Περισσότεροι από το 50% χρηστών smartphone επιζητούν να απαλλαγούν από τους πολύπλοκους κωδικούς αναθέτοντας το έργο της ταυτοποίησης στο δακτυλικό τους αποτύπωμα, ή την αναγνώριση της ίριδας του ματιού...
To ConsumerLab της Ericsson διέκρινε τις σημαντικότερες τάσεις των καταναλωτών για το 2014, στο πλαίσιο του παγκόσμιου ερευνητικού προγράμματός του. Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες smartphone επιζητούν να απαλλαγούν από τους πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης και προτίθενται να αναθέσουν το έργο της ταυτοποίησης στο δακτυλικό τους αποτύπωμα, ή την αναγνώριση της ίριδας του ματιού τους...
«Ο νέος κωδικός θα είναι το σώμα σας», συμπεραίνει το ConsumerLab της Ericsson, το οποίο επί 15 χρόνια βασίζεται σε ετήσιες συνεντεύξεις με 100.000 άτομα σε περισσότερες από 40 χώρες και 15 μεγαλουπόλεις. Από την μια η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε στην απομνημόνευση ολοένα πιο πολύπλοκων κωδικών πρόσβασης που συνδυάζουν αριθμούς, γράμματα και σύμβολα και από την άλλη η ολοένα αυξανόμενη αναγκαιότητα για την τήρηση λογαριασμών σε πλήθος υπηρεσιών με απαραίτητα διαφορετικούς κωδικούς για καθεμιά καθιστούν το πρόβλημα ολοένα πιο σύνθετο. Έτσι εξηγείται το αυξανόμενο ενδιαφέρον, όπως διέκρινε το ConsumerLab, για βιομετρικές εναλλακτικές λύσεις.
Η έρευνα του ερευνητικού κέντρου έδειξε πως το 52% των χρηστών smartphone θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα αντί των κωδικών πρόσβασης και το 48% ενδιαφέρονται για τη χρήση της αναγνώρισης ίριδας για το ξεκλείδωμα της οθόνης τους. Το 74% των χρηστών πιστεύουν ότι τα βιομετρικά smartphones θα γίνoυν ο κανόνας μέσα στο 2014. Ο βαθμός εμπιστοσύνης που δείχνουν οι χρήστες smartphone στα βιομετρικά συστήματα ασφαλείας φανερώνεται από το συμπέρασμα πως οι μισοί θα ενέκριναν την χρέωση της πιστωτικής τους κάρτας online με το δακτυλικό τους αποτύπωμα. Ακόμα περισσότεροι (61%) θα έκαναν το ίδιο για να ξεκλειδώσουν το smartphone τους -το οποίο, σημειωτέον, μπορεί να οδηγεί σε πλήθος ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.
Προς το παρόν, το μόνο smartphone με βιομετρική μέθοδο αναγνώρισης του χρήστη είναι το iPhone 5S. Πάντως, τα βιομετρικά συστήματα δεν θεωρούνται πανάκεια. Ήδη ερευνητές έχουν διακρίνει τα τρωτά σημεία τους: Με make-up, φωτογραφίες και ηχογραφήσεις ξεγελιούνται τα βιομετρικά συστήματα.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου