Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Η κατανάλωση αναψυκτικών συνδέεται με την επιθετικότητα των παιδιών


Μπορεί οι περισσότερες μελέτες σχετικά με την κατανάλωση αναψυκτικών να αφορούν στην παχυσαρκία, όμως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αποδεικνύεται πως τα παιδιά που πίνουν πολλά ανθρακούχα αναψυκτικά γίνονται πιο επιθετικά.

«Διαπιστώσαμε πόσο σχετίζεται η κατανάλωση αναψυκτικών και το επίπεδο επιθετικότητας: τα παιδιά καταστρέφουν αντικείμενα που ανήκουν σε άλλους, συμμετέχουν σε καυγάδες και επιτίθενται σε ανθρώπους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα επιστημόνων, της οποία επικεφαλής είναι η Σακίρα Σούλια, βοηθός καθηγητή Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 3.000 παιδιά –εκ των οποίων πολλά αφροαμερικανικής και νοτιοαμερικανικής καταγωγής- από είκοσι μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Πάνω από το 40% των παιδιών έπιναν τουλάχιστον ένα αναψυκτικό την ημέρα, ενώ μόνο το 4% κατανάλωνε πάνω από τέσσερα.

Όσο περισσότερο έπιναν τόσα περισσότερα προβλήματα σχετικά με επιθετική συμπεριφορά εμφάνιζαν.

Τα παιδιά που έπιναν δύο ή παραπάνω αναψυκτικά την ημέρα, ήταν δύο φορές πιθανότερο να καταστρέψουν αντικείμενα άλλων, ή να χτυπήσουν κάποιον συνομήλικό τους ή μη.

Σύμφωνα με τη μελέτη δε, η καφεΐνη που περιέχεται σε αυτά τα αναψυκτικά οδηγεί σε κακή ποιότητα ύπνου, κατάθλιψη και παρορμητική συμπεριφορά, ενώ ανακάλυψαν ότι ο περιορισμός της κατανάλωσης ελαττώνει και την επιθετικότητα των παιδιών.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου