Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Έφηβοι μηνύουν την αμερικανική κυβέρνηση για την Κλιματική Αλλαγή


Η απραξία της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής αποτελεί αθέτηση της υποχρέωσής της να προστατεύσει την ατμόσφαιρα, η οποία αποτελεί κοινό αγαθό.

Αυτά αναφέρονται στη μηνυτήριο αναφορά που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ. Πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκεται η οργάνωση Our Children’s Trust, ο «κλιματικός» ερευνητής της NASA Τζέιμς Χάνσεν, αλλά και πέντε έφηβοι!

Σύμφωνα με την αγωγή, οι έφηβοι έχουν «ιδιαίτερο συμφέρον στη διασφάλιση της σταθερότητος του Κλίματος ώστε να εξασφαλιστεί η προοπτική ενός βιώσιμου μέλλοντος».

Η αγωγή στηρίζεται στην Public Trust Doctrine, ένα νομικό δόγμα που πρεσβεύει πως η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατεύει του απαραίτητους για την επιβίωση και ευζωία του κοινωνικού συνόλου πόρους, όπως είναι τα ποτάμια, ο υδροφόρος ορίζοντας ή η ατμόσφαιρα.

Όπως δήλωσε ο Χάνσεν, «αν οι εκπομπες διοξειδίου του άνθρακα δεν μειωθούν έγκαιρα, η Γη θα περάσει ένα σημείο μετά το οποίο η κατάσταση δεν θα είναι αναστρέψιμη, με καταστροφικές συνέπειες, από την τήξη των πάγων ως την ευρεία εξαφάνιση ζωικών ειδών».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου