Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Δεύτερο λάθος σε έκθεση της IPCC για τη κλιματική αλλαγή


Η Ολλανδία ζήτησε εξηγήσεις από την Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), για κάποιους λανθασμένους υπολογισμούς, οι οποίοι αναφέρονται σε  έκθεση της για το κλίμα το 2007, υποστηρίζοντας ότι η μισή χώρα βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP.

Σύμφωνα με τις Ολλανδικές αρχές, μόνο το 26% της χώρας βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας και τώρα καλούν την IPCC να δώσει εξηγήσεις για τους εσφαλμένους υπολογισμούς.

Το εν λόγω γεγονός προέκυψε λίγες εβδομάδες μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με έκθεση της IPCC για τους παγετώνες των Ιμαλάιων, η οποία βασίστηκε σε λάθος στοιχεία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος της Ολλανδίας Trimo Vallaart, δήλωσε στο AFP, πως οι επιστήμονες που σύνταξαν την εν λόγω έκθεση υπολόγισαν ότι το 55% της χώρας βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Από ότι φαίνεται πρόσθεσαν την επιφάνεια που βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας δηλαδή το 26%, συν την έκταση που κινδυνεύει από τις πλημμύρες των ποταμών, το 29%.

«Θα έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαροι», συμπλήρωσε ο Vallaart, προσθέτοντας ότι η ολλανδική υπηρεσία περιβαλλοντικού σχεδιασμού διαθέτει τα ακριβή νούμερα και θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν.

Τέλος, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα ζητήσει να γίνει επανεξέταση της συγκεκριμένης έκθεσης για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες ανακρίβειες.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου