Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η υλοποίηση της Ατζέντας 21


Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί το σχέδιο δράσης που έχει ως σκοπό την καταχώρηση και τον έλεγχο όλων των γαιών, όλων των υδάτων, των μετάλλων, των φυτών, των ζώων, των κατασκευών, των μέσων παραγωγής, των πηγών πληροφόρησης, των πηγών ενέργειας και κατ’επέκταση όλων των ανθρώπων του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών η Aτζέντα 21 έχει εφαρμοσθεί πρωταρχικά σε ολόκληρη την επικράτεια των Η.Π.Α, ενώ το «παράδειγμα» ακολουθούν κατά πόδας και έτερες χώρες.

Οικολογία, οικονομία και ισονομία αποτελούν τους τρείς «πολιορκητικούς» κριούς για την νομιμοποίηση της εφαρμογής της Ατζέντας 21.. Τι θεωρείται μη-βιώσιμη ανάπτυξη από τα νεοταξικά κέντρα: ο τρόπος ζωής της μεσαίας τάξης (σ.σ. pentapostagma.gr εξού και το σχέδιο αφανισμού της που υλοποιείται μπροστά στα μάτια μας σε όλες τις χώρες της γης), οι οικίες στις οποίες διαβιεί μία και μόνο οικογένεια, τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης, η κατανάλωση κρέατος, ο κλιματισμός, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα φράγματα η γεωργία και η ανεξαρτησία των ανθρώπων..

Η αστικοποίηση είναι μία κατάσταση που εξυπηρετεί άμεσα τους στόχους της Ατζέντα 21. Οι αγροτικές περιοχές εγκαταλείπονται και μαραζώνουν ενώ οι αστικές περιοχές εμφανίζουν υπερσυγκέντρωση πληθυσμών μέσω πολιτικών που περιορίζουν τη χρήση γης, με απαγορευτική αύξηση του κόστους που σχετίζεται με τα καύσιμα κίνησης, μέσω της ανεπαρκέστατης συντήρησης των επαρχιακών-αγροτικών δρόμων και δικτύων, με το κλείσιμο των επαρχιακών σχολείων, με το κλείσιμο των επαρχιακών ταχυδρομείων, με τον αυστηρότατο έλεγχος στα πηγάδια και στις πηγές υδροδότησης, με τους έξυπνους μετρητές χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος (σ.σ. pentapostagma.gr -πιθανότατα και σε αστικές και αγροτικές πολιτικές ως ενιαία πολιτική) και τις πιέσεις του αστικισμού και της παράλληλης περιφερειακής αποδυνάμωσης.

Ας σκεφτούμε, λοιπόν, λίγο: πόσα από αυτά ήδη υλοποιούνται και στη χώρα μας και κατά πόσο είναι «τυχαία» η υλοποίησή τους;




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου