Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Δυσοίωνες προβλέψεις από Τζ. Σόρος για την πορεία της κρίσης


Η τρέχουσα τραπεζική κρίση απέχει πολύ από τον τερματισμό της, επισήμανε ο αμερικανός χρηματιστής Τζορτζ Σόρος, σε συνέντευξή του στο BBC, εκτιμώντας ότι η χρηματιστηριακή αναταραχή «κατά κάποιο τρόπο οδεύει περισσότερο προς μια καταιγίδα παρά προς τον τερματισμό της».

Όπως τόνισε ο Σόρος, το χρηματοπιστωτικό σύστημα έλαβε «πολύ περισσότερη σημασία στην παγκόσμια οικονομία και τώρα που κλυδωνίζεται θα ακολουθήσει μια νέα ρύθμιση και θα καταστεί λιγότερο επικερδές».

Σύμφωνα με τον αμερικανό χρηματιστή, ο τρόπος με τον οποίο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Χένρι Πόλσον αντιμετώπισε την κρίση «θυμίζει πολύ την αντίδραση των υπευθύνων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στη δεκαετία του `30», την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης.

Όσον αφορά στη βρετανική οικονομία, ο Σόρος εμφανίστηκε απαισιόδοξος, υποστηρίζοντας ότι η αντίσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη.»Ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι ένα σημαντικό τμήμα της βρετανικής βιομηχανίας και εκτιμώ ότι η Βρετανία είναι πολύ περισσότερο ευάλωτη σε αυτή την τραπεζική κρίση από τις άλλες οικονομίες», πρόσθεσε ο 77χρονος χρηματιστής.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου