Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Ο Ερντογάν τάσσεται κατά των μεθόδων αντισύλληψης: Οι μουσουλμάνοι πρέπει να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά


Κατά οποιασδήποτε μεθόδου αντισύλληψης τάχθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τις μουσουλμανικές οικογένειες να κάνουν πολλά παιδιά.

Κατά την διάρκεια των εορτασμών για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε για μια ακόμα φορά την αντίθεσή του στον προγραμματισμό των γεννήσεων.

«Το λέω ξεκάθαρα, θα αυξήσουμε τις επόμενες γενιές μας. Όσον αφορά τις μεθόδους διαχείρισης πληθυσμού και αντισύλληψης, καμία μουσουλμανική οικογένεια δεν πρέπει να ακολουθεί αυτή τη νοοτροπία. Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που υπέδειξε ο Θεός και ο Προφήτης», είπε, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «φόνους» τις εκτρώσεις. Από τα πυρά του δεν γλίτωσαν μάλιστα ούτε οι καισαρικές τομές.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι οι μουσουλμανικές οικογένειες θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά γιατί «δύο ή ένα σημαίνουν χρεοκοπία». Σύμφωνα με την Hurriyet, η Τουρκία έχει ξοδέψει 450 εκατομμύρια τούρκικες λίρες από πέρυσι τον Μάιο για καμπάνιες που στόχο έχουν να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να κάνουν περισσότερα παιδιά. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις Οργανώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου