Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Η συνωμοσιολογία της 11ης Σεπτεμβρίου


Στις 22 Νοεμβρίου 1963, στις 12.30 μ.μ. κεντρική ώρα Αμερικής, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κένεντι δολοφονείται στο Ντάλας της Πολιτείας του Τέξας. Ήταν το έγκλημα που στιγμάτισε την αμερικανική ιστορία του περασμένου αιώνα. Έγινε μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους, ωστόσο κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει λύσει το αίνιγμα της 22ας Νοέμβρη. Οι θεωρίες συνωμοσίας μιλούν για εμπλοκή της CIA και της Μαφίας.

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά, συμβαίνει το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου και οι Αμερικανοί μοιάζουν περισσότερο από ποτέ εξοικειωμένοι με τις θεωρίες συνωμοσίας. Η επίσημη εκδοχή κάνει λόγο για επίθεση από τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ, υπό την καθοδήγηση του Οσάμα μπιν Λάντεν και του δικτύου της Αλ Κάιντα. Πολλοί αποδέχθηκαν το σενάριο αυτό, άλλοι πάλι όχι.

Οι δημοσκοπήσεις και το κίνημα της Αλήθειας είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, ώστε να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε για την αξιοπιστία της επίσημης εκδοχής σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις.




Δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη τηλεφωνική σφυγμομέτρηση που έγινε για λογαριασμό του Κινήματος «9/11 Truth», το 51% επιθυμεί τη διεξαγωγή έρευνας από το Κογκρέσο για τις πράξεις του προέδρου Τζόρτζ Μπους και του αντιπροέδρου Ντίκ Τσέινι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Το 32% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι μια διαδικασία καθαίρεσης πρέπει να αρχίσει άμεσα στην Βουλή των Αντιπροσώπων κατά των Μπούς και Τσέινι, ενώ το 67% θεωρεί ότι η επιτροπή έρευνας για την 11η Σεπτεμβρίου θα έπρεπε να κάνει και έρευνες για την ανεξήγητη κατάρρευση ενός κτιρίου 47 ορόφων του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου στη Νέα Υόρκη, περίπου οκτώ ώρες μετά τις επιθέσεις εναντίον των δίδυμων πύργων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του 2006 που διεξήχθη σε παναμερικανικό επίπεδο από το πανεπιστήμιο του Οχάιο, πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είτε έλαβε μέρος στις επιθέσεις, είτε επέτρεψε να συμβούν, και ένα 16% δήλωσε ότι η κατάρρευση των Διδύμων Πύργων επιταχύνθηκε από την έκρηξη εκρηκτικών μηχανισμών που κάποιοι είχαν κρύψει στα κτίρια.

Προηγούμενη δημοσκόπηση είχε δείξει ότι το 49% των κατοίκων της Νέας Υόρκης πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μπους ήξερε για την 11η Σεπτεμβρίου προτού συμβεί.



Το κίνημα της Αλήθειας

«Η 11η Σεπτέμβρη ήταν μια δουλειά εκ των έσω»: με το μότο αυτό να αναγράφεται στις κονκάρδες που φορούν, τα μέλη του Κινήματος της Αλήθειας («9/11 Truth») επιδιώκουν να αφυπνίσουν τους συμπατριώτες τους. Άλλοι από αυτούς απλώς υποπτεύονται ότι η κυβέρνηση Μπους γνώριζε, άλλοι μοιάζουν να έχουν πειστεί ολοκληρωτικά.

Οι ενστάσεις και οι αμφιβολίες τους, που παρουσιάστηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες τους, αναφέρονται στα «αναπάντητα ερωτήματα»:

1) Πώς, αφού κανένα κτίριο δεν έχει ποτέ καταρρεύσει από φωτιά, έπεσαν 3 τεράστια οικοδομήματα εκείνη την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου 7, το οποίο δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο;

2) Γιατί, εάν η φωτιά από τους υδρογονάνθρακες φτάνει στο ανώτερο σημείο στους 1.800 βαθμούς Φαρενάιτ και το ατσάλι λιώνει στους 2.700, οι Πύργοι αποδυναμώθηκαν όσο χρειαζόταν, ώστε να πέσουν, σε τόσο σύντομο χρόνο - μόνο 56 λεπτά στην περίπτωση του Νότιου Πύργου;

3) Γιατί, εάν η σύγκρουση κατέστρεψε τα μαύρα κουτιά των αεροπλάνων, το FBI μπόρεσε να βρει σε άριστη κατάσταση το διαβατήριο του Σατάμ αλ Σουκάμι, ενός από τους υποτιθέμενους αεροπειρατές της πτήσης 11 της εταιρείας American Airlines;

4) Πώς μπορεί να εξηγηθεί η μη αποτελεσματικότητα του FAA (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ) και της NORAD (Διοίκηση Αεράμυνας);

5) Πώς μπορούσαν να επιτρέψουν, μια ώρα μετά τη σύγκρουση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ένα προφανώς εχθρικό αεροπλάνο να συντριβεί πάνω στο Πεντάγωνο;

6) Γιατί το υπουργείο Άμυνας επέλεξε να κάνει έναν τεράστιο αριθμό στρατιωτικών ασκήσεων την 11η Σεπτέμβρη - δεσμεύοντας στρατιωτικό προσωπικό και αεροσκάφη;

7) Γιατί ήταν τόσο σημαντικό, όπως είπε ο δήμαρχος Ρούντολφ Τζουλιάνι, να καθαριστούν τα συντρίμμια πριν βρεθούν όλα τα πτώματα;

8) Ποιος θα απαντήσει σχετικά με την πορεία των μετοχών των αερογραμμών American και United τις μέρες πριν τις επιθέσεις;

9) Πώς θα μπορούσε να χάσει το FBI τόσα πολλά στοιχεία; Είναι αληθοφανές ότι η CIA αγνόησε όλες αυτές τις προειδοποιήσεις;

10) Μετά τις πολλαπλές συνεχείς αποτυχίες των FAA και NORAD σχετικά με την 11η Σεπτέμβρη, γιατί δεν απολύθηκε κανένας;





Αμφιβολιών συνέχεια…

Ο παρουσιαστής της αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής «Η Ώρα της Εξουσίας», Ντέιβ φον Κλάιστ, αφηγείται ότι έγινε καχύποπτος όταν ενώ «ακόμα συζητούσαν σχετικά με το είδος του αεροπλάνου που χτύπησε τους Δίδυμους Πύργους, ήξεραν με απόλυτη βεβαιότητα ότι το έκανε ο Οσάμα μπιν Λάντεν».

Ο Ερικ Χάφατσμιντ, σχεδιαστής λογισμικού από τη Σάντα Μπάρμπαρα, αρχικά χλεύαζε τις θεωρίες συνωμοσίας, έπειτα όμως άρχισε να το εξετάζει, καθώς ήταν προφανές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τους Πύργους. Έμοιαζαν σαν να εξερράγησαν» είχε δηλώσει στο περιοδικό New Yorker. Έγραψε το βιβλίο «Painful Questions» (Επώδυνα Ερωτήματα) στις αρχές του 2002, και λίγους μήνες αργότερα έγινε παραγωγός της ταινίας «Painful Deceptions».

Ο αμερικανός φιλόσοφος και θεολόγος από την Καλιφόρνια, Ντέιβιντ Ρέι Γκρίφιν, υποστηρίζει στο βιβλίο του «Η Χριστιανική Πίστη και η Αλήθεια για την 11/9» ότι «τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν μια παραπλανητική επιχείρηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και της αστυνομίας, κατόπιν εντολής της κυβέρνησης Μπους», προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την αμερικανική αυτοκρατορία.

Ο Γκρίφιν ενστερνίζεται τη θεωρία συνωμοσίας σχετικά με την «ελεγχόμενη κατάρρευση των Πύργων», σύμφωνα με την οποία οι Δίδυμοι Πύργοι δεν κατέρρευσαν από την πρόσκρουση των δύο αεροσκαφών και τις φωτιές που ακολούθησαν, αλλά έπειτα από προγραμματισμένη και ελεγχόμενη καταστροφή, η οποία προκλήθηκε από τις εκρήξεις των εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν τοποθετηθεί πριν την επίθεση στο υπόγειο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

«Οι νόμοι της φυσικής από μόνοι τους δεν εξηγούν γιατί οι πανίσχυροι κατασκευαστικά Πύργοι κατέρρευσαν μετά την πρόσκρουση πάνω τους δύο αεροσκαφών» επιμένει ο Γκρίφιν, ο οποίος υπογραμμίζει παράλληλα το γεγονός ότι «επικεφαλής της εταιρείας, η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, είναι εξάδελφος του προέδρου Μπους».

Ο ίδιος συνδέει την 11η Σεπτεμβρίου με την ατζέντα των νεοσυντηρητικών που διαμορφώθηκε σταδιακά στη δεκαετία του ‘90. Όπως εκτιμά, Τζορτζ Μπους και Ντόναλντ Ράμσφελντ είδαν την 11/9 ως μια «ευκαιρία» για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών στόχων της αμερικανικής κυβέρνησης και του ονείρου μιας παγκόσμιας Pax Americana.

Πηγές: Ελευθεροτυπία, 9/9/2006, Καθημερινή, 11/9/2006


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου