Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Οι Μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης αναμένουν νομοσχέδιο για την αλλαγή των τοπωνυμίων;


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα turkeymacedonia.wordpress.com, και άρθρο στις 17 Φεβρουαρίου του 2015, ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας μιλώντας με τους τοπικούς Μουσουλμάνους ηγέτες  στην πόλη της  Κομοτηνής υποσχέθηκε ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ  θα «φέρει» σχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο θα επανέλθουν τα  παλιά τουρκικά τοπωνύμια τα οποία άλλαξαν πριν 65 χρόνια σε ολόκληρη την περιοχή!!!.

Το προκλητικό άρθρο μάλιστα τονίζει ότι ο  πρωθυπουργός της Ελλάδος  Αλέξης Τσίπρας  έδειξε προθυμία στην ιδέα να μετονομαστούν τα τοπωνύμια στη Δυτική Θράκη στην προηγούμενη μορφή τους , δηλαδή στην τουρκική γλώσσα σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τις φιλικές σχέσεις με την Τουρκία, η οποία πιέζει την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια για την παροχή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην  «μουσουλμανική Τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα .



Ο ίδιος ο Κύριος Τσίπρας “αναφέρεται  ότι αυτός και το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξ¨ουν το σχέδιο-νόμου για την αποκατάσταση των «αυθεντικών τοπωνυμιών» στην Θράκη που θα πραγματοποιηθεί  μέσω της  νομοθετικής  κοινοβουλευτικής επιτροπής στην Ελλάδα.

Απαιτείται  πλειοψηφία των δύο τρίτων για να «περάσει το σχέδιο-νόμου για την αποκατάσταση των «αυθεντικών τοπωνυμίων»  που πρέπει να τεθούν σε ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης  να ταχθούν  υπέρ του νομοσχεδίου .

«Σε ολόκληρη την περιοχή της «Bati Trakya» (Δυτική Θράκη) ό, κανείς δεν χρησιμοποιεί το όνομα των εξελληνισμένων δήμων ή των άλλων τοπωνυμίων  … για εμάς και για τους προγόνους μας και τις μελλοντικές γενιές  θα υπάρχουν  πάντα τα τουρκικά ονόματα όπως GÜMÜLCİNE για την Κομοτηνή ή İskeçe για την Ξάνθη. Το 1949 ψηφίσθηκε  απόφαση εναντίων της βούλησης των Μουσουλμάνων της  Δυτικής Θράκης για την αλλαγή των  τοπωνυμίων στα ελληνικά . Τα τελευταία χρόνια, η τουρκική γλώσσα είναι σε μεγάλη χρήση όπως και το τουρκικό αλφάβητο », λέει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μαντασί  .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,δεν γνωρίζουμε  ακριβώς  τι ειπώθηκε επισήμως μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού  και των Μουσουλμάνων ηγετών στην περιοχή της Κομοτηνής, για να επιβεβαιώσουμε, ή να διαψεύσουμε  το προκλητικό αυτό άρθρο . Όσο για τις «φιλοδοξίες» των Μουσουλμάνων στην δυτική Θράκη, που αποκαλούν ελληνικές πόλεις με τα ονόματα που πήραν κατά την οθωμανική περίοδο , αλλά και των Σκοπιανών που αποκαλούν την Φλώρινα, το Αμύνταιο, κά πόλεις με τις σλαβικές ονομασίες , τους ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ  ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ ΠΡΙΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΧΡΌΝΙΑ.

Επίσης το όνομα της μεγαλύτερης  πόλης  της σημερινής Τουρκίας είναι Κωνσταντινούπολη και όχι φυσικά Ισταμπούλ. Όσο για την ίδια την Τουρκία , βρίθει ολόκληρη η περιοχή μαζί με την  περιοχή της σημερινής Ελλάδος, της Νότιας Βουλγαρίας( Ανατολική Ρωμυλία), της Βόρειας Ηπείρου  και των Σκοπίων από ελληνικά τοπωνύμια, γεγονός που καταδυκνύει ότι η Ελλάδα δεν απελευθερώθηκε ολόκληρη το 1821 και το 1912-13 . Επίσης η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου βρίθει από ελληνικά τοπωνύμια ,από την περιοχή της  Κυρηναϊκής, της Τρίπολης της Λιβύης , της Αλεξάνδρειας έως την Συρία και την Ιορδανία . Κοινώς θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στον « Μουσουλμάνο» τοπικό αξιωματούχο « τι να μας πείτε και εσείς  από την ζωή σας»…



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου