Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Google is watching you: Από σήμερα οι αλλαγές στην πολιτική της προστασίας της

Παρά την έντονη κριτική που ασκήθηκε στη Google ενόψει της αλλαγής της πολιτικής προστασίας της, από σήμερα (01/03) η μεγαλύτερη δύναμη στο Internet αλλάζει τις ρυθμίσεις της.

Aπό σήμερα, 1η Μαρτίου, η Google ενεργοποιεί την νέα πολιτική απορρήτου της, στην οποία θα παρακολουθεί την δραστηριότητα των εγγεγραμμένων χρηστών της με σκοπό να μαζεύει πληροφορίες για τα ενδιαφέροντά τους και να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον καθένα.


Τι ίσχυε, τι αλλάζει

Με απλά λόγια η Google θα μπορεί να μαζεύει στοιχεία από τα site που μπαίνει ο χρήστης από το PC του, το Android Smartphone ή tablet του, σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες της.

Για παράδειγμα, αν ψάξετε στο Ιnternet o,τιδήποτε έχει σχέση με έναν αγώνα μπάσκετ, στη συνέχεια θα δείτε προτεινόμενα βίντεο περί μπάσκετ.

Μέχρι σήμερα αυτό που ίσχυε ήταν οτι το ιστορικό αναζητήσεων που έχει κάνει στο διαδίκτυο κάθε χρήστης καταγράφεται, εφόσον αυτός είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό που έχει στην Google και στη συνέχεια χωρίζεται σε κατηγορίες και αποθηκεύεται σε ένα ανεξάρτητο μέρος, από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της Google που χρησιμοποιεί.
 



(το video των αλλαγών)


Από την 1η Μαρτίου αυτό αλλάζει και πλέον τα πάντα θα είναι διαθέσιμα από όλες τις υπηρεσίες τις Google και ο χρήστης δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό μιας και δεν μπορεί να απενεργοποιήσει το νέο χαρακτηριστικό αυτό.

Οι χρήστες αρχικά δε θα μπορούν να δουν εύκολα τις αλλαγές καθώς πρόκειται για τακτικές που εδώ και καιρό σταδιακά εφαρμόζει η Google. Ουσιαστικά η Google "ενώνει" όλες τις πλατφόρμες της δηλαδή τη μηχανή αναζήτησης, το youtube, το Google+, τα blogs, το gmail με αποτέλεσμα κάθε κίνηση μας στη μία πλατφόρμα να "γίνεται αντιληπτή" από τις άλλες και να προσαρμόζεται αντίστοιχα.

Παρ'όλη την κριτική που έχει δεχτεί αυτή η κίνηση της, η Google τονίζει πως οι χρήστες δε θα μπορούν να έχουν πρόσβαση ο ένας στα στοιχεία του άλλου και αυτές οι αλλαγές γίνονται με σκoπό την διευκόλυνση των χρηστών του διαδικτύου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου