«Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο θεωρείο και παρακολουθώ τι γίνεται μέσα στην αρένα. Πολύ φοβούμαι ότι τα πράγματα είναι πιο μαύρα από όσο θα μπορούσε να υπολογίσει κανείς. Βρισκόμαστε στη δίνη μιας κατάστασης. Η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ είναι μεγάλη. Η διάλυση της ευρωζώνης επίσης. Νομίζω ότι ήδη διάγουμε τη διαδρομή προς τη διάλυσή της. Και στο εσωτερικό της χώρας, η «τρικολόρ» κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Απλώς προσπαθεί να ροκανίσει χρόνο χωρίς αποτέλεσμα.» Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον Ρ/Σ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΝΑΛΙ 1
Σε ερώτηση για το γιατί δεν μπήκε το ΛΑ.Ο.Σ στη Βουλή, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε:
"Εμείς μπήκαμε στη Βουλή. Μας «έβγαλαν έξω» συγκεκριμένες δυνάμεις τις οποίες εγώ τις έχω αποκαλύψει. Είναι οι Αμερικάνοι, λόγω της εμμονής μου να βάλω τους Ρώσους στο Αιγαίο, που πιστεύω- ότι θα ήταν σωτήρια πράξη για τη νησιώτικη Ελλάδα. Κινδυνεύει η νησιώτικη Ελλάδα. Κάποιοι το ξέρουν και διαφωνούν. Κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν. Κάποιοι φοβούνται να το παραδεχθούν. Εν πάση περιπτώσει, εάν δεν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια που κάνω, να γίνει μία «Σούδα» το Νεώριο των Ρώσων, πολύ φοβούμαι ότι η «αρτιμέλεια» της χώρας μας, θα υποβληθεί σε μεγάλους κινδύνους και μεγάλα ρίσκα.
Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αυτό ενοχλεί τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί ελέγχουν εδώ το πολιτικό σύστημα, ελέγχουν εν πολλοίς και το εκδοτικό σύστημα.
Ξαφνικά, μου έκλεισαν πόρτες, παράθυρα, πατζούρια και με «εξόρισαν» στην απραξία και την απαξία."
Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η οικονομική κατασταση σήμερα στην Ελλάδα, επιβάλλει τη μείωση των τραπεζών:
"Καλώ τον οιονδήποτε θέλει, καλοπροαίρετα, να διαβάσει τα πρακτικά της Βουλής, ότι η Ελλάδα «σηκώνει» δύο τράπεζες. Σήμερα, το λέει η τρόικα.Το λέει ο κ. Στουρνάρας, το λένε όλοι σήμερα. Επισπεύδονται οι διαδικασίες. Σήμερα πάνε να γίνουν οι συγχωνεύσεις. Όλα αυτά με καθυστέρηση τριών ετών. Μίλησα για ΑΟΖ πρώτος μέσα στην Ελληνική Βουλή. Σήμερα, το έχουν υιοθετήσει κάποιοι και προσπαθούν να βρουν λύση.
Είπα: «Όχι στον ορυκτό πλούτο! Να μην πωληθεί». Έχω την πικρή ικανοποίηση, ότι ακριβώς ό,σα έχω πει, έχουν βγει. Είναι ένα πράγμα που σου δημιουργεί μία πίκρα που υλοποιούνται και μία ευχαρίστηση, ότι «εγώ παιδιά σας τα είπα»...
Αυτό που ανησυχεί, είναι ποια η διαφορά στην άσκηση της εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής του κ. Παπανδρέου από τον κ. Σαμαρά.
Ο κ. Παπανδρέου, ότι του έλεγαν έκανε. Ο κ. Σαμαράς ότι του λένε κάνει. Ποια η διαφορά δηλαδή; «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Ποια είναι η διαφορά; άλλη σκέψη; άλλη πρόταση; άλλη περπατησιά;
Όχι. Μόνο λιτότητα, επιβολή μέτρων, τρόικα κ.λ.π. Τα ίδια"
Ο κ. Καρατζαφέρης, εξεφρασε την ανησυχία του για τις επιβουλές της Τουρκίας στο Αιγαίο:
"Ποιος δεν βλέπει ότι σήμερα η Τουρκία λέει ότι: «θα επαναλάβουμε στο Αιγαίο ότι κάναμε στην εισβολή στην Κύπρο». Ακούσατε τους Τούρκους Στρατηγούς; Διαβάσατε σήμερα τον Τύπο; Ευθέως το λένε, ότι: «θα επαναλάβουμε στα νησιά, ό,τι κάναμε στην Κύπρο, εάν οι Έλληνες συνεχίσουν να παρανομούν και να είναι έξω από τη Συνθήκη της Λοζάνης και της παραχώρησης, δηλ. αποστρατιωτικοποιημένα». Βρίσκουν το άλλοθι για να επιτεθούν. Αυτά λοιπόν τα πράγματα θα υλοποιηθούν, μέσα στη δεκαετία που διανύουμε.
Και λέω: «Εάν δεν βρούμε εδώ πέρα έναν δυνατό συμπαραστάτη- και η Ρωσία, για πολλούς λόγους, εξυπηρετεί να ελέγχει δυτικά την Τουρκία- δεν γίνεται».
Ε, λοιπόν τι να κάνω εγώ τώρα; Να παραμείνω στην αγκαλιά της Αμερικής, που έχει την Τουρκία «ώπα-ώπα» και θα την έχει δέκα φορές περισσότερο στα «ώπα-ώπα» λόγω της ανάγκης να εισβάλει στο Ιράν;
Λόγω της ανάγκης να δημιουργήσει προβλήματα με τους Ουιγούρους στην Κίνα, για να κινητοποιηθούν αυτοί και να υλοποιήσουν το σχέδιο της Αμερικανικής «διάτρησης» της Κίνας, αλλιώς θα πεταχτεί έξω το δολάριο; Χρειάζεται η Τουρκία.
Όταν λοιπόν η Τουρκία γίνεται τόσο απαραίτητη, θα πει: «Δώσε μου μία αντιπαροχή. Δώσε δύο-τρία νησιά από εδώ σε παρακαλώ πολύ. Και θα βρεθούμε στην ίδια ιστορία του ‘74."
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο. Σ υποστήριξέ ότι αν διεξαχθούν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδυναμία:
"Τις εκλογές τις τελευταίες έπρεπε να τις έχει κερδίσει ο Τσίπρας, ο οποίος έχει φτιάξει πλέον έναν μύθο, και στις επόμενες εκλογές θα έρθει με αυτοδυναμία που θα είναι και η καταστροφή της χώρας.
Εάν τώρα ερχόταν ο κ. Τσίπρας, θα είχε την ανάγκη του Καμμένου, του Κουβέλη, δεν ξέρω ποιού άλλου, για να κάνει μία κυβέρνηση. Άρα λοιπόν θα ήταν αρκετά «ετοιμόρροπος».
Και μέσα στις δυσκολίες θα έπεφτε. Θα δινόταν τότε η ευκαιρία να δημιουργηθεί μία μεγάλη παράταξη, σαν την Ένωση Κέντρου, ή τον Συναγερμό του Παπάγου, που θα ήταν μέσα όλος ο αστικός κόσμος, μία αστική δημοκρατία.
Σήμερα, δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρει, π.χ. ο Λοβέρδος από τον σημερινό υπουργό Υγείας, ή η Διαμαντοπούλου από τον νέο υπουργό Παιδείας. Αυτά είναι πολύ σχετικά. Εγώ λέω αστική δημοκρατία, ένα μεγάλο άνοιγμα, να πάρει 50% και να προσπαθήσει να ορθοτομήσει την κατάσταση".
Αναφερόμενος στο κόμμα της Χρυσής Αυγής δήλωσε:
"Η Χρυσή Αυγή έχει έναν δικό της «ακτιβισμό» τον οποίο εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω. Δεν είμαι υπέρ των ξυλοδαρμών και γενικότερα, της πολιτικής της βίας.
Έχουν το δικό τους κόσμο. Ο καθένας έχει δικαίωμα να πολιτεύεται όπως θέλει. Εγώ είμαι σταθερά κοινοβουλευτικός. Μου αρέσει το Κοινοβούλιο. Υπήρξα ο πρώτος σε ομιλίες πολιτικός αρχηγός, όλων των εποχών, τα χρόνια που ήμουν στη Βουλή και αυτή η διάκριση μου αρέσει πάρα πολύ.
Δεν είμαι από αυτούς που θα πω ότι αηδιάζω με το Κοινοβούλιο, όπως είπε ο αρχηγός των Χρυσαυγιτών. Είναι άλλος κόσμος, άλλη φιλοσοφία. Αλλά στη Δημοκρατία που ζούμε, όλα πρέπει να τα αντέχουμε.Φοβάμαι την κοινωνική έκρηξη. Θα έχουμε κοινωνικές εκρήξεις πολύ πιο σύντομα απ΄ ότι υπολογίζουν μερικοί. Πιστεύω ότι θα χυθεί αίμα στην άσφαλτο πριν τα Χριστούγεννα. Μακάρι αυτό να είναι υπερβολή. Μακάρι να διαψευστώ και να πω έκανα λάθος".
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου