Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Γλέζος: "Οι Γερμανοί μας τιμωρούν για το έπος '40 - '41"

Δριμεία επίθεση του Μανώλη Γλέζου κατά της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις. "Γιατί αυτοεξαιρείται ο κύριος υπεύθυνος;", διερωτάται.

Για δίκαια "πανανθρώπινα" που "δεν διαγράφονται με τίποτα" και πρέπει να διεκδικήσουμε, έκανε λόγο ο Μανώλης Γλέζος, αναφερόμενος στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Γλέζος υπογράμμισε το γεγονός, ότι όλες οι χώρες, ακόμα και η Γιουγκοσλαβία του Τίτο,  πήραν τις επανορθώσεις από τον πόλεμο.
"Μόνο η Ελλάδα δεν πήρε. Για ποιον λόγο;", διερωτήθηκε.

Όπως είπε, "και η Βουλγαρία και η Ιταλία, που ήταν κατακτήτριες χώρες, πλήρωσαν αυτά που τους καταλόγισε η Διασυμμαχική Επιτροπή των Παρισίων. Θα βλέπανε ποτέ την Ελλάδα οι φασίστες οι Βούλγαροι και οι φασίστες οι Ιταλοί, αν δεν ήταν οι Γερμανοί;", είπε.

"Συνεπώς, ο κύριος υπεύθυνος αυτοεξαιρείται και οι κολαούζοι πληρώνουν. Για ποιον λόγο;", τόνισε.


"Θέλουν να μας τιμωρήσουν"

Ακόμη, υποστήριξε, ότι η Γερμανία θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα, επειδή κατέρριψε τον μύθο περί αήττητου του Άξονα, με το έπος '40 - '41.

"Γιατί αν δεν υπάρχει ναζιστικό καθεστώς σήμερα στη Γερμανία το οφείλει και στην πάλη του ελληνικού λαού", επισήμανε ο Μανώλης Γλέζος, αναφέροντας πως σήμερα, οι γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχονται χωρίς τόκους, στα 168 δισ. ευρώ.

Απαντώντας στο σχόλιο, ότι αρκετές φορές ο ίδιος έχει χαρακτηριστεί ως γραφικός για τις απόψεις του είπε:

"Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Σημασία έχει τώρα, να καταλάβει ο ελληνικός λαός, ότι οι Γερμανοί μας οφείλουν και δεν  μπορούν να ξεφύγουν από αυτό. Είναι Δίκαια πανανθρώπινα, είναι δίκαια που δεν παραγράφονται με τίποτα, πρέπει να τα διεκδικήσουμε και όχι με τον τρόπο που ζητάει η Γερμανία".


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου