Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2003

Από διάτρηση προκλήθηκε η υπέρθερμανση στο αριστερό φτερό του Columbia εκτιμά η NASA


Τη βεβαιότητά τους ότι η υπερθέρμανση του αριστερού φτερού του Columbia οφείλεται σε διάτρηση, εξέφρασαν οι εμπειρογνώμονες της NASA που εξετάζουν τα αίτια του δυστυχήματος. Προς το παρόν, πάντως, δεν γνωρίζουν τι μπορεί να προκάλεσε αυτή τη διάτρηση.

Όπως μετέδωσε το BBC, οι επιστήμονες και οι ειδικοί της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας φαίνεται να εγκαταλείπουν οριστικά τη θεωρία που έκανε λόγο για ένα κομμάτι μονωτικού υλικού που χτύπησε στο αριστερό φτερό του Columbia.

Οι εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν τώρα πώς ο αέρας -η θερμοκρασία του οποίου ήταν ιδιαίτερα υψηλή- κατάφερε να διεισδύσει στο φτερό προκαλώντας ουσιαστικά το «λιώσιμό» του.

Εξάλλου, η NASA ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αναγνώριση των επτά μελών του πληρώματος που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο ταξίδι της επιστροφής στη Γη.

Εν τω μεταξύ, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, έκτασης 4.500 τετραγωνικών μέτρων, άρχισαν να αποθέτονται τα χιλιάδες συντρίμμια από το διαστημόπλοιο Columbia. Οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να συνθέσουν το «παζλ» που ίσως αποκαλύψει τα αίτια του δυστυχήματος.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου