Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Η κλιματική αλλαγή «χτυπά» την Αυστραλία


Τη θερμότερη δεκαετία όλων των εποχών έζησε η Αυστραλία, από το διάστημα 2000 έως 2009 λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η μέση θερμοκρασία στην Αυστραλία τα τελευταία 10 χρόνια, ήταν κατά 0,48 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο της περιόδου 1961 έως 1990, ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας στην ετήσια έκθεση της για το Κλίμα.

«Οι αυξήσεις των θερμοκρασιών παρατηρούνται σε ολόκληρο τον πλανήτη και όχι μόνο στην Αυστραλία. Η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχίζεται…» δήλωσε ο ειδικός για το Κλίμα, David Jones.

«Βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια του φαινομένου Ελ Νίνιο στον Ειρηνικό Ωκεανό και αυτό σημαίνει για την Αυστραλία άλλα και για ολόκληρο τον πλανήτη, ότι το 2010 θα είναι μια ακόμα πολύ ζεστή χρονιά, ίσως η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ», επισήμανε ο ίδιος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος  Peter Garrett δήλωσε ότι « η Αυστραλία είναι μια από τις πιο θερμές και ξηρές χώρες και το περιβάλλον και η οικονομία μας θα πληγεί σημαντικά από την κλιματική αλλαγή ».

Η χώρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια με ακραία καιρικά φαινόμενα, πυρκαγιές, πλημμύρες, ξηρασίες και σύννεφα σκόνης.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου