Σάββατο, 19 Αυγούστου 2006

«Μήνυμα» Μπους προς την Πιονγιάνγκ να μην προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή


Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε την Παρασκευή τη Βόρειο Κορέα να μην προβεί σε πυρηνική δοκιμή χωρίς, όμως, να διευκρινίσει εάν έχει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τις προετοιμασίες για μια τέτοια υπόγεια δοκιμή.

«Η πιθανότητα η Βόρειος Κορέα να προβεί σε μια τέτοια υπόγεια δοκιμή είναι μια διαρκής υπενθύμιση στους πολίτες της περιοχής ότι η συγκεκριμένη χώρα αποτελεί απειλή» δήλωσε ο πρόεδρος, μιλώντας στον Τύπο από το Καμπ Ντέιβιντ.

Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση εάν η αμερικανική κυβέρνηση έχει πληροφορίες ότι η χώρα αυτή της Ασίας προετοιμάζει υπόγεια πυρηνική δοκιμή.

«Με ρωτάτε να σας πω πληροφορίες που προέρχονται από τις μυστικές μας υπηρεσίες. Δεν θα σας τις πω. Το ξέρετε ότι δεν πρόκειται να σπάσω αυτή την παράδοση» εξήγησε.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC (το οποίο επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ), η Βόρειος Κορέα μπορεί να προετοιμάζει μια τέτοια πυρηνική δοκιμή με δεδομένο ότι έχουν παρατηρηθεί στο βόρειο τμήμα της χώρας αυτής κάποιες ύποπτες κινήσεις.

Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι οι εξαμερείς συνομιλίες για τα πυρηνικά της Β.Κορέας είναι το μόνο μέσο για «να απαλλαγεί ο κόσμος από αυτή την απειλή».ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου