Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Το ΔΝΤ επιτίθεται στην Κύπρο, με περίεργη έκθεση

«Περίεργη έκθεση» σε βάρος της Κύπρου δημοσιοποίησε το ΔΝΤ με στόχο να διαβάλει την κυπριακή οικονομία στις αγορές. Φαίνεται ότι μία νοικοκυρεμένη οικονομία όπου μάλιστα έχουν επιβεβαιωμένα ανακαλυφθεί υδρογονάνθρακες, επιχειρείται να παρουσιασθεί ως αδύναμη.


Προς τον σκοπό αυτό, σε έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνεται ότι η χώρα έχει χάσει την πρόσβαση στις αγορές και επιχειρεί να συντηρηθεί μέχρι τα τέλη του 2012 μέσω διακρατικών συμφωνιών, έχοντας ανάγκη για δανεισμό 700 εκ. δολαρίων… Ένα πολύ μικρό ποσό, στην πραγματικότητα.

Το γεγονός ότι η Κύπρος κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει τα νύχια του ΔΝΤ και της οικονομικής εξάρτησης, έχει λάβει δάνειο 2,5 δις. δολαρίων από την Ρωσία και συσφίγγει τις σχέσεις της με Ισραήλ και Ρωσία, αξιοποιείται σε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αρνητικά, εις βάρος της Κύπρου.

Στόχος να μειωθεί η οικονομία της Κύπρου και να παρουσιασθεί ως αδύναμη η μοναδική Νότια οικονομία της ΕΕ που εμφανίζει δημόσιο χρέος ως προς το ΑΕΠ στο επίπεδο του 60% που απαιτεί ο όρος του Μάαστριχτ. Ένας όρος  που δεν μπορεί να τηρήσει ούτε η Γερμανία, με χρέος προς ΑΕΠ στο 85%.

Αλλά ήρθε το φοβερό ατύχημα για να τα ανατρέψει όλα με αποτέλεσμα όλα να δείχνουν ότι ξεκινάει οικονομική επίθεση σε βάρος της Κύπρου.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου