Η NASA σκοπεύει να στείλει άνθρωπο στον Αρη ως το 2037 και να αναπτύξει έναν «διαστημικό πολιτισμό», δήλωσε ο διοικητής της NASA Μάικλ Γκρίφιν, μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυτικής που πραγματοποιείται στο Χαϊντεραμπάντ της νότιας Ινδίας.
«Εχουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την αποστολή ανθρώπου στον Αρη ως το 2037» δήλωσε ο Γκρίφιν σε συνάντηση των διοικητών διαστημικών κέντρων
«Με επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη από το 2020 και στον Αρη μια δεκαετία αργότερα, θέλουμε να οικοδομήσουμε το διαστημικό πολιτισμό του αύριο», είπε.
Ο Γκρίφιν ζήτησε μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις σε πυραυλοφορείς εκτόξευσης ώστε να μειωθεί το κόστος της μεταφοράς σε τροχιά και για να καταστούν εμπορικά εφικτές οι αποστολές στη Σελήνη και τον Αρη.
«Φαίνεται ότι ο διαστημικός τουρισμός ίσως είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταστεί οικονομικό το ταξίδι στο διάστημα. Παρόλο που ο διαστημικός τουρισμός θα αποφέρει κέρδη, θα πρέπει να αναπτύξουμε ένα μηχανισμό για να εκπαιδεύσουμε τους μελλοντικούς τουρίστες και να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους» τόνισε.
Χαρακτήρισε επίσης τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εφαλτήριο για τις αποστολές στο εξώτερο
Καθώς το διεθνές ενδιαφέρον για τη διαστημική εξερεύνηση είναι ανανεωμένο, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Ινδία βρίσκονται σε κούρσα για μια νέα σειρά αποστολών στη Σελήνη.
Η Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης Αεροδιαστήματος (JAXA) ξεκίνησε πρώτη στις 14 Σεπτεμβρίου με την εκτόξευση ενός σκάφους σχεδιασμένου να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και να χαρτογραφήσει τα υλικά της επιφάνειας.
Η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας σκοπεύει να εκτοξεύσει τη δική της ρομποτική αποστολή στο φεγγάρι αργότερα φέτος, ενώ ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας θα ακολουθήσει το πρώτο εξάμηνο του 2008.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου