Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Στίβεν Χόκινγκ: Στους ανθρώπους απομένουν μόνο 1.000 χρόνια στον πλανήτη Γη


Οι άνθρωποι θα εξαφανιστούν από τη Γη μέσα στα επόμενα 1.000 χρόνια, σύμφωνα με τον Στίβεν Χόκινγκ. Ο επιφανής θεωρητικός επιστήμονας υποστηρίζει ότι ο μόνος τρόπος για να αποφύγει μια μαζική εξαφάνιση η ανθρωπότητα μέσα στην επόμενη χιλιετία, είναι να βρει έναν άλλο πλανήτη να κατοικήσει.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εξερευνούμε το διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Χόκινγκ σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλία την περασμένη Τρίτη. «Δεν πιστεύω ότι θα επιβιώσουμε άλλα 1.000 χρόνια, χωρίς να ξεφύγουμε από τον ​​εύθραυστο πλανήτη μας», πρόσθεσε.

«Παρά το γεγονός ότι η πιθανότητα μιας καταστροφής στον πλανήτη Γη σε ένα δεδομένο έτος είναι αρκετά χαμηλή, αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, και γίνεται σχεδόν βεβαιότητα στα επόμενα 1.000 έως 10.000 χρόνια», υποστηρίζει ο Χόκινγκ. «Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχουμε εξαπλωθεί στο διάστημα, και σε άλλα αστέρια, έτσι ώστε μία καταστροφή στη Γη να μη σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής».

Η απαισιόδοξη δήλωση του Χόκινγκ για το καταδικασμένο μέλλον της ανθρωπότητας δεν είναι κάτι νέο, καθώς ο ίδιος έχει επισημάνει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι οι άνθρωποι πλησιάζουν την εξαφάνιση, ως αποτέλεσμα των δράσεων τους στον πλανήτη.

Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Χόκινγκ τελείωσε την ομιλία του με μια νότα αισιοδοξίας, λέγοντας: «Θυμηθείτε να κοιτάζετε τα αστέρια και όχι τα πόδια σας στο έδαφος. Προσπαθήστε να βγάλετε νόημα από αυτό που βλέπετε, αναρωτηθείτε τι κάνει το σύμπαν για να υπάρχει. Να είστε περίεργοι. Όσο δύσκολη και να φαίνεται η ζωή, υπάρχει πάντα κάτι που μπορείτε να κάνετε και να επιτύχετε σε αυτό. Το μόνο που έχει σημασία είναι να μην τα παρατήσουμε».






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου