Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ομπάμα στηρίζει τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλόφιλων


Ο πρόεδρος Ομπάμα πρόσφερε στήριξη στην πρόταση του νομοθετικού σώματος του Ιλινόι να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων, δήλωσε την Κυριακή στο Ρόιτερς εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Πρόκειται για μία ασυνήθιστη κίνηση από πλευράς προέδρου των ΗΠΑ, οι περισσότεροι πρόεδροι σπανίως εμπλέκονται σε νομοθετικά θέματα της κάθε πολιτείας.




Ο Ομπάμα διετέλεσε γερουσιαστής του Ιλινόι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος νωρίτερα μέσα στο χρόνο τάχθηκε υπέρ των γάμων ομοφυλοφίλων, θεωρεί ότι "είναι λάθος να εμποδίζονται (από το να παντρεύονται) ζευγάρια που βρίσκονται σε μία σχέση αγάπης και δέσμευσης και θέλουν να παντρευτούν", είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σιν Αϊνούγι.

Η γερουσιαστής του Σικάγο, Χέδερ Στινς, θα καταθέσει αυτή την εβδομάδα σχετική πρόταση προς ψήφιση, δήλωσε η Ρικίσα Φέλον, εκπρόσωπος του προέδρου της γερουσίας του Ιλινόι, Τζον Κάλερτον, και πρόσθεσε ότι οι δημοκρατικοί ηγέτες είναι βέβαιοι ότι διαθέτουν τον απαραίτητο αριθμό ψήφων για την έγκρισή της.

Αν εγκριθεί, τότε το Ιλινόι θα γίνει η δέκατη αμερικανική πολιτεία που θα επιτρέπει τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Κάτι τέτοιο στην πολιτεία όπου υπήρξε γερουσιαστής ο Ομπάμα θα αποτελεί συμβολική νίκη για τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Ήδη τους γάμους ομοφυλοφίλων έχουν νομιμοποιήσει εννέα από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ συν η περιφέρεια της Κολούμπια. Άλλες 31 πολιτείες έχουν ψηφίσει συνταγματικές τροποποιήσεις για την απαγόρευσή τους.



ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο το σχέδιο δουλεύει μια χαρά.Η οικογένεια που αποτελείται από μάνα πατέρα τώρα θα είναι ισότιμη με τους δυο μπαμπάδες ή τις δυο μαμάδες που θα κάνουν παιδάκια με κλύσμα και υπόθετα και μεταβίβαση υγρών από δωρητές που θα αποθηκεύονται σε ξένες αποθήκες .Ώστε το προϊόν αργότερα να διατίθεται στην αγορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή