Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ναζί: Μαστουρωμένοι για να έχουν θάρρος



Οι πιστές στρατιές του δικτάτορα έπαιρναν κατά κόρον ισχυρές ναρκωτικές ουσίες για να είναι άγριοι και αδίστακτοι και να αντέχουν περισσότερο στις μάχες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το τρίτο Ράιχ χρησιμοποιούσε συγκεκριμένα χάπια με ναρκωτικές ουσίες για να κάνουν τους στρατιώτες ακούραστες μηχανές του πολέμου.


Ο λόγος για τα χάπια Pervitin τα οποία είχαν κυρίαρχο συστατικό στοιχείο την μεθαμφεταμίνη. Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες ήταν οι στρατιώτες που πήγαιναν φτιαγμένοι να πολεμήσουν το 1941. Υπολογίζεται πως περί τα 200 εκατ. τέτοια χάπια είχαν δοθεί στους Ναζί μεταξύ του 1939 και του 1945, σύμφωνα με αποκαλύψεις της Γερμανικής Ιατρικής Ένωσης.

«Η ιδέα ήταν από απλοί στρατιώτες να γίνουν πολεμικές μηχανές με υπερφυσικές δυνάμεις» τόνισε ιατρός της Ένωσης. Ιατρός-εγκέφαλος του εν λόγω σχεδίου φημολογείται πως ήταν ο Ότο Ράνκε, διευθυντής του Ινστιτούτου Γενικής και Αμυντικής Φυσιολογίας του Βερολίνου. Ο Ράνκε απέδειξε ότι τα ναρκωτικά δημιουργούσαν υπερβολική αυτοπεποίθηση και έτσι τα χρησιμοποιούσαν εκεί όπου ο εχθρός ήταν αμείλικτος και η κατάκτηση δύσκολη υπόθεση.

«Το ηθικό ήταν ακμαιότατο και δεν έβλεπαν την ώρα να πολεμήσουν«, τονίζει ο γιατρός. Επιπλέον μέχρι το τέλος του πολέμου των Ναζί αναπτύχθηκε ένα νέο διεγερτικό από κοκαΐνη για τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής.

«Ήταν το τελευταίο μυστικό όπλο του Χίτλερ να κερδίσει τον πόλεμο που ήδη κράτησε αρκετά«, τονίζει ο εγκληματολόγος Γουλφ Κέμπερ. Τέλος, σημειώνεται ότι αρκετοί ήταν οι στρατιώτες, απλοί πολίτες, που εθίστηκαν στις ουσίες και δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τη φρίκη του πολέμου που έζησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου