Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2003

Το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ θα συνεχιστεί, δεσμεύτηκε ο Μπους


Παρά το τραγικό δυστύχημα με το διαστημόπλοιο Columbia, που παρέσυρε στο θάνατο επτά ανθρώπους, ο Τζορτζ Ο.Μπους υποσχέθηκε την Τρίτη στο αμερικανικό έθνος πως το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ θα συνεχιστεί.

«Το ταξίδι της Αμερικής στο Διάστημα θα συνεχιστεί» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον επικεφαλής της ΝASA με θέμα τις έρευνες για τη διακρίβωση των αιτίων του δυστυχήματος.

Τα λόγια του Μπους βρίσκονται πάντως σε αντιστοιχία με τα συναισθήματα των συγγενών των χαμένων αστροναυτών, που εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, ζητώντας να συνεχιστεί η εξερεύνηση του Διαστήματος, όπως μεταδίδει το BBC.

Τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος απέτισε φόρο τιμής στο πλήρωμα του Columbia, λέγοντας ότι οι εκλιπόντες «θα μείνουν στη μνήμη μας για τα επιτεύγματά τους και τον ηρωισμό τους».

«Η 16ήμερη αποστολή τους κράτησε ζωντανή την υπόσχεση για απάντηση σε επιστημονικά προβλήματα, που μας διαφεύγουν εδώ, στη Γη» προσέθεσε ο Τζορτζ Ο.Μπους.

Καθώς οι αμερικανικές Αρχές συνεχίζουν τη συγκομιδή των συντριμμιών του διαστημοπλοίου, οι αξιωματούχοι της NASA ανέφεραν ότι τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως διαπιστώθηκε ξαφνική άνοδος της θερμοκρασίας στο αριστερό τμήμα του Columbia, λίγο πριν εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι πρώτη της προτεραιότητα τώρα -μαζί βεβαίως με τις έρευνες για τη διακρίβωση των αιτίων του δυστυχήματος- είναι να αποκαλυφθούν τα υπολείμματα από τις σορούς των αστροναυτών και να επιστραφούν στις οικογένειές τους.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου