Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

NEEΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ GUARDIAN: H NSA πλήρωσε για να σβήσει τα ίχνη της


Όχι μόνο δεν συμμετείχαν εν αγνοία τους- όπως ισχυρίζονται- και απρόθυμα στο σύστημα παρακολουθήσεις της PRISM της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) αλλά, όπως φαίνεται από νέα απόρρητα έγγραφα, πολλες από τις μεγάλες εταιρίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κοινωνικών δικτύων χρηματίζονταν από την κυβέρνηση, για να σβήσουν τα ίχνης της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της  Guardian- και  τον πληροφοριοδότη της Έντουαρντ Σνόουντεν-  ανάμεσα στις εταιρίες αυτές είναι και οι  Apple, Facebook, Google και Microsoft.

Όταν τον Οκτώβριο του 2011,  το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι η NSA παραβίασε  τις διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών και υπερέβη τις νόμιμες αρμοδιότητές της, τότε η Υπηρεσία πλήρωσε στις εταιρίες εκατομμύρια δολάρια για να σβήσει τα ίχνη από την συμμετοχή της, στο άκρως απόρρητο πρόγραμμα παρακολούθησης τηλεπικοινωνίων.

Σύμφωνα με το νέο δημοσίευμα, η Αμερικανική Υπηρεσία Ασφαλείας και το FBI "έχουν άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς διακομιστές 9 κορυφαίων εταιρειών του Διαδικτύου".




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου