Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Οι ΗΠΑ αδειάζουν την Τουρκία! ‘’Δεν θα σας σώσουμε σε σύρραξη με τη Ρωσία’’


Οι Αμερικάνοι φαίνεται πως δεν θα βοηθήσουν την Τουρκία σε περίπτωση που στείλει χερσαίες δυνάμεις στην Συρία.

O Αμερικανός αξιωματούχος, Τζιμ Τζάτρας δήλωσε: «Η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει σαφές στην Άγκυρα ότι είναι μόνη της και εάν είναι αρκετά ηλίθια ώστε να στείλει δυνάμεις στη Συρία και χτυπηθούν από τους Ρώσους, να μην περιμένει το ΝΑΤΟ να έρθει να τη σώσει».

Στο ίδιο μήκος κινούνται και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της Συμμαχίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, δήλωσε πως δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Γερμανός διπλωμάτης επίσης ανέφερε πως το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να πληρώσει το τίμημα για έναν πόλεμο που ξεκίνησε από τους Τούρκους.

Ο Τζιμ Τζάτρας επίσης τόνισε πως η Τουρκία αν ήθελε θα μπορούσε να έρθει σε συμφωνία με Αμερικανούς και Ρώσους για την κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Συρία.

«Νομίζω ότι ένας λόγος που ήρθε αυτή η συμφωνία… είναι γιατί οι Τούρκοι και οι Σαουδάραβες τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κάνει πολύ θόρυβο σχετικά με την προθυμία τους να παρέμβουν στο έδαφος της Συρίας για να σώσουν – ας το παραδεχτούμε – τις τρομοκρατικές τους περιουσίες εκεί, αλλά μόνο αν οι Αμερικανοί τους έδειχναν το δρόμο», δήλωσε.

«Δεν θα υπήρχε καν πιθανότητα βιώσιμης εκεχειρίας, αν δεν ήταν η ρωσική αεροπορική εκστρατεία στη Συρία και οι νίκες που έχουν σημειωθεί από το συριακό στρατό, με την υποστήριξη της Ρωσίας, η οποία έχει αναγκάσει ουσιαστικά τις διάφορες τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και – ας είμαστε ειλικρινείς γι ‘αυτό – από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια πολύ επισφαλή θέση όπου ουσιαστικά παρακαλούν για ειρήνη» τόνισε στο τέλος.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου