Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Το "Inception" μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα

Στην Αμερική επιστήμονες πιστεύουν πως βρήκαν το κλειδί της εμφύτευσης νέων δεξιοτήτων στο ανθρώπινο μυαλό με την βοήθεια των ονείρων. Διαβάστε πώς μπορεί να γίνει.

Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γέιλ, η κατάκτηση του "Inception" δεν βρίσκεται πολύ μακριά, αφού υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν τον τρόπο να εμφυτεύσουν μία ιδέα στο μυαλό κάποιου διαστρεβλώνοντας τα όνειρά του, όπως ακριβώς συνέβη στην ομώνυμη ταινία.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να μάθουν νέες δεξιότητες κατά την διάρκεια διαυγών ονείρων.

Τα "διαυγή" όνειρα είναι μία κατάσταση, όπου οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν αυτά που ονειρεύονται.

Το επιστημονικό περιοδικό "New Scientist" αναφέρει, ότι οι ερευνητές του Γέιλ ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα όνειρα ως ένα μαθησιακό εργαλείο, ενώ σήμερα πειραματίζονται στην κατάρτιση ατόμων σε νέες ικανότητες, λέγοντάς τους τι ονειρεύονται.

Διάφορες δοκιμές έδειξαν, ότι οι διαυγείς "ονειροπόλοι" απέδωσαν καλύτερα στην εκτέλεση καθηκόντων που αφορούσαν τυχερά παιχνίδια, τα οποία δοκιμάζουν τις περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην κοινωνική αλληλεπίδραση και την συναισθηματική διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ο  Peter Morgan που είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του πανεπιστημίου είπε, ότι οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνική των διαυγών ονείρων, για να εξασκήσουν τον εγκέφαλό τους.

"Γνωρίζουμε ότι δεσμεύοντας κυκλώματα του εγκεφάλου, μπορούμε να αλλάξουμε την αρχιτεκτονική", είπε ο κύριος Morgan.


πηγή:  http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου