Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Άνθρωπο στον Αρη θα στείλει η NASA


Άνθρωπο στο Αρη, έως το 2037 σκοπεύει να στείλει η NASA, δήλωσε ο διοικητής της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, Μάϊκλ Γκρίφιν, μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυτικής (IAC) στην πόλη Χαϊντεραμπάντ της νότιας Ινδίας, όπως μετέδωσε σήμερα το ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, PTI.

«Εχουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την αποστολή ανθρώπου στον Αρη ως το 2037», δήλωσε ο Γκρίφιν, χθες βράδυ κατά τη διάρκεια της συνάντησης των διοικητών των διαστημικών κέντρων στο πλαίσιο της 58ης IAC. Ο Γκρίφιν, επεσήμανε τα μελλοντικά φιλόδοξα σχέδια της NASA, που αφορούν στην ανάπτυξη ενός διαστημικού πολιτισμού.

Η NASA, έχει βλέψεις πέραν της Σελήνης και του Αρη στο διαπλανητικό μας σύστημα, συμπλήρωσε ο Γκρίφιν.

«Με επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη από το 2020 και στον Αρη μια δεκαετία αργότερα, θέλουμε να οικοδομήσουμε το διαστημικό πολιτισμό του αύριο», πρόσθεσε.

Ο Γκρίφιν απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στην εκτόξευση δορυφόρων και πυραύλων στο διάστημα για να μειωθεί το κόστος της μεταφοράς και για να καταστούν οι αποστολές στη Σελήνη και τον Αρη εμπορικά εφικτές.

«Φαίνεται ότι ο διαστημικός τουρισμός ίσως είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταστεί οικονομικό το ταξείδι στο διάστημα. Παρ' όλο που ο διαστημικός τουρισμός θα αποφέρει κέρδη θα πρέπει να αναπτύξουμε ένα μηχανισμό για να εκπαιδεύσουμε τους μελλοντικούς τουρίστες και να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους», ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής της NASA.

Σημειώνεται ότι τον Μάϊο του 2008 το διαστημόπλοιο Phoenix της NASA αναμένεται να σταλεί στο βόρειο ημισφαίριο του Αρη για να διαπιστωθεί εάν στον κόκκινο πλανήτη μπορεί να υπάρξει ζωή.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου