Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Πόσο τα χημικά επιρρεάζουν την ψυχική υγεία μας;


Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας. Είναι μια ασθένεια μη θεραπεύσιμη, εκφυλιστική και θανατηφόρα η οποία περιγράφηκε αρχικά από το Γερμανό ψυχίατρο και νευροπαθολόγο Αλοΐσιο Αλτσχάιμερ το 1906 (εξ ού και το όνομα). Γενικά εντοπίζεται στους ανθρώπους πάνω από 65 ετών, αν και το λιγότερο συχνά, πρόωρο Αλτσχάιμερ μπορεί να εμφανιστεί πολύ νωρίτερα, ίσως και πριν τα 50. (Νόσος Άλτσχάιμερ – Βικιπαίδεια).

Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται αλματωδώς ο αριθμός των ανοϊκών ασθενών. Οι πάσχοντες από νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας στην Ευρώπη ανέρχονται σήμερα σε 7,3 εκατομμύρια, ενώ στην χώρα μας υπολογίζεται πως νοσούν περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι.

Παγκοσμίως οι ανοϊκοί ασθενείς υπερβαίνουν τα 35 εκατομμύρια, ενώ αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια μέχρι το 2050 (!!!!) ΤΑ ΝΕΑonline ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ+ΖΩΗ – Αλτσχάιμερ: Σώστε το μυαλό σας και πολλά άλλα άρθρα στο διαδύκτιο, ενημερωτικά, επεξηγηματικά και συμβουλευτικά.

Όμως, πόσες φορές ξεχνούν να μας πουν ότι κάποια μέταλλα και ειδικά το αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει, ενεργοποιήσει, επιδεινώσει μια περίπτωση αλτσχάιμερ;



Το αλουμίνιο στο πόσιμο νερό και η νόσος του Alzheimer

“Το αργίλιο (Al), ή αλουμίνιο όπως είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, είναι ένα μέταλλο που συναντάται σε αφθονία στη φύση και αποτελεί περίπου το 8 % του φλοιού της γης. Εξορύσσεται συνήθως υπό μορφή βωξίτη που είναι μετάλλευμα με περιεκτικότητα 40-60 % σε οξείδιο του αργιλίου (alumina).
Το μέταλλο αυτό χρησιμοποιείται στην παραγωγή οικοδομικών υλικών, υλικών συσκευασίας, κονσερβών, εξαρτημάτων αυτοκινήτων και αεροσκαφών. Στη φαρμακευτική βιομηχανία χρησιμοποιείται για την παρασκευή αντιοξικών και φαρμάκων κατά της διάρροιας. Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως ως πρόσθετο σε τροφές, στα υλικά συσκευασίας των τροφίμων καθώς και στην επεξεργασία του πόσιμου νερού.”

‘Οταν η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει κάτι τέτοιο, το ίδιο και οι Διεθνείς Οργανισμοί Υγείας, κι όταν βλέπουν την αλματώδη αύξηση αυτής της ασθένειας γιατί επιτρέπουν τη χρήση του στο νερό και διατροφή; Πότε κάποιοι από σας ήπιατε τελαυταία αναψυκτικό από μεταλλικό κουτάκι και μάλιστα το δώσατε και στα παιδιά σας;

Εδώ είναι ένα επιστημονικό άρθρο πάνω στη νόσο Αλτσχάιμερ σε συνδιασμό με το Αλουμίνιο. Aluminium and Alzheimer’s disease – Alzheimer’s Society.

Οι επιστήμονες εδώ συνδέουν άμεσα τη νόσο με τους ‘περιβαλλοντικούς’ παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην νόσο. Επίσης επισημάνουν κι άλλες πηγές αλουμινίου μέσω της διατροφής, όπως το τσάι, η μπύρα, τα αρτοποιητικά είδη, το πόσιμο νερό, η οδοντόπαστα, αντιοξέα που βασίζονται σε αλουμίνιο, είδη μαγειρικής αλουμινίου και κονσέρβες. Αναφέρει επίσης ότι κάποια ποσότητα αλουμινίου μπορεί να εισέλθει και στα πνευμόνια μέσω του αέρα, αλλά αυτό δεν είναι διαλυτό και δεν μπορεί να παραμείνει στο σώμα. Βέβαια οι εν λόγω επιστήμονες, όπως και οι περισσότεροι ‘συμβατοί’ με τις κυβερνήσεις μας επιστήμονες, δεν θα παραδεχθούν ποτέ τους χημικούς αεροψεκασμούς, ότι η ύπαρξη αλουμινίου στον αέρα είναι κατά πολύ ανώτερη από τα επιτρεπτά όρια, ακόμα και τα ‘φυσιολογικά’, αν μέσα σ’ ένα τέτοιο χαρακτηρισμό δικαιολογήσουμε την ύπαρξη της βιομηχανίας, της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, τους καυστήρες… κλπ Και μ’ αυτά ακόμα και σε περιοχές που δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι αυξημένων μονάδων αλουμινίου, αναλύσεις που έγιναν στο εξωτερικό έδειξαν ποσοστά έως και 1000 φορές άνω από το συνηθισμένο. Πόσο από αυτό αποβάλλεται τελικά από τον οργανισμό μας και πόσο από αυτό δεν αποβάλλεται αφού δεν εισέρχεται μέσω αναπνοής αλλά μέσω τροφής και νερού;


Κατάθλιψη και Αλτσχάιμερ

Η νευρολόγος Μάγδα Τσοκάλη, Πρόεδρος της Παν. Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ τονίζει: “Διαστάσεις πανδημίας τείνει να πάρει η νόσος Αλτσχάιμερ…η οποία πλήττει το 10% των ατόμων ηλικίας άνω των 70 ετών στις αναπτυγμένες χώρες ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο (6%). Η συχνότητα της νόσου αυξάνεται τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες και υπολογίζεται ότι το 2050 ο αριθμός των πασχόντων από Αλτσχάιμερ σε όλο τον κόσμο θα ανέλθει στα 100 εκατομμύρια. Καινούρια δεδομένα αποκαλύπτουν ότι προ της εμφάνισης της άνοιας σε μεγάλο ποσοστό, που ανέρχεται στο 80%, είχε υπάρξει ένα έντονα στρεσογόνο περιστατικό, όπως για παράδειγμα το διαζύγιο ενός παιδιού, ο θάνατος ενός παιδιού ή εγγονού ή μία σοβαρή αρρώστια η οποία απειλεί τη ζωή»

H.M.V: ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ;

Κατάθλιψη και Αυτοκτονία

Η αυτοκτονία είναι η πράξη κατά την οποία ένα άτομο εσκεμμένα δίνει τέλος στην ζωή του. Το άτομο αυτό μετά τον θάνατό του αποκαλείται αυτόχειρας. Αίτια αυτοκτονιών: Δεν υπάρχει ένας καθολικά αποδεκτός παράγοντας ο οποίας προκαλεί την πράξη της αυτοκτονίας. Παρόλα αυτά, ένα κύριο χαρακτηριστικό που μοιράζονται οι αυτόχειρες είναι η κατάθλιψη. Δεν είναι όμως ασυνήθιστο ορισμένα άτομα να οδηγούνται στην αυτοκτονία λόγω πιέσεων από το κοινωνικό ή το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο ζουν. Αυτοκτονία – Βικιπαίδεια

‘Αρα το κοινό που μοιράζονται η νόσος του Αλτσχάιμερ με την αυτοκτονία είναι πρώτα απ’ όλα η κατάθλιψη.Κατάθλιψη – Βικιπαίδεια

Και τα αίτιας αυτής μπορούν πάλι να είναι διάφοροι παράγοντες όπως εξηγεί μέσα η Βικιπαιδεία αλλά δεν αναφέρει καθόλου και σε κανέναν από αυτούς την διατροφή. Η διατροφή που όσοι ασχολούνται με τη νόσο άλτσχάμερ και εξηγούν τον τόσο σημαντικό ρόλο της, πως μπορούμε να την παραβλέψουμε σε μια ‘ασθένεια’ όπως είναι η απόφαση να θέσει κανείς τέρμα στη ζωή του. (chemtrailsnews)



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου