Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Ο επόμενος πόλεμος -στο Ιράν- θα γίνει με cyberarmes.Επιθέσεις κυβερνοπολέμου ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ περνούν από την άμυνα στην επίθεση στον κυβερνοπόλεμο.Το αμερικανικό Πεντάγωνο εντείνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη νέων όπλων, ικανών να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις στα αντίπαλα στρατιωτικά δίκτυα . Η έρευνα στον τομέα της τεχνολογίας στον κυβερνοχώρο θα κοστίσει 500 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η πιθανότητα μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Συρία ή το Ιράν αναγκάζει τις ΗΠΑ να επενδύσουν σε νέες μορφές cyberarmes που θα είναι σε θέση να καταστρέψουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και άλλους στρατιωτικούς στόχους.

Πριν δέκα χρόνια, η διαδικτυακή τεχνολογία ήταν σχεδόν απούσα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της. Αλλά οι τεχνολογικές εξελίξεις άλλαξαν τα πάντα , όπως αποδείχτηκε στην πρόσφατη επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων . Τροφοδοτόντας σε έναν υπολογιστή τον ιό Stuxnet ιός κατέστρεψε σχεδόν 1000 φυγοκεντρωτές το 2009 και το 2010, καθυστερώντας το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας τουλάχιστον έξι μήνες, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

Τα cyberarmes έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα: την επίτευξη του στόχου χωρίς απώλειες και χωρίς να χρειάζεται να αναπτύξεις στρατεύματα και εξοπλισμό . Για δέκα χρόνια σε δύο αντιδημοφιλείς πολέμους, στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, οι ΗΠΑ δεν τα χρησιμοποιήσαν αλλά δεν θέλουν να πάθουν το ίδιο σε μια σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Αν ο Ομπάμα εκλεγεί, οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι θα αναγκαστεί να “σπάσει” την “απομονωτική” αμερικανική εξωτερική πολιτική. Σε καιρούς κρίσης και περικοπών στον προϋπολογισμό, τα cyberarmes έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι κοστίζουν λιγότερο από τα συμβατικά όπλα.

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν είναι οι μόνες χώρες που θα επενδύσουν σε επιθετικες ενέργειες στον κυβερνοχώρο. Κίνα και Ρωσία έχουν ήδη προχωρήσει.πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου