Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ο Michael Moore, μετά τη νίκη Τραμπ, προβλέπει και την πτώση του: Δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία του


Ο διάσημος σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, Michael Moore, ο οποίος σωστά προέβλεψε τον περασμένο Ιούλιο την εκλογή Τραμπ στις Αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, εξηγεί σε αμερικανική εκπομπή στο MSNBC γιατί η πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οικό θα τελειώσει είτε έπειτα από παραίτησή του είτε έπειτα από πρόταση μομφής εναντίον του.

«Να τι πρόκειται να συμβεί και δεν θα υποφέρουμε τέσσερα ολόκληρα χρόνια την προεδρία Τραμπ: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει καμία ιδεολογία πέρα από την ιδεολογία του Ντόναλντ Γ. Τραμπ. Και όταν κανείς έχει να κάνει με ένα ναρκισσιστή σαν εκείνον, ο οποίος είναι τόσο μα τόσο ναρκισσιστής που όλα γυρίζουν γύρω από εκείνον, θα παραβιάσει ασυναίσθητα τους νόμους. Κι αυτό θα συμβεί επειδή απλώς σκέφτεται τι είναι καλύτερο για εκείνον», είπε και συνέχισε τονίζοντας πως «ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πράγματι άρρωστος. Πρόκειατι για έναν μισογύνη και αυταρχικό άνδρα».

Την περασμένη Τετάρτη ο Moore συμμετείχε σε μία μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του Τραμπ στο Μανχάταν καλώντας τους πολίτες σε αδιάκοπή αντίσταση.

«Εμείς πρόκειται να αντισταθούμε και να εναντιωθούμε», εξήγησε. «Θα συνεχίσουμε και απόψε και αύριο και μεθαύριο. Το μόνο που εκείνος μπορεί να κάνει είναι να διορίσει τον Τζουλιάνι ως γενικό εισαγγελέα ή να λάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες και εμείς θα επιμείνουμε».

Δεν ήταν όμως μόνο ο Moore ο οποίος είχε προβλέψει τη νίκη Τραμπ.

Ο ιστορικός Allan Lichtman ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο μιλώντας στην Washington Post είχε κάνει λόγο επίσης για νίκη του Ρεπουμπλικάνου Τραμπ αναφέροντας επίσης, ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόταση μομφής. Ειδικότερα είχε πει: «Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θέλουν τον Τραμπ για πρόεδρο γιατί δεν μπορούν να τον ελέγξουν. Είναι απρόβλεπτος. Θέλουν σίγουρα για αντιπρόεδρο τον συντηρητικό Mike Pence και είμαι σίγουρος ότι ο Τραμπ θα δώσει αφορμές για πρόταση μομφής είτε κάνοντας κάτι το οποίο θα θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια είτε επειδή θα βοηθάει τη δική του ατζέντα».



*Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε στην αμερικάνικη έκδοση της The Huffington Post και έχει μεταφραστεί στα ελληνικά



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου