Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Τα "μέτωπα" της παρέλασης,οι "ακραίοι" που την απειλούν,με βία και "ψευτοπατριωτισμούς"


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο τρόπος με τον οποίο διχαζόμαστε για όλα τα θέματα σ΄ αυτή τη χώρα είναι σίγουρα αντικείμενο προς επιστημονική διερεύνηση.Και μάλλον δεν έχει ακόμη γίνει,γιατί και η επιστήμη σηκώνει σε κάποιες περιπτώσεις τα χέρια.

Το θέμα της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου -αλλά και την μαθητικής που γίνεται σήμερα- έχει δύο …μέτωπα και στη μέση τους απλούς πολίτες.Τους ταλαιπωρημένους ψυχικά και οικονομικά πολίτες που θέλουν να πάνε στη παρέλαση ,όχι για να πετάξουν νεράντζια,γιαούρτια κι άλλα αντικείμενα προς τους πολιτικούς,αλλά για να δουν απλά τη παρέλαση και απλά να μην χειροκροτήσουν κανένα πολιτικό!

Όμως αυτό που απασχολεί αυτές τις ημέρες είναι τα δύο μέτωπα που προαναφέραμε.




•Από τη μία όσοι θα ήθελαν να μετατρέψουν τη παρέλαση σ΄ ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος γενικότερα. Ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να εμφανίζονται πιο “αριστεροί” από τους αριστερούς πολίτες της χώρας και επιζητούν τη διάλυση των παρελάσεων και τελικά και τη κατάργησή τους.

•Από την άλλη αυτοί που στη ζυγαριά …του πατριωτισμού πιστεύουν ότι έχουν μεγαλύτερο βάρος από τους πατριώτες συμπολίτες τους και θέλουν να παρελάσουν,να διαμαρτυρηθούν και κυρίως να έρθουν σε αντιπαράθεση με την παραπάνω κατηγορία. Ανάμεσά τους υπάρχουν και “ψευτοπατριώτες” που στα δύσκολα πάντα χάνονται πρώτοι.Κι άλλοι που έχουν μπερδέψει τα πράγματα, θαυμάζοντας το Γ΄Ράϊχ ,αλλά είναι και αντιμνημονιακοί.Και κάποιοι άλλοι που έχουν κάνει τον "πατριωτισμό" επάγγελμα.Και δεν εννοούμε μόνο κάποιους "δημοσιογράφους  επαγγελματίες υπερπατριώτες" .Υπάρχουν και κάποιοι -ελάχιστοι ευτυχώς- απόστρατοι που εσχάτως δύσκολα μπορούν να κρύψουν τις ακραίες απόψεις τους,τις οποίες καλύπτουν με το μανδύα του δήθεν "πατριωτισμού". Κι ας είναι  άκαπνοι...


Όλα αυτά για την παρέλαση με την οποία γιορτάζουμε την επέτειο της Αναγέννησης του Έθνους,την Επανάσταση του 1821!

Το τι θα συμβεί αύριο στη στρατιωτική παρέλαση κανείς δεν το ξέρει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η παρέλαση πρέπει να γίνει.

Θα διαφωνήσουμε με όσους χρόνια τώρα υποστηρίζουν την ιδέα της κατάργησης των παρελάσεων ως εκδηλώσεων που δήθεν ενισχύουν “εθνικιστικές τάσεις” και άλλα σχετικά.Είναι περίπου οι ίδιοι που θεωρούσαν σωστό ότι ιστορικοί δρόμοι της πρωτεύουσας -και άλλων πόλεων- έπρεπε να αλλάξουν ονομασία, μόνο και μόνο επειδή αναφέρονταν σε περιόδους που η χώρα είχε βασιλεία. Ας αναγνωρίσουν αυτοί οι πολίτες στους συμπολίτες τους ότι έχουν δικαίωμα να εορτάσουν μια μεγάλη στιγμή της ιστορίας μας με τον τρόπο που από παιδιά έμαθαν και που επιθυμούν να διδάξουν και τα παιδιά τους. Δεν ξέρουμε πολλούς που έγιναν “εθνικιστές” επειδή πήγαιναν στη παρέλαση.

Θα διαφωνήσουμε κάθετα και με όσους με περίσσιο θράσος και καμία απολύτως απόδειξη δηλώνουν πιο …πατριώτες από τους υπόλοιπους και θέλουν να επιβάλουν “τελικές λύσεις” και άλλα σχετικά στους συμπολίτες τους. Ας αποδείξουν το πατριωτισμό τους με το να σταθούν δίπλα στους συμπολίτες τους και ας χειροκροτήσουν τα τμήματα των ΕΔ. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη του πατριωτισμού τους. Και το κυριότερο δεν θα δώσουν ευκαιρία σ΄όσους το θελήσουν να αναζωπυρώσουν τη συζήτηση για κατάργηση των παρελάσεων.

Και για να μην θεωρήσετε ότι αποφεύγουμε το θέμα των διαμαρτυριών; Έχουμε γράψει εδώ και πάρα πολλές μέρες,ότι ένας λαός όπως ο δικός μας μπορεί και να εκφράσει τη διαμαρτυρία του και να τιμήσει την εθνική του επέτειο,ειδικά αυτή της 25ης Μαρτίου.




Υ.Γ 1-Προς "αριστερούς": Ο Δημ.Πουλικάκος γνωστός ροκ σταρ και ηθοποιός,δεν μπορεί να θεωρηθεί...δεξιός.Είχε δηλώσει κάποτε ότι "ο πιο αριστερός άνθρωπος που γνώρισα ,ήταν ο Μάνος Χατζηδάκις",για να δικαιώσει όσους λένε ότι "το να είσαι  αριστερός είναι τρόπος ζωής" και όχι εκφώνηση "ξύλινων" συνθημάτων και αναπαραγωγή δήθεν "επαναστατικών" ιδεών που η ζωή έχει ξεπεράσει.

Υ.Γ 2-Προς "πατριώτες" XL: Δυστυχώς σ΄ αυτή τη χώρα υπάρξαν σε αρκετές περιπτώσεις , άνθρωποι που στο όνομα του "πατριωτισμού" τους εγκλημάτησαν κατά της χώρας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου