματα υπέρ της «ελληνοτουρκικής ομοσπονδίας» καταχωρούνται ακόμη και σήμερα στον ελληνικό τύπο (Κιτσίκης κ.ά.)  για την τελευταία περίοδο στην διάρκεια της οποίας σημειώνεται έντονη προσπάθεια εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε. με πρωταγωνιστούσα προωθητική δύναμη την Ελλάδα των Παπανδρέου – Καραμανλή – Μπακογιάννη, η υπόθεση της «ελληνοτουρκικής ομοσπονδίας», φαίνεται  να έχει ατονήσει. Γιατί όμως; Μήπως επειδή οι επισπεύδοντες ΗΠΑ – Παπανδρέου – Καραμανλής – Μπακογιάννη έκριναν ότι με την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με αυτό της «ελληνοτουρκικής ομοσπονδίας»; Είναι πολύ πιθανόν για τους εξής βάσιμους λόγους.

Είναι πασίγνωστο  ακόμα και στους μη ειδικούς ότι η είσοδος της Τουρκίας στην ΕΕ από εμπορική, δημογραφική και πολιτική άποψη θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα. Η είσοδος της Τουρκίας, μιας χώρας που κυβερνάται με δικτατορία στην ΕΕ θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα για τους εξής λόγους.

1. Από εμπορική άποψη η Τουρκία παραγάγει τα ίδια προϊόντα με την Ελλάδα, σε χαμηλότερο κόστος, λόγω μικρής εργατικής επιβάρυνσης, η οποία, εν μέρει, είναι αποτέλεσμα ανυπαρξίας συνδικαλισμού. Αναλύσεις εμπορικής φύσεως επί του θέματος αυτού έχουν γίνει επανειλημμένως από άλλους περισσότερο ειδικούς από τον γράφοντα.

2. Από πολιτική άποψη η παρουσία της Τουρκίας στην ΕΕ θα είναι επιζήμια για την Ελλάδα αφού σε κάθε πρόβλημα που μας αφορά θα έχουμε αρνητική ψήφο και βέτο από την Τουρκία.

3. Από δημογραφική άποψη διότι τουλάχιστον 5.000.000 Τούρκοι θα κατακλείσουν την Ελλάδα αρχής γενομένης από τις περιοχές για τις οποίες υπάρχουν διακηρυγμένες εδαφικές τουρκικές διεκδικήσεις, (νησιά ανατολικού Αιγαίου, Κρήτη, Θράκη,  κλπ.). Εν συνεχεία θα  εποικισθεί στο σύνολό του ο ελληνικός χώρος με Τούρκους εποίκους και ας μη νομίζει ο κάθε πολίτης ότι οι Τούρκοι έποικοι θα είναι Αλβανοί. Οι Αλβανοί θα αποδειχθούν άγιοι μπροστά στους Τούρκους οι οποίοι εκ κατασκευής φέρουν DNA σφαγέων και ληστών.


Ηδη παρατηρείται μεγάλη μετακίνηση πληθυσμού της τάξεως  των πολλών εκατομμυρίων από την ανατολική Τουρκία προς τη δυτική ακτή απέναντι από την Ελλάδα. Περίπου 1.500.000 – 2.000.000 Τούρκοι της μεσαίας ευημερούσης τάξεως σχεδιάζουν εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα για να περνούν ένα μέρος του χρόνου π.χ. το θέρος. Τρία έως 5.000.000 τουλάχιστον θα είναι οι Τούρκοι έποικοι οι οποίοι εξ ιδίας βούλησης ή εκβιαζόμενοι από την ηγετική τάξη της Τουρκίας, θα κατακλύσουν το σύνολο του ελληνικού χώρου.

Εν κατακλείδι, το αποτέλεσμα από την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, την οποία προωθούν μόνον οι ΗΠΑ  και η Ελλάδα των Καραμανλή – Παπανδρέου – Μπακογιάννη, θα είναι το ίδιο με το αποτέλεσμα της «ελληνοτουρκικής ομοσπονδίας». Η Ελλάδα θα ταφεί κάτω από το μαχαίρι του Τούρκου εποίκου. Επειδή η συνομοσπονδία μιας μικρής και μιας μεγάλης χώρας είναι κατά κανόνα επ’ ωφελεία της μεγάλης και επί ζημία της μικρής, ίσως η υποστήριξη της «ομοσπονδίας» από τις ΗΠΑ, πλην των άλλων, σκοπό έχει να αποζημιώσει την Τουρκία δια τη σχεδιαζόμενη προώθηση Κουρδικού κράτους που θα συμπεριέχει και το τουρκικό μέρος του Κουρδιστάν.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου