Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Γυναίκες στο Ράιχ


Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής με τις γυναίκες. Ο ίδιος δεν παντρεύτηκε ποτέ γιατί θεωρούσε ότι ο γάμος θα τον αποσπούσε από το μεγάλο σκοπό του, να οδηγήσει στο μεγαλείο τους Ναζί και τη Γερμανία. Ο προσωπικός του οδηγός είχε χαρακτηρίσει την επί χρόνια σύντροφό του Εύα Μπράουν ως «την πιο δυστυχισμένη γυναίκα στη Γερμανία». Τελικά, ο Χίτλερ και η Μπράουν παντρεύτηκαν το 1945, δύο μόλις ημέρες πριν οδηγηθούν και οι δύο στην αυτοκτονία.


Eva Braun

Η επί πολλά χρόνια σύντροφος του Χίτλερ, και σύζυγός του την τελευταία περίοδο της ζωής τους, έγινε η κεντρική γυναίκα της ζωής του Χίτλερ, μετά τη δολοφονία της Geli Raubal, ανιψιάς του Χίτλερ και φερόμενης ως ερωμένης τους. Η Μπράουν χαρακτηρίζεται στις ιστορίες της εποχής ως ανεπιτήδευτη, αλλά και ως ιδιαίτερα επιπόλαιη και ματαιόδοξη.


Gretl Braun

Οι Braun ήταν μια αξιοσέβαστη οικογένεια Βαυαρών, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να προβλέψει το ρόλο που θα έπαιζε στην ιστορία, όταν η Eva σε ηλικία 17 ετών έπιασε δουλειά ως μοντέλο στο στούντιο του Heinrich Hoffman, επίσημου φωτογράφου του Ράιχ. Μέσω της δουλειάς της γνώρισε τον Αδόλφο Χίτλερ. Η αδερφή της Gretl Braun παντρεύτηκε τον Hermann Fegelein, συνταγματάρχη των Ες-Ες και μέλος του Κόμματος των Ναζί από το 1930. Η Gretl κατάφερε να επιβιώσει του πολέμου, σε αντίθεση με τον Fegelein, ο οποίος εκτελέστηκε –ορισμένοι υποστηρίζουν από τον ίδιο τον Χίτλερ – το 1945.


Lida Baarova και Joseph Goebbels

Η Τσέχα ηθοποιός Lida Baarova ενεπλάκη σε δεσμό με τον Goebbels, τερματίζοντας τον αρραβώνα της με τον ηθοποιό Gustav Froehlich. Ο δεσμός τους παραλίγο να οδηγήσει σε διάλυση του γάμου του Goebbels. Η Baarova απέφυγε την εκτέλεση στην Tσεχοσλοβακία μετά τον πόλεμο.


Magda Goebbels

Η σύζυγος του Joseph Goebbels ήταν η ανεπίσημη «πρώτη κυρία» του 3ου Ράιχ. Όταν ο αρχιτέκτονας των ναζί Albert Speer της πρόσφερε να φυγαδεύσει τα 6 παιδιά της εκτός Γερμανίας το 1945, αρνήθηκε. Και τα 6 δηλητηριάστηκαν – με αρκετούς να θεωρούν ότι έγινε από την ίδια – την ημέρα θανάτου του Χίτλερ.


Hermann και Emmy Goering

Η πρώην ηθοποιός Emmy Goering έζησε μια πλουσιοπάροχη ζωή, που χρηματοδοτούσε σε μεγάλο βαθμό η απληστία και η τάση του συζύγου της να προχωρά σε κατασχέσεις περιουσιών των Εβραίων. Όταν γέννησε την κόρη της το 1938, έδωσε διαταγή να πετάξουν 500 αεροπλάνα πάνω από το Βερολίνο ως καλωσόρισμα.


Ilse Koch

Η Koch, αποκαλούμενη και "Κτήνος του Buchenwald" καταδικάστηκε σε ισόβια για εγκλήματα πολέμου το 1951. Η σύζυγος του επικεφαλής του στρατοπέδου, θεωρούνταν σαδίστρια ακόμη και βάσει των δεδομένων των ναζί. Αυτοκτόνησε στη φυλακή το 1967.


Traudl Junge

Η ιδιαιτέρα του Χίτλερ, ήταν εκείνη που στάθηκε στο πλευρό του τις τελευταίες του στιγμές, πληκτρολογώντας τη διαθήκη του. Ομολόγησε ότι της άρεσε η προσωπικότητα του Χίτλερ, αποκαλώντας τον «ευχάριστο», εκφράζοντας ωστόσο παράλληλα και πολλές ενοχές για το γεγονός ότι εργάστηκε τόσο κοντά στον άνθρωπο που προκάλεσε τόσο πόνο και θάνατο.


Ο Himmler και η σύζυγός του Dote

Η Margarete Himmler παντρεύτηκε τον αρχηγό των SS Heinrich Himmler. Ο Himmler παντρεύτηκε την μεγαλύτερη σε ηλικία Margarete το 1928. Το 1940, χώρισαν και ο Himmler έζησε με μια ερωμένη του, με την οποία απέκτησαν 2 παιδιά.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου