Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 4 C μέχρι το 2060;


Με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Κανκούν,  μελέτη επιστημόνων προειδοποιεί ότι αν δε ληφθούν έγκαιρα μέτρα, τότε η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί κατά 3-4 βαθμούς Κελσίου, μέχρι το 2060.

Η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον.

Θα «καταρρεύσουν» οι πάγοι στην Αρκτική, θα πολλαπλασιαστούν οι πλημμύρες, θα σημειωθεί άνοδος της στάθμης των θαλασσών και παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, οι επιστήμονες τονίζουν ότι θα πρέπει να γίνουν κατ΄ αρχάς αλλαγές στον τομέα της ενέργειας, για να μην αυξηθεί η μέση θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από 2 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης δεν κατάφεραν οι συμμετέχοντες να καταλήξουν σε μια δεσμευτική συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Αντίθετα , συμφώνησαν σε μια εθελοντική δράση για να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, ώστε η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη να μην ξεπεράσει τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσφατη έκθεση του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ αναφέρει ότι η συμφωνία που έγινε στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, δεν θα καταφέρει να συγκρατήσει τη μέση θερμοκρασία του πλανήτη κάτω από 2 βαθμούς Κελσίου.

Θα χρειαστούν πιο δραστικά μέτρα όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που είναι κύρια αιτία για την υπερθέρμανση του πλανήτη.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου