Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

OSAMA BIN LADEN: Κωδικός για τη σορό του: Fedex package


Κανένα από τα μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου  USS Carl Vinson δεν παρέστη στην κηδεία του Osama Bin laden σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τα e-mail που αποδέσμευσε το αμερικανικό Πεντάγωνο ύστερα από αίτημα του Associated Press.

Οι μόνοι μάρτυρες στην κηδεία του πρώην αρχηγού της al Qaeda ήταν μια μικρή ομάδα αξιωματικού του αεροπλανοφόρου. Αυτή εκτελέστηκε σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις κρατήθηκε όμως μυστική από όλο το υπόλοιπο πλήρωμα.


Η σορός του Bin Laden μεταφέρθηκε στο Carl Vinson αμέσως μετά τη δολοφονία του από άνδρες της ομάδας SEAL την 1η Μαΐου στο Πακιστάν, μέσω ελικοπτέρου. Η μεταφορά του πιστοποιήθηκε μέσω ενός e-mail το οποίο απέστειλε ο αντιναύαρχος Samuel Perez ο διοικητής της ομάδας κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Vinson Charles Gaouette.
Στην ερώτηση του τελευταίου «τίποτα νέα για το πακέτο για εμάςς;» ο Perez απάντησε: «Η FedEx παρέδωσε το πακέτο. Και τα δύο φορτηγά γυρίζουν ασφαλή πίσω  στη βάση».

Σε ένα άλλο e-mail που απέστειλε ο Gaouette  σε ανώτερους αξιωματικούς του Ναυτικού περιέγραφε την τελετή της κηδείας του Bin Laden η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 2ας Μαΐου.

«Ακολούθησαν οι παραδοσιακές διαδικασίες της ισλαμικής κηδείας. Ο αποθανών αφού καθαρίστηκε τοποθετήθηκε σε λευκό σεντόνι. Η σορός στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε μια ε4ιδική θήκη με βάρος.
Ένας αξιωματικός προετοίμασε κάποια θρησκευτικά λόγια τα οποία μεταφράστηκαν στα αραβικά.
Ύστερα από την ολοκλήρωση του θρησκευτικού μέρους το σώμα τοποθετήθηκε σε μια επίπεδη σανίδα όπου και στη συνέχεια αφέθηκε να γλιστρήσει στη θάλασσα», έγραψε στο e-mail του ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του USS Carl Vinson.

Τα e-mail δημοσιοποιήθηκαν ύστερα από αίτημα του Associated Press σύμφωνα με το πνεύμα της ελευθερίας της έκφρασης.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει αρνηθεί επίσης να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό ή βίντεο από την τελετή της κηδείας του άλλοτε αρχηγού της al Qaeda.

Πάντως στο αίτημα του AP το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως δεν μπόρεσε να βρει άλλα στοιχεία που να πιστοποιούν το θάνατο του bin Laden όπως την ιατροδικαστική έκθεση, εξετάσεις DNA ή πιστοποιητικό θανάτου.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου