Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Βρέθηκαν εκρηκτικά κοντά στην εξοχική κατοικία του Χριστόφια


Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών βρέθηκαν κοντά στην εξοχική κατοικία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στο χωριό Κελλάκι, κοντά στη Λεμεσό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν τρία κιλά εκρηκτικής ύλης TNT και ένας πυροκροτητής.




Τα εκρηκτικά βρέθηκαν στην άκρη του δρόμου, που οδηγεί στην εξοχική κατοικία του προέδρου Χριστόφια, αλλά δεν ήταν συνδεδεμένα με πυροκροτητή. Ένας ωστόσο πυροκροτητής, που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί με κινητό τηλέφωνο ή σήμα άλλης ηλεκτρονικής συσκευής, βρέθηκε ανάμεσα στα εκρηκτικά.

Τα εκρηκτικά βρέθηκαν, ύστερα από πληροφορία, που δόθηκε στην κυπριακή αστυνομία, το πρωί, και σύμφωνα με την οποία ένα αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, θεάθηκε να σταματά κοντά σε ένα δένδρο, και ένας επιβάτης να αφήνει ένα αντικείμενο κάτω από αυτό.

Το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από την περιοχή στην οποία έγιναν έρευνες αργότερα με αποτέλεσμα να εντοπισθούν τα εκρηκτικά. Έγινε επίσης έρευνα στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να βρεθεί τίποτε άλλο.

Κατόπιν προτροπής των αρχών ασφαλείας ο πρόεδρος, ο οποίος θα μετέβαινε στην εξοχική του κατοικία το απόγευμα, δεν θα μεταβεί μέχρι να διερευνηθεί πλήρως το ζήτημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε αρκετές ώρες μετά την ανεύρεση των εκρηκτικών είπε ότι δεν είχε ιδέα ενώ ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δεν έκαμε ακόμη καμιά δήλωση αρκετές ώρες μετά τις ανεπίσημες πληροφορίες.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου