Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Βρετανία: Δαπάνη 1,9 δισ. λιρών για ενίσχυση της κυβερνοάμυνας


Η Μ. Βρετανία θα ενισχύσει τις κυβερνοάμυνές του με επένδυση ύψους 1,9 δισ. λιρών, την οποία έχει προγραμματιστεί να ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Η νέα αυτή Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφαλείας θα παρέχει χρηματοδότηση για την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων αμυνών για την προστασία των βρετανικών επιχειρήσεων και των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου online και την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της χώρας για την άμυνα απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις.

Ο Χάμοντ θα περιγράψει πώς η νέα αυτή χρηματοδότηση θα βοηθήσει στην προστασία της Βρετανίας σε έναν κόσμο όπου ο αυξανόμενος αριθμός διασυνδεδεμένων συσκευών αποτελεί όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα ασφαλείας. Η επένδυση, ύψους 1,9 δισ. μέσα σε πέντε χρόνια, συνιστά διπλασιασμό της χρηματοδότησης που παρεχόταν για την κυβερνοάμυνα κατά την περίοδο 2011-2016.

Επίσης, η κυβέρνηση στήνει ένα νέο Ινστιτούτο Ερευνών Κυβερνοασφαλείας και ένα Κέντρο Καινοτομίας στο Τσέλτεναμ που θα βοηθά στην ανάπτυξη startup εταιρειών που θα δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου