Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Παρενέργεια της σειράς X-Files πολλές βρετανικές αναφορές για UFO


Οι αναφορές για εμφάνιση UFO στον ουρανό της Βρετανίας αυξήθηκαν δραματικά το 1996, όταν προβλήθηκε η ταινία Ημέρα Ανεξαρτησίας και η σειρά X-Files βρισκόταν στο απόγειο της δημοτικότητάς της, προκύπτει από απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Τα αποδιαβαθμισμένα έγγραφα του βρετανικού υπουργείου Αμυνας δείχνουν ότι το 1996 καταγράφηκαν 609 αναφορές για Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, ενώ το 1995 είχαν καταγραφεί μόνο 117.

Τα επίσημα αρχεία, τα οποία καλύπτουν περίοδο 15 ετών και περιλαμβάνουν πάνω από 4.000 σελίδες κειμένου, δείχνουν επίσης ότι, στο 90% των περιπτώσεων, τα υποτιθέμενα εξωγήινα σκάφη ήταν τελικά λαμπερά αστέρια ή πλανήτες, μετέωρα στην ατμόσφαιρα, δορυφόροι και αερόστατα.

Το υπόλοιπο 10% των αναφορών καταχωρήθηκε στα «ανεξήγητα» περιστατικά, καθώς οι πληροφορίες που κατάφερε να συλλέξει το υπουργείο ήταν «ανεπαρκείς», αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Σε μια από τις αναφορές που καταγράφηκαν το 1995, δύο άνδρες στην περιοχή του Στάντφορνσαϊρ ανέφεραν στην αστυνομία ότι ένας εξωγήινος με κεφάλι σε σχήμα λεμονιού κατέβηκε από ένα διαστημόπλοιο και τους είπε «Σας θέλουμε. Ελάτε μαζί μας».

Ένα άλλο περιστατικό αφορά δεκάδες αναφορές για ένα φωτεινό αντικείμενο με οβάλ σχήμα που αιωρούνταν πάνω από το Λονδίνο το 1993 και το 1994. Αποδείχθηκε τελικά ότι επρόκειτο για αερόπλοιο που διαφήμιζε το αυτοκίνητο Ford Mondeo.

H νέα παρτίδα εγγράφων που δημοσιοποιήθηκε από τα βρετανικά Εθνικά Αρχεία περιέχει επίσης στοιχεία για την πλέον διαβόητη αναφορά για UFO στην περιοχή της Βρετανία, το περιστατικό στο δάσος του Ρέντλσχαμ το Δεκέμβριο του 1980, όταν αρκετοί Αμερικανοί στρατιώτες σε βάση της περιοχής Σάφολκ είχαν δει μια σειρά από μυστηριώδη φώτα.

Η τότε κυβέρνηση της Μάργκαρετ Θάτσερ είχε τότε απορρίψει τους ισχυρισμούς για UFO. Τα νέα έγγραφα αποκαλύπτουν τώρα ότι ένας πρώην προσωπάρχης του υπουργείου Αμυνας ζήτησε το 1985 να διερευνηθεί σε βάθος το θέμα, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για σκάφος που είχε εισέλθει στο βρετανικό εναέριο χώρο.

«Η υπόθεση παρουσιάζει προβληματικά και ανησυχητικά στοιχεία τα οποία ουδέποτε εξηγήθηκαν επαρκώς» έγγραφε ο λόρδος Χιλ-Νόρτον στον υπουργό Αμυνας.

Το 2003, ένας πρώην Αμερικανός στρατιώτης που εργαζόταν στη βάση του Σάφολκ παραδέχτηκε ότι ο ίδιος και ένας συνάδελφός του έστρεψαν πάνω στους στρατιώτες τους προβολείς του οχήματός τους για να τους τρομάξουν.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου