Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Ρωσία: Ετοιμάζεται για πόλεμο η Γεωργία


Ένα βήμα πριν την έναρξη ευρείας κλίμακας πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον της Νότιας Οσετίας βρίσκεται η Γεωργία, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (7/8) το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σημειώνονταν σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ γεωργιανών δυνάμεων και Οσετών αυτονομιστών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών ατόμων.


Οι Γεωργιανοί κάνουν λόγο για δύο τραυματίες των δυνάμεων ασφαλείας και οι Οσετοί για 18 τραυματίες αμάχους, από πυρά πυροβολικού των Γεωργιανών. Οι συγκρούσεις βαίνουν κλιμακούμενες εδώ και περίπου μία εβδομάδα, «ανεβάζοντας το θερμόμετρο» στην περιοχή σε επικίνδυνα επίπεδα.

«Υπάρχει ανησυχία ότι οι κινήσεις της Γεωργίας γύρω από το Τσκινβάλι(σ.σ.: η πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας) μπορούν να θεωρηθούν ως προετοιμασίες πολέμου», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, μετά από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Γκριγκόρι Καράσιν, και του ηγέτη της Νότιας Οσετίας, Έντουαρντ Κοκόιτι.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου