Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Παρέλαση αλληλεγγύης από τους ομογενείς της Νέας Υόρκης


Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τίμησε ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης με πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν και παρέλαση στην 5η λεωφόρο.
"Η Ελευθερία είναι μη διαπραγματεύσιμο αγαθό", τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του, μιλώντας εκ μέρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της μόνιμης διακομματικής επιτροπής για θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς, Ηλ. Καρανίκας, ο οποίος μαζί με το συνάδελφό του Ν. Παναγιωτόπουλο εκπροσωπούν τη Βουλή στους γιορτασμούς της Ομογένειας για την εθνική επέτειο.




Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης της Κύπρου, Λ. Λουκά, που εκπροσωπεί την κυπριακή κυβέρνηση, ανέφερε ότι από τη σημερινή επέτειο "αξίζει να αντλήσουμε διδάγματα για ενότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρότατα προβλήματα", ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του Κυπριακού Ελληνισμού προς την Ομογένεια γιατί "σε όλους τους αγώνες είναι μαζί μας".

Στη δοξολογία παρέστησαν επίσης οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Β. Κασκαρέλης και Π. Αναστασιάδης, αντίστοιχα, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι στον ΟΗΕ, Αν. Μητσιάλης και Μ. Χατζημιχαήλ, οι γενικοί πρόξενοι Γ. Ηλιόπουλος και Κ. Σοφιανού, ο πρόξενος Ευ. Κυριακόπουλος, διευθυντές ελληνικών και κυπριακών υπηρεσιών στη Νέα Υόρκη, καθώς και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Στις 8:30 το βράδυ ώρα Ελλάδας ξεκίνησε και η μεγάλη ελληνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, της οποίας, όπως κάθε χρόνο, επικεφαλής ήταν άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Φετινός τελετάρχης είναι ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρ. Μενέντεζ, γνωστός για τις φιλελληνικές του ενέργειες εντός και εκτός της αμερικανικής γερουσίας.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μ. Μπλούμπεργκ, μαζί με ομάδα ελληνικής καταγωγής αστυνομικών και πυροσβεστών της πόλης άνοιξαν την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες ομογενειακοί φορείς, ομοσπονδίες, κοινότητες, σχολεία, σύλλογοι και επιχειρήσεις και στο τέλος η ομάδα "Είμαστε όλοι Έλληνες".


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου