Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η Mastercard λανσάρει πληρωμές με selfies


Πληρωμές μέσω selfie φέρνει η MasterCard. Το σύστημα πληρωμών με αναγνώριση προσώπου έρχεται σε 15 χώρες


H Mastercard ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας της υπηρεσίας πληρωμών με βιομετρικά στοιχεία, μέσα από την οποία οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω app στο κινητό που θα αναγνωρίζει το πρόσωπό τους ή, εναλλακτικά, μέσω δακτυλικού αποτυπώματος.

Η υπηρεσία θα λειτουργήσει αρχικά σε 15 χώρες και θα καταργήσει την ανάγκη για χρήση PIN ή κωδικού για οποιαδήποτε πληρωμή με κάρτες Mastercard.

Εξάλλου, σε μια πρόσφατη έρευνα της Visa, το 75% των ερωτηθέντων ηλικίας 16-24 ετών στη Βρετανία, είπαν πως θα αισθάνονταν ασφαλείς με τη χρήση των βιομετρικών τους στοιχείων (δακτυλικό αποτύπωμα, ίριδα ματιού, αναγνώριση προσώπου) για κάθε είδους πληρωμές ενώ το 69% από αυτούς είπε πως κάτι τέτοιο θα έκανε τη ζωή τους πιο εύκολη.



ΠΗΓΗ






Mastercard: Αγορές με… selfies και δακτυλικά αποτυπώματα


Στο επόμενο επίπεδο ασφάλειας πληρωμών περνά η Mastercard, η οποία ανακοίνωσε ότι δέχεται πλέον selfies και αποτυπώματα των χρηστών της ως στοιχεία για την αναγνώριση πληρωμών online αντί των παραδοσιακών PIN ή άλλων τρόπων ταυτοποίησης.

Η υπηρεσία διατίθεται δοκιμαστικά σε ΗΠΑ και Ολλανδία και ήδη οκτώ στους δέκα από αυτούς που χρησιμοποίησαν την υπηρεσία υποστηρίζουν ότι είναι πιο ασφαλής από τον παραδοσιακό τρόπο.

Έτσι, σύντομα η υπηρεσία θα επεκταθεί σε Βρετανία, Καναδά,Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία και Δανία.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να "κατέβει" το σχετικό λογισμικό στον υπολογιστή ή το smartphone του χρήστη.

Την προηγούμενη εβδομάδα και η HSBC ανακοίνωσε ότι δέχεται την αναγνώριση φωνής ως στοιχείο ταυτοποίησης για τους πελάτες της στη Βρετανία, υπηρεσία την οποία ήδη χρησιμοποιούν Barclays, Natwest και RBS.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου